Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érdekelne hogy más családban...

Érdekelne hogy más családban ez hogy van. Szerintetek sokat kérek a gyermekeimtől?

Figyelt kérdés

Az a kérésem hogy egyszer hetente töröljék le az íróasztalukat, szedjék össze a szennyest, porszívózzanak ki a saját szobájukban.

Ehhez képest sem pénteken, sem szombaton nem kezdik el maguktól(15,16 évesek). Sőt, ha merek szólni, rögtön rondán beszólnak. Menj ki ez az én szobám... Tini vagyok, ez van ha látnád másik szobájában mi van...

Mostanában, ha nyugodt akarok maradni, inkább csöndben maradok, egyedül takarítok, szedem össze a szennyest.

Kissebb korukban mindig segítettek, kb 1 éve változtak meg. Tudom, hogy ott az internet, csvegnek a barátaikkal, és ez sok időt elvesz, de úgy gondolom, higy nem lehet kodzban élni. Egyszer hetente egészségügyi okokból is kell takarítani.

A kertben sem akarnak segíteni az apjuknak. Húzzák az orrukat valahányszor kérjük őket valamire.

Csak akkor van béke, ha nem szólunk hozzájuk. 😢

2014. okt. 12. 16:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 A kérdező kommentje:
Remélem érthető amit írok. A telcsim állandóan belejavít a szövegembe.
2014. okt. 12. 17:49
 22/71 anonim ***** válasza:

Én 14-15 évesen kezdtem el rendszeresen magam után takarítani. Korábban csak akkor, ha rám szólt anya. Egyszerűen túl piszkosnak találtam mindent. Nekiültem és a plafontól a legkisebb sarokig mindent átsikáltam, de utána jó érzés volt, micsoda rend lett a szobámban.

Bár ez a dackorszak nekem is megvolt. Anya mosott nekem ruhákat, amiket miután megszáradtak, lusta voltam elrakni plusz még a szobámban is rendet kellett volna tenni, amire nem voltam hajlandó (hasonló felkiáltásokkal, mint a lányaid). Anyukám bejött a szobámba, mindent kirámolt a két ruhásszekrényemből és az asztalomról, majd közölte velem, most már takaríthatok. Az elején még hisztiztem egy sort, de rájöttem, ha nekiállok, akkor gyorsabban kész leszek. Azóta megtanultam, hogy mindent idejében el kell rakni. :D

2014. okt. 12. 18:05
 23/71 anonim ***** válasza:
90%

Ha most rájuk hagyod, 20 éves koruk után keresztülnézek majd rajtad. A férjed nagyon gyenge jellem lehet, ha hagyja, hogy kiborulj. A gyereknevelés nem csak a megcsinálás. Nem büntetni kell, hanem kiadni a feladatot. Sosem értette meg amikor elveszik a gyerektől a laptopot vagy a telefont.

Ezzel csak pont az ellenkező hatást érik el.

Amíg a kiadott feladat nincs elvégezve, addig ne adj nekik egy fillért se. A hétvégi bulit el felejthetik, ugyanígy a telefonjaik feltöltéséről is megfeledkezhetsz, meg kedvenc kajájukról, menő cuccok megvételéről.

Ha ezt péntek estétől elkezdet, persze a férjed együttműködésével, hétvégén már gereblyézhetnek a kertben, ha este moziba akarnak menni.

2014. okt. 12. 18:22
 24/71 A kérdező kommentje:

Az a helyzet, hogy most kezdik bontogatni a szárnyaikat. Eddig nem nagyon jártak el hétvégén. Most hogy mindketten gimisek, fog eljezdődni a bulizós időszakuk. És igazatok van, ezzel lehet őket majd sakkban tartani.

A Férjem nem gyenge jellemű, nagyon sokat dolgozik, és nem csak a mi jertünket rendezi, hanem a beteg szüleinek is ő segít: vásárlás, kert stb.

