Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érdekelne hogy más családban...

Érdekelne hogy más családban ez hogy van. Szerintetek sokat kérek a gyermekeimtől?

Figyelt kérdés

Az a kérésem hogy egyszer hetente töröljék le az íróasztalukat, szedjék össze a szennyest, porszívózzanak ki a saját szobájukban.

Ehhez képest sem pénteken, sem szombaton nem kezdik el maguktól(15,16 évesek). Sőt, ha merek szólni, rögtön rondán beszólnak. Menj ki ez az én szobám... Tini vagyok, ez van ha látnád másik szobájában mi van...

Mostanában, ha nyugodt akarok maradni, inkább csöndben maradok, egyedül takarítok, szedem össze a szennyest.

Kissebb korukban mindig segítettek, kb 1 éve változtak meg. Tudom, hogy ott az internet, csvegnek a barátaikkal, és ez sok időt elvesz, de úgy gondolom, higy nem lehet kodzban élni. Egyszer hetente egészségügyi okokból is kell takarítani.

A kertben sem akarnak segíteni az apjuknak. Húzzák az orrukat valahányszor kérjük őket valamire.

Csak akkor van béke, ha nem szólunk hozzájuk. 😢

2014. okt. 12. 16:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 A kérdező kommentje:

Ma amikor hazaértem, kb 18:30 kor, a lányom dzsekije letéve, szoltam hogy azonnal tegye vállfára, a fogasszekrénybe. Nem tetszett neki, de jött.

A fiam le sem jött köszönni. Felmentem, beköszöntem. Láttam, hogy még mindig sukid ruhában van. Szóltam hogy öltözzön át, nem tetszett neki. Menjek ki a szobájából, mit akarok tőle? Belehelem a szobáját. Úristen ki ez a gyerek? Megette a fiamat?

Nem ebédeltek itthon, pedig mindig főzök. A suliban nem szeretik a kaját, ezért szendvicst visznek.

A vége az lett, hogy elkoboztunk a férjemmel együtt a telefonokat és a laptopokat.

Morogtak mindketten. Mondtam nincs internet, tanuljanak papíralapú szótárból.

Azóta kajáltak, majd visszaküldték őket a szobájukba....

Most együtt beszélik meg a franciát. A lányom segít az öccsének.

Jó hallani, hogy dumálnak.

2014. okt. 13. 20:41
 52/71 A kérdező kommentje:

Meggyőződésem, hogy az internet vadítja el gyermekeinket. Ideges lesz, ha félbeszakítod a csevegést, a videó nézést vagy bármit.

Innen minden konfliktuskisebb korukban, amikor még nem volt állandó internetkapcsolat a családunkban, szót tudtunk érteni velük.

2014. okt. 13. 20:47
 53/71 anonim ***** válasza:
100%
ez butaság, tiniként én is neteztem, először napi 1 óra, majd később, 3 lett belőle, de sosem beszéltem így az anyukámmal
2014. okt. 13. 22:04
 54/71 anonim ***** válasza:
100%
Én tini voltam, amikor bejött igazából az internet, mégse beszéltem sose így a szüleimmel.
2014. okt. 13. 22:04
 55/71 anonim ***** válasza:
24%

csak egyet kérdezek meg halkan: Mi a fészkes fenéért nem tök mindegy neked, hogy mikor veszi át a sulis ruháját?? Nem lehet, hogy kicsit szörszálhasogató, kötekedő, mindenbebeleszóló anyuka vagy? Én van, hogy hazajövök a munkából és estig nem öltözök át, mert nincs KEDVEM. És akkor mi van? Nekem se tetszene ha ilyen apróságokba belekötne valaki, hogy mikor öltözzek át. Mert tök értelmetlen.

27N

2014. okt. 14. 08:03
 56/71 anonim ***** válasza:
76%
Az internetnek semmi köze ahhoz, hogy nem tudod nevelni a gyerekeidet. Nem kell hárítani a felelősséget.
2014. okt. 14. 08:16
 57/71 A kérdező kommentje:

#55. Nem értek egyet nem átöltözés kapcsán. A suliból, utcáról, buszról egy csomó port, baktériumot hazahoz. Igenis öltözzön át. Én is mindig átöltözök, a fiam is eddig átöltözött, ha nem is rögtön, de 1 óra leforgása alatt biztos.

Ebben nem látok semmi kivetnivalót.

Amúgy meg ma a második nap, higy korlátozva van az internet, és láss csodát tanul. És nem ideges, nem beszél rondán.

2014. okt. 14. 19:32
 58/71 anonim ***** válasza:
74%
Álomország...nem tanul, csak tudja, hogy így megenyhülsz.
2014. okt. 14. 19:59
 59/71 A kérdező kommentje:
de, hallom, hogy hangosan gyakorolja a szavakat. Néha a nővérétől kérdez nyelvtani dolgokat. :)
2014. okt. 15. 08:18
 60/71 anonim ***** válasza:
82%
Persze, eddig kezelhetetlen kamasz volt, aki nem tiszteli a szüleit, és az internetmegvonástól varázsütésre mintagyerek lesz.
2014. okt. 15. 08:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!