Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ez normális?...

Szerintetek ez normális? Ettől még szeretheti a gyerekét? Főleg apukák válasza érdekelne most, mert egy anyánál gondolom más a szeretet.

Figyelt kérdés

Én (bár még nincs gyerekem), de nem tudom elképzelni hogy az 5 éves gyerekemet napokig ne lássam. Persze ezt úgy mondom, hogy nincs gyerekem és nő vagyok. Kíváncsi lennék egy férfi erre mit mond.

Adott egy apa aki egyedül neveli a gyerekét, az anya isten tudja hol van. Apa azt mondja szereti a gyerekét, mégis van hogy csak úgy mindenféle indok nélkül a nagyszülőknél hagyja napokra, vagy akár hetekre is. Heti 1x elnéz felé, de különösebben nem hiányzik neki. Legalábbis ha hiányozna neki gondolom mondaná, vagy legalábbis nem hagyná ott. Azt mondja teljesen nyugodt, mert tudja hogy jó helyen van a gyerek, a gyerek is szeret ott lenni és a nagyszülők is szívesen vannak vele. Amikor apukánál van a gyerek akkor a nevelés annyiban kimerül, hogy reggel elviszi oviba, délután hazaviszi, 6 körül hazaérnek általában beülnek a tv elé és 8-ig tévéznek, elég katonásan neveli a lányt, folyamatosan rendre utasítgatja és bár azt mondja hogy szereti, de semmi érzelmet nem mutat ki neki. Este van egy esti mese és ebből áll egy nap/hét. Hétvégén meg újra a nagyszülőknél.

2014. jún. 26. 08:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
28%
és te ezzel a pasival kötnéd e most össze az életedet....
2014. jún. 26. 08:29
 2/11 anonim ***** válasza:
52%
elég szomorú .... nem ez a szeretet.
2014. jún. 26. 08:31
 3/11 anonim ***** válasza:
26%

Igen, teljesen normális. Gondolom, a nagyszülők nem az ördögtől való gonosz idegen lények, akikre "bűn" rábízni a saját unokájukat, hanem valószínűleg szívesen látják. Az apuka meg könnyen elképzelhető, hogy dolgozik, erre soha nem gondoltál még?

Az meg, hogy nem sír a válladon minden nap, hogy "brühühü, mennyire hiányzik a kislányom" még nem jelenti azt, hogy nem hiányzik neki, legfeljebb

1. nem az a fajta, aki boldog-boldogtalannak kimutatja az érzéseit

2. nem érzi úgy, hogy rád tartozik, ő mit gondol.

"egy anyánál gondolom más a szeretet" - ezt igyekszem igen mérsékelt szavakkal kommentálni: Mondd, te normális vagy? A legjobb úton haladsz afelé, hogy igazi, vérbeli ősanya legyen belőled, aki szerint a hím közreműködik a nemzésben, de utána takarodjon, mert hát nincs is joga hozzá, hogy bármit érezzen az anyuka SAJÁT pocaklakó-babuciangyalbögyörője iránt.

2014. jún. 26. 08:40
 4/11 anonim ***** válasza:
52%
Katonásan neveli? Irigylem, bárcsak én is tudnám, amit hétköznap csinálnak, azt sok helyen így csinálják, fáradtak mind a ketten. Hétvégén miért ne lehetne a kislány a nagyiéknál, ez is normális. Egyébként te , hogy látsz bele ennyire az életükbe, hogy nem mutat szeretetet a kislány iránt?
2014. jún. 26. 08:45
 5/11 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem ez meg nem apaság, az nem itt kezdődik, hanem ott hogy törődés, szeretet...stb.
2014. jún. 26. 09:03
 6/11 anonim ***** válasza:
39%
Mi a helyes válasz kérdező, mert látom mindenkit lepontozol?
2014. jún. 26. 09:28
 7/11 anonim ***** válasza:
82%
#6!, nézd meg a többi kérdést, mindenhol mennek a lepontozások erősen! Nyári szünet van, otthon vannak a gyerekek és unatkoznak..... Bocsi az OFF-ért!
2014. jún. 26. 09:35
 8/11 A kérdező kommentje:
Most jöttem fel újra, nem pontoztam eddig senkit sem. Lefelé egyébként sem szoktam max, ha látom, hogy csak kötekedni jön valaki, vagy totál nem a kérdésre válaszol csak belemagyaráz. Oké lehet nem kellett volna külön venni, hogy anyuka és apuka csak gondoltam lehet egy apuka lazábban kezelheti a gyerekével való kapcsolatot, mint mondjuk egy anyuka. Kérdezhettem volna azt is, hogy mennyire normális ha egy anyuka, vagy tök mind1 akkor egy szülő akár hetekre elviszi a gyerekét a nagyszülőkhöz és jóformán rá se néz max heti 1x felhívja, vagy elmegy hozzá 1-2 órára. Ha meg otthon van nemigen ül le vele játszani, nem viszi le a játszótérre szinte sose hanem hazaérnek, leülnek mesét nézni és ezzel telik el szinte minden délutánjuk, hogy nézik a tv-t, nem beszélget az apuka a gyerekkel max annyit, hogy "menj fürdeni", "vacsora van ülj az asztalhoz" "menj fogat mosni" stb. szóval, hogy csak utasítgatja hogy mikor mit csináljon, de semmi érzelmet nem mutat inkább csak morgolódik vele.
2014. jún. 26. 09:48
 9/11 anonim ***** válasza:
57%

Ez nem szeretet, nem apaság, ez egy nagy nulla.

Persze a magyar társadalomban ez átlagos, tegye fel a kezét akinek normális apja volt.

Mármint normális, nem "katonás", meg "megérdemeltem az atyai pofonokat" és hasonló marhaságok.

2014. jún. 26. 10:10
 10/11 anonim ***** válasza:

Engem két szülő nevelt, de ugyanez volt nálunk is. Este fürdésig tv, semmi beszélgetés (még ha szerettem volna, akkor se), suli utolsó napján meg lecuccoltak testvéreimmel együtt nagyszülőkhöz, és ott voltunk a suli első napjáig. Hétvégente lejöttek apuval, ennyi.

A szeretetről, meg annak kimutatásáról nem tudok nyilatkozni. Én se tudom hogy kell kimutatni a szeretetet, hálát.

28L

2014. jún. 26. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!