Miert az anyat hibaztatjak ilyenkor?
a nemek egyenlősége ott jön ki, hogy ha gyereket csinál egyik a másiknak, joga legyen kikapartatni mert nem óhajtja vállalni a következményeket?:)))
jól le vagyok pontozva:) egyébként gyereket nevelek egyedül, bár a pasi jobban akarta mint én, sosem pereltem kértem gyerektartást...csak megérdemlek egy zöld kezecskét?:)
de elméletben azt gondolom, ha berakom valahova a farkam, vállaljam a következményeket...nem vagyok nagy abortusz ellenes, de megértem, ha valaki nem képes rá...
75%-os, ne legyél már ennyire korlátolt.
Miért olyan nehéz felfogni, hogy ha védekezés mellett esett a nő teherbe, az igenis véletlen? Hisz azért védekeztek, mert se a férfi, se a nő nem akart gyereket. A teherbeesés kiderülésekor pedig egyértelműen el kell mind a két félnek dönteni, hogy akarják-e, vagy sem. Ha a férfi akarja, a nő nem, akkor a férfi vegyen tudomást arról, hogy nem lesz, és kész. Ha a nő akarja, de a férfi nem, akkor pedig a nő értse meg, hogy a férfi NEM akarja, és nem is fogja akarni a gyereket. Pont. Mi ebben olyan nehéz?
Te örülnél neki kedves utolsó, ha védekeztek, de besikerül a gyerek, te nem akarod, mert nem is tudnád eltartani, meg nem is terveztél a közeljövőben gyereket, de a barátnőd akarná, szétmentek, utána meg kopogtat az ajtódon számlákkal, mert rájött, hogy a gyerek felnevelése nem 2 fillér? Ha te kijelented, hogy nem akarod, akkor számodra nem igazságtalan, hogy csak azért, mert véletlen, védekezés MELLETT besikerült a baba, egy életre való felelősséget rak rád valaki, mert nem tudja elfogadni, hogy te nem akartad a gyereket?
Ha meg lány vagy, akkor meg pláne meg kellene érteni.
Nem arról van itt szó, hogy az apuka lelécel, a nő meg egyedül marad a gyerekkel, hanem arról, hogy igenis a férfinek is VAN joga eldönteni, hogy akarja-e a véletlen besikerült gyereket, VAGY NEM. Ha nem, akkor nincs joga a nőnek később a férfi nyakába varrni költségestül mindenestül, mert ha a nő így megszüli, akkor csak és kizárólag magának teszi.
Vagy szerinted ha szexelnek, védekeznek, akkor ha becsúszik a gyerek, a férfinek kötelező a nyakába venni egy életre szóló felelősséget csak azért, mert a nőnek mindenképp kell a gyerek?
Ismerősömnél pont fordítva volt, érdekes az ellen senkinek sincs semmilyen kifogása. Nagyon szeretne már gyereket, egyszer össze is jött, a nő meggondolta magát, és elvetette. Volt a férfinek beleszólása? Nem. Az hogy a férfi mit akar, az ilyenek lesz@rják.
Akkor a nő miért nem tudja elfogadni, ha egy férfinek NEM KELL a gyerek? Nem a lelépésről, félrelépésről, otthagyásról beszélek. Hanem a véletlen besikerülésről.
"ha berakom valahova a farkam, vállaljam a következményeket."
Ejj de kényelmes hozzáállás. Csak tudod ez a nőre is igaz. Ha valakinek beengedi rakni a farkát, akkor vállalja a következményeket. Lány létemre utálom az ilyen szuperanyukákat, akiknél a férfi meg is dögölhet, akkor is kuss a neve, és az van, amit a nő mond, vagy akar. Ez nem egyenlőség. A felek egyenlőek, egyenlő döntési joggal, és nem alárendelt az egyik a másiknak. Ha nekem besikerülne a gyerek, de mondjuk a férfi nem akarná, de én igen, akkor magamnak szülném meg. Ennyi. Nem tenném tönkre se az én életemet, se a gyerekét azzal, hogy bosszúból nekiállok benyújtani a számlát, és erőszakoskodni, hogy nem érdekel, hogy nem akartad, tartsd te is el. Rendkívül önző és gerinctelen hozzáállás. De látom neked ez az etalon....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!