Miért nem tanítják az embereknek a vereségmentes konfliktuskezelés módszer alkalmazását gyerekeknél?
Nemzedékekről nemzedékekre száll az ösztönös, legtöbb esetben rosszul működő nevelési módszer.
Nem csak gyerekeink sérülnek visszafordíthatatlanul, hanem mi is rosszul érezhetjük magunkat egy-egy konfliktus után. (mely gyakran visszatérő).
Pedig rém egyszerű a megoldás.
Tudom, sok mindent nem tanítanak ami fontos lenne az életben, de most beszéljünk erről.
Szerinted nem lehet... :)))
Attól még van rá módszer.
Pont ezzel a rossz beidegződéssel van a baj, persze 2 hónapja még én sem tudtam, hogy ez működhet másképp is.
Ezért is bosszant, hogy mennyi felesleges konfliktust megúszhattam volna az elmúlt években, ha hamarabb az információ birtokába kerültem volna.
Én az információ alatt azt értettem, aminek a birtokába kerültem (könyv).
Keresek egy linket róla és belinkelem.
Lehet, hogy rosszul tettem fel a kérdést:
Valaki halott-e már a vereségmentes konfliktuskezelés módszerről?
;)
08:53!
Thomas Gordon: A szülői eredményesség tanulása
Vereségmentes konfliktus csak akkor elképzelhető ha mindkét fél megkapja amit szeretne. De így meg semmi értelme, mert ha beszélgetnek egymással, meg tudnak egyezni, akkor nincs konfliktus,
Ha nincs megegyezés, akkor nincs vereségmentes konfliktus sem. Akkor az egyik mindig sérül valamilyen formában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!