Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érdekelne hogy más családban...

Érdekelne hogy más családban ez hogy van. Szerintetek sokat kérek a gyermekeimtől?

Figyelt kérdés

Az a kérésem hogy egyszer hetente töröljék le az íróasztalukat, szedjék össze a szennyest, porszívózzanak ki a saját szobájukban.

Ehhez képest sem pénteken, sem szombaton nem kezdik el maguktól(15,16 évesek). Sőt, ha merek szólni, rögtön rondán beszólnak. Menj ki ez az én szobám... Tini vagyok, ez van ha látnád másik szobájában mi van...

Mostanában, ha nyugodt akarok maradni, inkább csöndben maradok, egyedül takarítok, szedem össze a szennyest.

Kissebb korukban mindig segítettek, kb 1 éve változtak meg. Tudom, hogy ott az internet, csvegnek a barátaikkal, és ez sok időt elvesz, de úgy gondolom, higy nem lehet kodzban élni. Egyszer hetente egészségügyi okokból is kell takarítani.

A kertben sem akarnak segíteni az apjuknak. Húzzák az orrukat valahányszor kérjük őket valamire.

Csak akkor van béke, ha nem szólunk hozzájuk. 😢

2014. okt. 12. 16:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
89%

Tipikus kamaszviselkedés.

Kezdettől arra neveltük a gyerekeinket, hogy tartsanak rendet és tisztaságot maguk körül (persze életkoruknak megfelelően).

Amikor kamaszok lettek, náluk is előjött ez a nemtörődömség. Miután a veszekedések nem használtak, rájuk hagytuk. Azt mostam ki, ami a szennyestartóban volt, a szobájukban nem takarítottam. Hiába mondják, hogy "bezzeg látnád más szobáját", igenis ciki úgy áthívni a haverokat, hogy büdös a szekrény a benne felejtett szendvics miatt, nem lehet leülni vagy írni lehet a porba. Erre ők is hamar rájöttek.

Ha megvannak az alapok, akkor a tinikorszakkal ezt is (mint annyi mást) maguk mögött hagyják.

2014. okt. 12. 17:18
 12/71 A kérdező kommentje:

* nyomik

Javít a telcsim.

Volt, hogy lekentem egy pofont, volt hogy sértődötten hátatfordítottam. Egyik sem segített.

2014. okt. 12. 17:21
 13/71 anonim ***** válasza:
81%
...vasszigor is tökéletes módszer ha következetes.Ezt a hidegfejű,kimért de mégsem idegen viselkedésmódot kell alkalmazni ha minden kötél szakad.Ha már volt internet és telefon megvonás miért is kapták vissza???
2014. okt. 12. 17:23
 14/71 anonim ***** válasza:
42%
Szia! Nálam is az volt, hogy anya mindig nyaggatott, hogy rakjak rendet, takarítsak ki, stb. Nem akartam soha, mindig veszekedés volt belőle. Most egy évet kint töltök külföldön egy családnál, akik nem mondják meg mit csináljak, az én szobám, be sem jönnek. Így elkezdett idegesíteni a kosz, 2-3 hetente magamtól kitakarítok, akkor, ha úgy érzem már szükség van rá. Szerintem csak mondd meg nekik, hogy oké, nem fogsz beleszólni, nem akarod a szabadidejükben korlátozni őket, de szeretnéd, hogy azért ne mocsokban éljenek. Ha úgy érzik sok a kosz, úgyis ki fognak takarítani maguktól. 17/L
2014. okt. 12. 17:25
 15/71 anonim ***** válasza:
93%
Hát nálunk ilyen nem volt. Ha rámbíztak valamit meg is volt. Főleg a saját szobánk kitakarítása, amit azért 10 éves koromtól megtettem minden héten. Nálam bevállt, ha csak csúnyán néztek rám, mert szégyenérzetem magasabb lett, mint amekkora én magam voltam. Meg kell tanulniuk, hogy tisztaságban éljenek, akármilyen tinik. Sőt. Nekem mindig azt mondták, sosem nézünk másokat, ha próbáltam a helyzetemet, magamat hasonlítani máshoz. Önálló életre kell nevelni, tisztaságra.Ha majd elmennek fősulira/egyetemre nekük lesz ciki, hogy folyton megszólják az esetleges lakótársak, hogy hogy néz ki a környezetük. És elárulom nem menő a fiatalok körében sem a divatos külső hátterében rejlő igénytelenség. Lelkiismeretüket kellene kicsit fejleszteni.
2014. okt. 12. 17:26
 16/71 anonim ***** válasza:
77%
...ez a külső hatások eredménye.Túl sokat vannak a haverok "szabadgondolkodásának" kitéve.Onnan eredhet ez az önkényeskedés és tiszteletlenség.Telefon-kommunikáció a baráttokkal-megvonásával/szabályozásával vissza lehet venni a szülői irányítást.
2014. okt. 12. 17:28
 17/71 anonim ***** válasza:
100%
Írtad hogy sértődötten hátat fordítottál...nem jó.Ne viselkedj gyerekként ahogy ők sem viselkedhetnek felnőttként.Ha a szülő-mint írtam-erélyes de következetes akkor ha nem is azonnal de idővel "feljebbvalója" lesz a gyermeknek és ez a rendjén való.
2014. okt. 12. 17:36
 18/71 anonim ***** válasza:
100%
Routert lelőni, amint el van végezve a feladat, vissza lehet kapcsolni. Elég motiváló lenne szerintem.
2014. okt. 12. 17:40
 19/71 anonim ***** válasza:
76%

