Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan viselkedne ilyenkor az...

Hogyan viselkedne ilyenkor az anya?

Figyelt kérdés

(Csak egy kitalált szituáció, kíváncsi vagyok, hogy ilyen helyzetben hogyan viselkedne az anyuka)

Helyzet a következő: egyedülálló anya 2 gyerekkel, (10-12 évesek) idősebb gyerek rendes, szófogadó, segítőkész, a fiatalabb totális ellentéte: szófogadatlan, rendetlen...

Egy téli nap kimennek a gyerekek játszani, csúszkálni akarnak egy befagyott tó jegén. Anya megtiltja nekik, hogy rámenjenek a jégre, mert beszakadhat alattuk. Idősebb szót fogad, fiatalabbat pont nem érdekli, rámegy a jégre, ami annak rendje és módja szerint bereped alatta. Idősebb utána megy, hogy kihozza, sikerül is neki, de őalatta beszakad a jég, beleesik a vízbe, tüdőgyulladása lesz, és meghal :S

Kérdés: Hogyan viselkedne ezek után az anyuka a fiatalabbik gyerekkel? Látni sem akarná többet, hiszen az ő hibája volt, vagy megbocsájtana neki egy idő után? Vagy hogyan?

2014. okt. 7. 17:58
 1/9 anonim ***** válasza:
54%
mi értelme az ilyen kérdéseknek?
2014. okt. 7. 18:19
 2/9 anonim ***** válasza:
51%
Ekkora zagyvaságot...
2014. okt. 7. 18:21
 3/9 anonim ***** válasza:
59%

Erre nem lehet válaszolni mert egy nagy zagyvaság.

Kezdem azzal, hogy anyaként (bármily meglepő lesz neked, de a srácaim pont ilyenek. Az egyik engedelmes a másik szófogadatlan) eleve nem viszem sétálni a befagyott tóhoz őket. Ha mégis, akkor meg az én szavam a döntő, és a nem a srácaim lázadásai, engedetlenségei. Még esélye sem lenne egyiknek sem a tóra menni, mert keményen elkapnám, és felvilágosítanám, hogy a NEM szót semmiképpen nem lehet félreértelmezni, és ha nem érti meg akkor a lábánál fogva húzom haza. Így a továbbiak nálam elő sem fordulhatnának.

2014. okt. 7. 18:28
 4/9 anonim ***** válasza:
55%
Jaj ezek a kérdések... Erre nincs jo valasz, csak az tudhatja, aki pontosan ezt at élte..
2014. okt. 7. 18:29
 5/9 anonim ***** válasza:
9%
Nem a fiatalabbik gyereknek kéne utánna menni hanem aapból az anyának nem?Amúgy a kérdésnek semi értelme..
2014. okt. 7. 18:34
 6/9 anonim ***** válasza:
15%
Erre nem lehet válaszolni. De ha a fiatalabb szófogadatlan, az az anya hibája. Már pici korban meg kell tanítani az engedelmességre.
2014. okt. 7. 18:46
 7/9 anonim ***** válasza:
53%

Nincs gyerekem,igy elkepzelni sem tudom hogy milyen lehet....

Jo valasz nincs vegulis... Orokre bennem maradna a tuske,de szerintem a kissebbik gyereknek is lenne es van lelkiismerete ezaltal lelkiismeret furdalasa... Nagyon fajna hogy elvesztettem a nagyobbik gyerekemet a kissebbik hibajabol ( ?!..) de O IS AZ EN GYEREKEM.. feldolgoznam de nagyon nehezen szerintem.. de mint irtam nem tudom,es szinte senki sem,csak az aki atelte. ( nem kivanom senkinek sem)

2014. okt. 7. 18:52
 8/9 anonim ***** válasza:
85%
egy anya nem azért szereti a gyerekét mert rendes és szófogadó...bármelyik halna meg, az túlélhetetlen törés
2014. okt. 7. 19:19
 9/9 A kérdező kommentje:
oké, köszönöm a válaszokat. írtam az elején is, csak egy kitalált helyzet volt. lényegében arra lettem volna kíváncsi, hogy tesz-e különbséget a gyerekei között, úgy, hogy külső szemlélőként az egyik egyértelműen "jó" a másik meg "rossz". de akkor megkaptam a választ: nem. szereti ugyan úgy.
2014. okt. 7. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!