Anya kap gyerektartast apatol de elkolti. Mit tegyek?
"A lényeg, hogy semmiképpen ne lombozzon le ez a sok rosszindulatú ember itt, teljesen igazad van, hogy többet szeretnél... és idővel meg is fogod kapni. Csak ne hagyd, hogy bárki beléd magyarázza az ellenkezőjét. És persze szolgáljanak elrettentő például a számodra."
Az emberek 90% nem azon háborodott fel, hogy többet szeretne, hanem azon, hogy az édesanyját hibáztatta. Nem azt akartuk belemagyarázni, hogy soha nem lehet több, hanem azt hogy most nem lehet több. És a válaszából meg is értette legalább, hogy mindezért nem az édesanyja a hibás.
Kérdezőnek: Tudom közhelyesen hangzik, de látod ezért tanulj minél jobban, ez vigyen előre, hogy ha felnősz, neked és a gyerekednek több legyen. Persze az sem garancia, de nagyobb eséllyel indulsz az életnek.
Hidd el az édesanyád bármit megadna neked, ha tehetné. 14 évesen még nagyon gyerek vagy, ezért nem láttad át az anyagiakat, hogy mi mennyibe kerül. Fogadd meg azt a jó tanácsot, hogy leülsz anyukáddal beszélgetni. Menj el vele vásárolni és látni fogod, mennyi pénzt hagy a boltban még úgy is, ha nem minőségi dolgokat vesz. Most érsz abba a korba, amikor már jó, ha belelátsz anyagiakba, mert pont azért nem látod a pénz valódi értékét, mert csak hallasz róla. Én is elvált szülők gyerekeként nőttem fel, azzal a különbséggel, hogy az én apám teljesen lelépett az életünkből és van 2 testvérem. Én vagyok a legkisebb. Ha szeretnél tanácsot, vagy csak beszélni egy sorsbélivel írj privit nyugodtan.
116: "Habzo szajjal??? Legalabb eszbe kapott...talan...10 ev mulva szegyelni fogja magat a kerdeseert..."
Akkor talán fogalmaztál volna egyértelműen!!! Vagy jelezhetted volna, hogy kinek szól, ha félre értenek annak oka van, de egyszerűbb mást "leokosozni".
Na figyelj, az én lányom 12 éves, de több ész és megértés szorult belé, mint beléd 12 évesen!
Egyedül nevelem, albérletben, de soha eszébe nem jut panaszkodni, követelőzni, hogy másnak mi van, neki is több kell. Kicsi fejével felfogja, hogy bizony szűkösen élünk, nagyon sok mindenre nem telik. De eszébe sem jut ezért engem bántani. Van amikor ő is csak párizsit tud vinni, néha veszek kolbászt. De van, hogy csak lekváros kenyeret tud enni, azt sem veszem, néha kapok valakitől egy-egy üveggel. És örülj, hogy legalább a suliban tudsz enni, én idén sajnos már azt sem tudom befizetni.
Úgyhogy vegyél vissza a nyavajgásból, meg a stílusodból, és fogd fel, ennyire telik. Gondolom van TV, internet, van meleg víz meg fűtés, éhen sem haltál még, stb..szerinted a gyerektartás a te zsebpénzed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!