Az, hogy tinédzser, még nem ok arra, hogy tiszteletlen legyen az anyjával. Ne legyen már mindenre mentség a kamaszkor!

Legyél okosabb. Teljesen nyugodtan kérd meg, hogy X, takaríts ki a szobádban. Ha beszól valamit, csak ennyit kell rá mondani: rendben, a te szobád. Én kértem valamit, te nem teljesíted. Majd jusson eszedbe, ha te szeretnél tőlem valamit. (Mert igények mindig vannak. Buli, új ruha, mozi stb. Egész egyszerűen, minden indok nélkül mondj nemet és semmi se hasson meg.)

Ez a második dackorszak, csak most már nem a még egy túrórudin megy a harc.

Jól írta az egyik válaszoló, mosd ki azt, ami a szennyesben van. Majd észbe kapnak, amikor a kedvenc nadrág/póló nincs meg, vagy már nincs tiszta gatya.

Egy idősebb barátnőm már túl van a kamaszok nevelésén. Na, amit ő csinált, az nem volt semmi.

Náluk az internet/csevegés/telefon nem alap volt, hanem kiváltság. Ha kész a házi feladat, kiosztott házimunka, akkor kaphattak 1-1,5 óra netezési időt. (Lekódoltatták a gépeket. :D)

Minden délután, ha ettek, alap, hogy elpakoltak, elmosogattak maguk után + kisebb házimunka (kipakolás a mosogatógépből, felsöprés, szemét kivitele).

Hétvégén csak akkor mehettek, ha kész volt a rájuk bízott munka. Ha nem, ültek otthon.

Havonta egyszer nagytakarítás a szobájukban, a saját holmijuk elpakolása vasalás után. Volt, hogy a barátnőm mesélte hétfőn melóban, hogy a lányánál háromszor játszotta el, hogy megfogta a legalsó pólót és kirántotta a szekrényből, ez nem rend! felkiáltással. A következőnél tényleg rendesen megcsinálta a leányzó.

2014. okt. 12. 17:44
 20/71 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek. jó olvasni, hogy más is így gondolja. Sokszor azt hitetik el velünk, hogy maradjak vagyunk. Nem a 90-es években vagyunk... Ilyeneket mondanak.

Én is mondtam a férjemnek, hogy időnként ki kell kapcsolni a wifit.

Volt hogy ki is kapcsoltam. Nyelvi osztályba járnak mindketten és követelték bízza az internetet, mert gyakorolniuk kell a quizleten....

Ígérem nektek és magamnak, hogy keményebbek leszünk az apjukkal együtt.

2014. okt. 12. 17:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!