Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tegnap nagyon ledöbbentem,...

Tegnap nagyon ledöbbentem, érdekelne a véleményetek?

Figyelt kérdés

Nagyon meglepett, és számomra borzasztó érzés volt szembesülni azzal, hogy egy 17 éves lánynak annyira rossz a szüleivel való kapcsolata, hogy interneten blogban kér segítséget.

Mi lehet az a dolog, ami miatt nem alakul ki jó kapcsolat szülő-gyerek között? Ez még pár évvel ezelőtt nem volt jellemző, legalább is a saját korosztályomban, azt hiszem.

Gondolkoztam azon, hogy a lánynak írok, de nem jutott eszembe semmi olyan, aminek tényleges hasznát veszi.

Szerintetek mivel lehetne neki segíteni a legjobban?

Akit érdekel a blog, az jelezze!

26L

2014. jún. 20. 21:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Régen is jellemző volt, lehet, hogy egyszerűen te nem vetted észre...
2014. jún. 20. 21:16
 2/14 anonim ***** válasza:
82%
É elolvasnám a blogot...
2014. jún. 20. 21:16
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
De, régebben is jellemző volt, csak blogok és internet nélkül nem volt róla tudomásunk.
2014. jún. 20. 21:22
 4/14 anonim válasza:

Szerintem beszélnie kéne velük.

Hátha bejön.

2014. jún. 20. 21:35
 5/14 anonim ***** válasza:
85%
Elolvastam. Idegenként milyen segítségre gondolsz? Fizeted a pszichológust? Nyilván ha egy 15 éves gyereknek csak azon jár az agya, hogy milyen "párt" (!) találjon magának, vagy már gyereket szeretne gyerekként maga is, akkor valóban valami nincs rendben családi körben, szeretet-hiánya van, amit egy önálló, saját értékrend alapján kialakított családdal szeretne pótolni. Hogy ez ténylegesen szülői hiba (de akkor ezt elhibázták úgy 15 éve), vagy a gyerek pszichózisa, elég nehéz az egyik oldal leírásából megállapítani, ráadásul én még csak pszichológus sem vagyok :) Ha személyesen is ismered, küldd családsegítőbe, ha anyagilag jól állnak, akkor családterapeutához...többet nem tehetsz...ilyen esetekben a nem szakértő "segítség" sokkal nagyobb károkat okoz, mint használ....nyilván szakértelem nélkül segítségnek beállítva egy ismerősöd lakását sem állnál kifesteni...
2014. jún. 20. 21:37
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
speciel nekem az volt újdonság, hogy vannak, akik együtt kávéznak, stb. az anyjukkal, meg hogy mindent megbeszélnek, meg az anyjuk volt támaszuk tinikoruk idején, mondjuk a szerelmi csalódásoknál. nálunk semmi ilyesmi nem volt, sőt, ha mondani akartunk neki valamit, elzavart, hogy nem ér rá, mosogat. az első közös programom, ami nem ügyintézés, bevásárlás volt vele, tavaly történt meg, s tavaly 38 éves voltam...
2014. jún. 20. 21:40
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Engem is érdekel a blog. Amúgy egyetértek az előttem szólókkal, hogy régen is volt ilyen, csak blogolás nem volt még. Másrészt nem tudom, miről szól az a blog, majd talán nyilatkozom bővebben, ha elolvastam, de így látatlanban annyit, hogy ha egy 17 éves lánynak egyáltalán nincsenek barátai, ismerősei, rokonai, akikhez fordulhatna, ezért blogban idegenektől vár segítséget, ott nagyobb bajok is vannak, mint a gyerek-szülő kapcsolat.
2014. jún. 20. 21:41
 8/14 anonim ***** válasza:
elkülditek nekem is a blogot?
2014. jún. 20. 21:47
 9/14 anonim ***** válasza:
Ez csak ilyen sablomszöveg amit mindenre ráhúznak, hogy régen nem volt ilyen. Ugyan dehogynem volt ilyen, vagy rosszabb. Csak akkor még nem beszéltek róla annyit, nem volt hol közzétenni, meg amiben benne élsz az nem tűnik fel annyira.
2014. jún. 20. 21:47
 10/14 anonim ***** válasza:
98%
Ez nagyon ügyes reklámozása a blognak...
2014. jún. 20. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!