Hogy lehet elkezdeni a saját életemet, elszakadni a szülőktől? 18/L
Az a helyzet, hogy nem bírok egy levegőt szívni a családommal. Nem vagyok egy rossz gyerek, sosem voltam az, de mindig úgy kezelnek, mintha 5 éves lennék.
Anyámmal borzalmas a kapcsolatom évek óta.
Apámmal is egyre több a konfliktus, mert éreztetni akarják, hogy attól, hogy betöltöttem a 18-at, még ők a főnökök.
Apám a bolondját járatja velem mostanában. Dióhéjban annyi, hogy szeretnék egy saját kutyát, holott már a családnak van 2. Én szeretnék egy sajátot, akit majd viszek magammal, ha megyek albérletbe, stb. Tudom, gyerekesen hangzik, nem is gondoltam át teljesen, mikor felvetettem, csak az zavar, hogy a döntés nem az én kezemben van szerintük, nem lesz kutya és kész.
Még sorolhatnám ezeket a dolgokat.
Lényeg, hogy el akarok tőlük szakadni.
Jövőre megyek egyetemre, még nem tudom, hogy a városban, vagy másik városba megyek-e.
Ha koleszba megyek, kötelességük fizetni a koleszt?
Szó sincs arról, hogy ők fizetnék. Soha nem kértem pénzt semmire a tancuccokon és a feltétlenül szükséges dolgokon kívül (pl. edzőcipő). Nem voltak olyan dolgaim, amiket pénzelni kellett volna.
Most is ragaszkodnék hozzá, hogy én vegyem meg a kutyát, ha vennék. Egyébként korai lenne, nem vennék, ha átgondolhatnám, de mivel kerek perec kijelentik, hogy ide nem hozok kutyát (a maradék fél évre sem), ezért munkálkodik bennem a dac, hogy csakazértis.
"Ha koleszba megyek, kötelességük fizetni a koleszt?"
Erre gondolt az 1-es, kérdező.
Nem kötelességük fizetni neked semmit sem onnantól kezdve, hogy 18 vagy.
Amíg ott laksz és ott élsz addig úgy gondolom teljesen természetes, hogy úgy gondolják, ők a főnökök. Fizetsz rezsit, kaját valamit?
Biztos azért nem hagyják, hogy saját kutyád legyen mert előrébb gondolkodnak mint te, ha veszel egy kutyát kb. 10-12 évig gondoskodni kell róla, lehet te 4 év múlva már a kanyarban sem leszel, amúgy is van kettő gondolom félnek, a nyakukon maradna, azért nem egyszerű egy kutyát sem tartani.
Talán ott hibáznak egyedül, hogy nem magyarázzák el neked.
A kolesz az jó ötlet, ott azért meglátod majd, hogy nem is olyan egyszerű ez az egész ahogyan te most elképzeled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!