Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti meg tudnátok bocsájtani a...

Ti meg tudnátok bocsájtani a fiatoknak, ha a saját anyukátokat ölné meg?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy a fiatok ittas állapotban egy szóváltást követően agyonütné a nagymamáját (a ti anyukátokat). Sok év börtön után hazatérne a településre ahol előtte lakott. Hogyan fogadnátok?
2014. nov. 18. 16:23
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
97%
Nem biztos, kerdezo.
2014. nov. 18. 16:51
 12/47 anonim ***** válasza:
96%
hú ez nagyon durva. szerintem a fiúnak meg sem kellene próbálni visszatérnie. máshol kéne új életet kezdeni.
2014. nov. 18. 16:53
 13/47 anonim ***** válasza:
97%
Kérdező, Te megtudnál?
2014. nov. 18. 16:55
 14/47 anonim ***** válasza:
12%

Én anya vagyok és ilyen soha sem történne, kivéve ha valamit nagyon 3lcs3szt3m a nevelésében... Amúgy meg nem lenne olyan dolog amit ne tudnék neki megbocsátani, főleg ha leülte a büntetését!

De egyébként sok függne attól is, hogy miért volt részeg, mennyire volt részeg (az én gyerekem soha nem lenne az) és, hogy mi volt az a "szóváltás" ...

2014. nov. 18. 16:55
 15/47 anonim ***** válasza:
44%

"Ilyenkor hol vannak a rosszul neveltem a gyereket hozzászólok?"

Szóval szerinted a gyilkosok/bűnözők helyett a szüleiket kellene lecsukni? Lehet rosszul nevelni egy gyereket, de egyrészt felnőttként már ő felel a saját tetteiért, másrészt agressziót nem lehet belenevelni egy gyerekbe, ha nincs alapból. Nem a szülők kérték, hogy alkoholista legyen, és még ha ők okozták volna is valahol, a "gyerek" döntött úgy, hogy inni fog, és nem szokik le róla, holott tisztában volt azzal, milyen a személyisége ittasan. Felnőtt emberben már kell lennie annyi értelemnek, hogy felméri, mit hozott otthonról, mit tart meg belőle, és min akar változtatni. Vagy talán aki hiányzott elsőben, mikor az A-betűt tanították, normális, ha sohasem pótolja? Nem lehet egy életen keresztül másokkal takarózni.

A kérdésre a válasz: halott lenne a szememben, és tudni sem akarnék róla többé.

2014. nov. 18. 17:01
 16/47 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk, az anyám agyonszidta mert nem dolgozik, stb. és a fiam eközben megtett mindent amit csak tehetett, aztán elment bánatába inni, s majd mikor vissza tért részegen még akkor sem hagyott neki nyugtot, aztán a kedves nagymama aki már amúgy sem egy mai tyúk, kapott egy pofont (a beszámíthatatlan, illuminált állapotú fiamtól) és... Vége lett!

Szal, ha valami ilyesmi történne az egész más lenne, mintha a fiam egész nap csak vedelne, és egy megjegyzésért, hogy pl. "el kéne menni dolgozni" brutálisan agyonverné az anyám.

A körülmények számítanak...

2014. nov. 18. 17:06
 17/47 anonim ***** válasza:
44%
15. Miért forgatod ki a mondatot? Egy szóval nem írtam hogy a szülőket kellene lecsukni, de valahol csak kicsúszott a gyerek élete nem? Nekem szülőként feltűnne ha a gyerekem agresszív lenne, vagy inna sajnálom azokat a szülőket, gyerekeket akik ennyire nem figyelnek egymásra. Mert a gyerek nevelése,személyiségének alakulása a születésétől kezdődik.
2014. nov. 18. 17:07
 18/47 anonim ***** válasza:
95%
Igen, 16-osnak igaza van, a körülmények számítanak, ennek ellenére nem tudom elképzelni, hogy akarnám tartani a kapcsolatot a gyerekkel. És megkérném, hogy költözzön minél messzebb.
2014. nov. 18. 17:10
 19/47 anonim ***** válasza:
2%

Az Ige azt írja, hogy az embernek minden bűne megbocsátatik, illetve azt, hogy bocsássatok meg a vétkezőknek, amiként... nem idézem pontosan be, biztos ismered. Én megbocsátanék neki ennek megfelelően, de magamban, és bár letöltötte az állami büntetését, de én akkor se állnék többé vele szóba, fel se ismerném stb. Ez talán nagyobb büntetés lenne számára, mint a börtön, csak hogy véletlen se kövessen ilyesmit másokkal el a jövőben. De egyébként ez a kérdés eléggé durva, ha már kitalálsz kérdező ilyen szitut legalább részletezd, mert nagyon sok minden részlet nagyon nem mindegy.

Végül más eset, de a súlya hasonló, én megbocsátottam a megerőszakolómnak, le is töltötte érte a büntetését, kiengedték, szerette volna velem a jó kapcsolatot megtartani/barátságot kialakítani, de nyilván szó sem lehetett róla, ha engedek ennek a kérésnek lehet, hogy újra megtette volna.

2014. nov. 18. 17:16
 20/47 anonim ***** válasza:
97%

14-esen hangosan felröhögtem :D

"De egyébként sok függne attól is, hogy miért volt részeg, mennyire volt részeg (az én gyerekem soha nem lenne az)"

Aha, persze, a te gyereked soha nem lesz részeg! Nem hinném, hogy neked tényleg van már gyereked. Nekem van 3 is, de nem, nem tudnám megbocsátani soha, ha ilyet tennének, és egyáltalán nem függne attól, hogy MIÉRT volt részeg (komolyan, szerinted ez tényleg egy mérvadó dolog ebben a szituációban??)

2014. nov. 18. 17:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!