2014. okt. 12. 19:06
 25/71 anonim ***** válasza:
24%
Anyukém is csinálta ezt velem, aztán feladta:D Engem mondjuk az idegesített, hogy MIÉRT mindig szombat délelőtt KELL takarítani, mikor akkor volt a kegkevesebb ekdvem hozzá. Esetleg próbáld meg azt, hogy amikor akarnak, a hét folyamán.. Vagy ne legyen hetente, elég kéthetente is. Én már felnőtt vagyok, 4 éve külön élek, de még mindig kiborít a takarítás téma, utálom. Nem is takarítok minden héten, próbálok inkább rendet tartani. Nem mondom, hogy ragyog a ház mindig, de kinek van kedve hetente ezzel eltölteni a csoádlatos szombat délelőtott??
2014. okt. 12. 19:23
 26/71 anonim ***** válasza:
41%

2 hetente takarít egy felnőtt ember? Pfujjj... Csak ide ne érjen az ebola, mert úgy nézem, itt talál elég Petri-csészét magának...

Hát kedves kérdező, nekem még egy ötleten maradt: egy jó finom atyai pofon, ha ilyen szemtelenek.

Nálam ez nagyon kivgná a biztosítékot. Méghogy neked, a szülő anyjuknak bármi olyasmit mondani, ami bántó... Na megkapnák a magukét, abban biztosak lehetnének...

2014. okt. 12. 19:32
 27/71 A kérdező kommentje:
Én nem ragaszkodom a szombat délelőtthöz. Csakhogy addig nem történik semmi. Sokszor mondtam nekik, hogy rakjanak rendet csütörtökön vagy pénteken. Mennyi időbe kerül egy-egy 12 nm-es szobát rendberakni? Max egy fél óra. Ablakokat kb havonta szoktam mosni. Szóval nekik tényleg csak az íróasztal meg a porszívózás marad. A ruhákat a szennyesbe rakni. Ennyi. A megszáradt ruhákat együtt szoktuk elrakni, gyorsabb ha mindenki elrakja a sajátját.
2014. okt. 12. 19:36
 28/71 anonim válasza:
87%

21 vagyok, de a saját képem égne, ha így mernék beszélni az anyámmal. Ne hagyd annyiban a dolgot, lépj föl erélyesebben, mert ahogy nézem, semmi tekintélyed nincs. Tőled/tek kapnak mindent, mivel még fiatalok, ti tartjátok el őket. Netkábelt eldugni napokra akár, telefont is el lehet venni miután hazaértek iskolából, és mivel valamilyen módon pénzt kapnak, annál is meghúzni a határt.. pl Kaját megveszitek másnapra, amit elvihetnek órára, és a közlekedéshez(busz, metró,bérletek) fontosakra adj csak pénzt, nincs napi/heti zsebpénz, ha kell valami, szóljanak és dolgozzanak meg érte otthoni munkával.

Nem vársz el egyébként sokat... Én mindent takarítok amiben tudok segíteni. (szobámban ablakok, függöny mosás-vasalás, portörlés, porszívózás, lakásban mosogatás, mosás, kőmosás, Wc takarítás, kint pedig nagy kert miatt néha palántázok, füvesítés miatt ások, gereblyézek, télen hólapátolás..)

2014. okt. 12. 19:39
 29/71 A kérdező kommentje:

Ügyes vagy és köszi a támogatást.

Én a mai napig nem yérteném meg a saját szüleimet. Amit tudtak megaftak nekünk. Soha nem követelőztünk a nővéremmel.

2014. okt. 12. 20:20
 30/71 anonim ***** válasza:
88%

Nem takarít? Nem baj, éljen koszban, majd az ő feje ég a haverok előtt.

Nem szedi össze a szennyest? Te se csináld meg. Ha nem lesz mit felvennie, majd rájön.

Az öcsémnél ez bevált.

2014. okt. 12. 20:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!