Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érdekelne hogy más családban...

Érdekelne hogy más családban ez hogy van. Szerintetek sokat kérek a gyermekeimtől?

Figyelt kérdés

Az a kérésem hogy egyszer hetente töröljék le az íróasztalukat, szedjék össze a szennyest, porszívózzanak ki a saját szobájukban.

Ehhez képest sem pénteken, sem szombaton nem kezdik el maguktól(15,16 évesek). Sőt, ha merek szólni, rögtön rondán beszólnak. Menj ki ez az én szobám... Tini vagyok, ez van ha látnád másik szobájában mi van...

Mostanában, ha nyugodt akarok maradni, inkább csöndben maradok, egyedül takarítok, szedem össze a szennyest.

Kissebb korukban mindig segítettek, kb 1 éve változtak meg. Tudom, hogy ott az internet, csvegnek a barátaikkal, és ez sok időt elvesz, de úgy gondolom, higy nem lehet kodzban élni. Egyszer hetente egészségügyi okokból is kell takarítani.

A kertben sem akarnak segíteni az apjuknak. Húzzák az orrukat valahányszor kérjük őket valamire.

Csak akkor van béke, ha nem szólunk hozzájuk. 😢

2014. okt. 12. 16:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/71 anonim ***** válasza:
51%
Azért olvastam pár érdekes hozzászólást. Engem ha visszagondolok nem sokszor cseszegettek a szobám miatt, de most pl. még a koliban is felsöprök kétnaponta. Most hétvégén felmostam az egészet meg letörölgettem a kilincseket, mert igényes vagyok magamra. Pedig nálam kb annyi a kis takarítás, hogy felporszívózom. Az én eszmém szerint: A rendetlenség nem kosz. :D A kosz igénytelenség a rendetlenség lustaság. :D Kb. Egy normális ember ha felnő igényes magára. Persze kell a példa hozzá. Szóval az előző lány, aki kéthetente takarítja a szobáját hát érdekes. Én mindig felporszívózom otthon, így nincs kosz max. rendetlenség. Meg néha portörlés, de nálam a porszívózás a minden szóval az alap dolog, ami mindig kell.
2014. okt. 12. 21:09
 32/71 anonim ***** válasza:
43%
Nem értem mi olyan durva azon, hogy kéthetente takarítok. És nem a szobámat, hanem a 3 szobás lakásunkat. Próbálok rendet tartani, miután eszek elmosom, letörlöm az asztalt. Igaz, a fürdőt kb 3 naponta ki szoktam takarítani. Sok ruhánk van, bőven elég ha kéthetente mosok, kb annyi idő alatt fogy el a tiszta ruha, zokni, fehérnemű. Porszívózni, felmosni bőven elég 2 hetente, nem járunk cipővel a lakásban, mitől lenne olya nagy kosz?
2014. okt. 12. 21:36
 33/71 anonim ***** válasza:
100%

Mondom ezt úgy, hogy pár éve még én is tini voltam: Ha nem takarítanak ki, ne takaríts náluk. Majd ha megeszi őket a kosz, letörölik. Ha nem szedik össze a szennyesüket, akkor Te se szedd össze, majd mikor nem lesz egy tiszta ruhájuk sem, akkor összeszedik. Csakeményen, nemám a lekvár tegye el a nagymamát!

Nálunk úgy volt, hogy hétvégén portörlés, felmosás, porszívózás az egész lakásban a mi feladatunk volt (két lány)+ a mosdókat kimosni. A szennyes kidobása nálunk nem volt téma, össze se kellett szedni, minden este fürdés előtt kidobtuk. Viszont teregetni, vasalni segítettünk, mosogatni is kellett.

2014. okt. 12. 22:10
 34/71 anonim ***** válasza:
83%
Tuti nem főznék mosnék rájuk, "látnád másoknál mi van" majd rájönnek....
2014. okt. 12. 22:36
 35/71 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem nagyon jó ötleteket adtak a válaszolók. A lényeg, hogy helyettük ne csinálj meg semmit.

A mosás könnyű ügy, csak azt mosd ki, ami a szennyesben van. A szobájukat én hagynám, hadd ússzon a koszban, ők élnek benne, az ő képük fog égni mások előtt.

Egyéb feladatoknál viszont nem mondanám meg, mikor csinálják meg, inkább, hogy mikorra legyen kész. Engem kamaszként irtóra idegesített, amikor "erre sem vagy képes" felkiáltással elkezdték megcsinálni helyettem, pedig csak kicsit később akartam.

Talán megérne egy beszélgetést nem számonkérő hangnemben, hogy 4-en éltek a családban, mindenkinek feladata a háztartás stb. És beválhat, hogy csak akkor mehetnek/csinálhatnak mást, ha a feladataikkal elkészülnek. Bár az én fiam még csak 2 és fél éves, de már most látszik, hogy más nem válik be, mint a "hideg/semleges/faarcú/normál hangnemű/egykedvű" következetesség. Érzelemmentes, tehát nem húzom fel magam, mert azon ő is bepörög.

Azt viszont ne tűrd el, hogy beszóljanak. Persze ne azt mondd, hogy amíg az én házamban élsz...

Menni fog, de kell hozzá a férjed is!

2014. okt. 12. 22:43
 36/71 A kérdező kommentje:
Hogy tudod megtiltani egy gyereknek, hogy ne szóljon be a szülőnek? Mi annaidején akkora pofont kaptunk volna, hogy csak..., de manapság már nem tekerhetsz le egy pofont a gyereknek, mert azzal fenyeget, hogy feljelent. Kemény vagy hogy megütsz egy gyereket? Ezt mondta a 15 éves fiam, amikor az apja már nam bírta cérnával és repült a pof.
2014. okt. 12. 23:20
 37/71 anonim ***** válasza:
75%

akkor fenyegesd vissza: rendben fiam, akkor állami gondozott leszel

nehogy már egy 15 éves nyikhaj parancsoljon a szüleinek

2014. okt. 12. 23:24
 38/71 anonim ***** válasza:
87%

Nehogymár félj a 15 éves gyerekedtől!

Azért vág vissza ezzel a kemény vagy dumával, mert tudja, hogy ezzel aláássa az önbizalmatokat.

Ha nem segít, lássa el magát. Mosson, főzzön, takarítson magára, ha olyan nagy a szája.

2014. okt. 13. 07:39
 39/71 anonim ***** válasza:
49%
Ha annyira gyakorolni akarják a nyelvet, akkor elő a papír alapú szótárral, kiírnak 50 szót, megtanulják, te kikérdezed. Nem kell ehhez net.
2014. okt. 13. 08:55
 40/71 anonim ***** válasza:
90%
Érdekes, nálunk nem volt internet, mindent könyvből, papírról tanultam, mégis jól ment a nyelvtanulás, más tárgyak is, és BME-re járok, közel max pontos érettségi pontokkal...Mindezt internet nélkül.
2014. okt. 13. 09:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!