Miert az anyat hibaztatjak ilyenkor?
"Miert az anyat hibaztatjak ilyenkor?"
Mert egy életre szóló döntésnél teljesen kizárja a férfit akaratát. Ha a férfi kijelenti, hogy ő NEM AKARJA a gyereket, de a nőt ez nem érdekli, és ő megtartja, akkor innentől kezdve gerinctelen és aljas dolog ezek után dörömbölni a férfinál gyerektartásért. Ő döntött úgy, hogy megtartja, tudta, hogy a férfi nem akarja, tehát saját magának szülte meg. Akkor innentől fogva miről beszélünk? A férfi sajnálja a pénzt. Miért ne sajnálná egy olyan "dologra", amit ő nem is akart, csak a nyakába akasztották? Én nőként teljes egészében a férfinak adok igazat.
Egy gyerek megszülése 2 felnőtt ember KÖZÖS döntése, és nem pedig csak a nő döntési joga. Egy gyerek egy életre való felelősséget jelent, ebből a döntésből NEM LEHET kizárni a másik felet. Érted már?
Ha én védekezés mellett teherbe esnék, és a másik nem akarja, én meg úgy döntök, hogy megtartom, akkor SAJÁT MAGAMNAK szülöm meg. Én vállaltam érte a felelősséget, én akartam. Pont. Nagyon igazságtalan ilyenkor a férfinál kopogtatni, hogy tessék itt a gyerek, amit nem akartál, fizess.
Utolsó, ez nem feltétlen így van.
Tételezzük fel, hogy védekezés mellett esett teherbe a nő. Oké. Kész helyzet. El kell dönteni, akarják-e a babát, vagy sem. A probléma itt kezdődik. Ugyanis a kérdező által leírt variációban a nő kompletten figyelmen kívül hagyta, hogy a férfi NEM akarja a babát. Ennek a döntésnek közösnek kell lennie. Ez nem csak a nő joga, ugyanúgy a férfi felelőssége is. A leírt kérdésben a NŐ döntött úgy, hogy megtartja. Tudta, hogy a párja nem akarja, tudta, hogy ha megszüli, csak és kizárólag magának teszi. Ilyen helyzetben, ha a nő meg akarja tartani, tartsa. De az már szemétség, hogy szülés után a férfi felé fordul anyagi támogatásért, és veti a szemére, hogy nem keresi a gyerekét. Nem értem az ilyen nőket, hogy miért csodálkoznak, amikor a férfi nem akarta a gyereket, és ez már a legeslegelején kiderült. Senki sem mondta, hogy a férfi miatt menjen abortuszra. De az sem normális, hogy elfogadja, hogy a férfi nem akarja, utána meg kopogtat az ajtón és benyújtja a számlát, és egy életre való felelősséget rak a férfi nyakába.
Ha akarták volna a gyereket, de a férfi közben lelép, az természetesen megint más helyzet. De a leírt helyzetben igenis az anyuka a hibás, és az önző. Lehet csűrni, csavarni a sztorit, hogy a férfi tűnjön aljas féregnek, de akkor is ez az igazság.
Tehát két ember hibájából fogan meg, de csak az egyik kötelessége anyagilag gondoskodni róla, ha nem akar műtétet?
Itt nincs közös döntés, hisz az egyik megöletné a másik meg nem akar műtétet...így a férfinek anyagi teher, úgy a nőnek lelki...nem egy pattanás kinyomásáról beszélünk...hormonokról, stb...
"Tehát két ember hibájából fogan meg, de csak az egyik kötelessége anyagilag gondoskodni róla, ha nem akar műtétet? "
Eltaláltad. Ha a nő akarja, a férfi nem, akkor tartsa el a babát a nő. Így tisztességes. Vagy szerinted ilyen helyzetben a férfinek kuss a neve, és kötelező neki akarni a gyereket? Védekezés melletti teherbeesés az igenis VÉLETLEN, még akkor is, ha tudták, hogy a védekezés sem ad 100%-os védelmet. Ha megtörtént, akkor innentől igenis közös döntés kell, hogy legyen az, hogy megtartják-e vagy sem. Ha a férfi nem akarja, a nő meg igen, akkor úgy tisztességes, hogy a nő megszüli, és maga eltartja a gyereket, de akkor a férfinek nem lesz köze hozzá, még akkor sem, ha tőle van. Ilyen esetben igenis bunkóság bekopogtatni számlával a férfihoz, mert ő nem akarta a gyereket, és a nőnek volt a SAJÁT döntése, hogy jó, akkor is megszüli, MAGÁNAK.
Érdekes módon fordított helyzetben senki sem problémázik, pedig ugyanolyan szemétség az is. Amikor a férfi akarja, a nő meg nem. Oké, a nő teste változik, stb, igaz. De ilyenkor ha a nő nem akarja, akkor a férfinek bele kell törődni, hogy nem és kész. Akkor ha a férfi nem akarja a gyereket, abba miért nem tud a nő beletörődni? A férfi törődjön bele, ha a nő elveteti, de neki kötelező akarni a gyereket, ha ő nem akarja, de a nő igen?
Szerinted ez nem igazságtalan? És itt az, hogy megtörtént a teherbeesés, huszadrangú kérdés.
de hogy lenne huszadrangú kérdés?:)
amúgy nem, nem normális...a férfinak kellene jelentkeznie magától
#47, igazad van, valójában mindössze harmadrangú... rögtön a nő és a férfi szabad akarata és érdeke után...
(de az itt épp elég a kérdés eldöntéséhez:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!