Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érdekelne hogy más családban...

Érdekelne hogy más családban ez hogy van. Szerintetek sokat kérek a gyermekeimtől?

Figyelt kérdés

Az a kérésem hogy egyszer hetente töröljék le az íróasztalukat, szedjék össze a szennyest, porszívózzanak ki a saját szobájukban.

Ehhez képest sem pénteken, sem szombaton nem kezdik el maguktól(15,16 évesek). Sőt, ha merek szólni, rögtön rondán beszólnak. Menj ki ez az én szobám... Tini vagyok, ez van ha látnád másik szobájában mi van...

Mostanában, ha nyugodt akarok maradni, inkább csöndben maradok, egyedül takarítok, szedem össze a szennyest.

Kissebb korukban mindig segítettek, kb 1 éve változtak meg. Tudom, hogy ott az internet, csvegnek a barátaikkal, és ez sok időt elvesz, de úgy gondolom, higy nem lehet kodzban élni. Egyszer hetente egészségügyi okokból is kell takarítani.

A kertben sem akarnak segíteni az apjuknak. Húzzák az orrukat valahányszor kérjük őket valamire.

Csak akkor van béke, ha nem szólunk hozzájuk. 😢

2014. okt. 12. 16:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 Bea1202 válasza:
100%
A kishúgom 14 éves, dettó ugyanilyen. A szüleink azt csinálják, hogy nem takarítanak helyette, megvárják, amíg lépni se tud a szobájában, akkor adnak neki egy határidőt, ameddig ki KELL takarítania. Ha nem csinálja meg, Apa megy, fogja a laptopot, a tabletet, a telefont, meg a többi szirszart, és elzárja. Olyankor sírás van, de érdekes módon, másnapra rend, tisztaság lesz a szobájában.
2014. okt. 13. 11:42
 42/71 anonim ***** válasza:
19%

Az biztos, hogy a "kemeny vagy hogy..." mondatra a sajat gyerekemnek repulne a kovetkezo pofon, aztan kozolnem, ha nem tetszik ez kolyok, akkor "szolj az apadnak, hogy verjen el" (Marmint engem)

Pedig en egeszen elitelem a eroszakot.

Esetleg, ha kepes vagyok ra, megkerdeznem tole:

"Kered a kovetkezo pofont, vagy kezdjem el intezni az allami gondozasba veteledet? Mert ugy latom szeretet gyermekem, hogy nem vagyok neked megfelelo szulo, talan ott majd eleg jok lesznek.

2014. okt. 13. 13:16
 43/71 anonim ***** válasza:
39%
Megáll az eszem komolyan, hogy egyesek itt családon belüli erőszakra buzdítanak, csak mert nem akarnak takarítani a gyerekek... Komolyan, szerintetek ez normális?? Mi lenne, ha megpróbálnád rájukhagyni? Lehet, hogy már csakazértse dacból nem takarítanak, de ha nem szajkóznád, akkor nekiállnának maguktól, cska nem szeretnék ők se, hogy megegye őket a kosz. Csak azt mosd ki, amit betesznek a szennyesbe, majd ha nem lesz mit felvenni, megtanulják, hogy magától bizony nem mászik bele. A takarítást meg vedd lazábbra, szerintem előbb-utóbb úgyis kitakarítnak, ha már zavarja őket a lom. Ha meg nem.. Hát az ő szobájuk, nálam is olyan kupi volt sokszor, hogy hajaj... Aztán cska kitakarítottam, mikor engem zavart, nem mikor rámparancsoltak. A tinik neveléséhez nem csak szigor, hanem kellő lazaság, humorérzék is kell. Nem lesz roszabb ember attól, hogy nem ragyog mindig a szobája. A feleselést ne hagyd, de a megoldás nem a veszekedés, kiablás, esetleg verés, hanem a komoly felnőtt jellegű beszéd. A gyerekeid már nagyok, le lehet velük ülni és szépen megbeszélni a szabályokat. Az agresszív hozzállással csak azt éred el, hogy ők is agresszívan fognak hozzátok állni.
2014. okt. 13. 13:24
 44/71 anonim ***** válasza:
17%

Na ne nevettessétek már ki magatokat. Intézettel fenyegetőzni, mert visszabeszél? XDXDXD

Komolyan elhiszitek, hogy bevenné? Ilyenért be se veszik intézetbe. 5-6 évest lehet ilyennel fenyegetni, de az meg a világ legszemetebb zsarolása.

2014. okt. 13. 14:06
 45/71 anonim ***** válasza:
60%

Na, ezt nem!

Ha nem csinálja meg, éljen mocsokban, ennyi! Tudod, ki takarítaná a kamaszgyerekeim szobáját! Ki van zárva, fulladjon bele a szemetébe, csak csukja be az ajtót, hogy ne lássam.

A netmegvonás jó dolognak tűnhet, de attól szerintem nem fogja megtenni, amit kérsz.

Mellesleg kamaszok, én is ilyen voltam, megcsináltam, mert apa leszúrt, ha nem, de ment a szájhúzogatás (öcsém is ilyen volt kamasznak).

Majd kinövik, addig meg próbáljatok hatni rájuk, vagy tényleg éljenek kozban.

2014. okt. 13. 14:06
 46/71 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek. Természetesen inkább szeretettel próbálom rávenni őket, amint már írtam: mennyi időbe kerülhet egy 12 nm-es szoba kitakarítása? hetente 1/2 óra. Ennyi.

Nem szeretném állandóan fenyegetni őket, hiszen tudom, hogy tinik. Félő, ha fenyegetném őket, felégetnék minden hidat magunk között, és mire felnőnek utálni fogak. Ezt nem akarom.

Néha már eddig is megvontuk tőlük az internetet, vagy mondjuk kivettem a fiam kezéből a mobilt, így ha morgolódott is, de megcsinálta amit kértem.

Jó tudni, hogy máshol is így van. Szóval türelmes leszek, de következetes. :)

2014. okt. 13. 17:31
 47/71 A kérdező kommentje:

Inkább a fiam az akinak nem lehet szabályokat felálltani, mintha arra született volna, hogy ezeket megszegje.

Az a baj, hogy este 6-ra érünk haza az irodából és addig highlife van. Azután már kérhetek bármit, fáradtak. A lányom tanul, kitűnő. A fiam okos, de lusta. Inkább számítógépen vagy telón játszik, mintsem tanuljon. Néha tényleg el kell vennem tőle mindent, az hatásos szokott lenni.

Csak azt nem értem ezek miért nem egyértelmű dolgok számukra. Mindig mondom a sorrenddel van baj.

2014. okt. 13. 18:13
 48/71 anonim ***** válasza:
86%
Nem fenyegetni kell, hanem megtanítani, hogy a tetteinek következménye van. Ha segít, akkor pozitív, ha nem segít, akkor negatív. Ettől még szeretni fog. De talán tisztelni is. Mert most nem tisztel, hanem hülyének néz.
2014. okt. 13. 19:07
 49/71 anonim ***** válasza:
75%
43: egy pofon nem családon belüli erőszak.. főleg ha ilyen pofátlan a gyerek
2014. okt. 13. 19:43
 50/71 anonim ***** válasza:
23%
De igen, az.
2014. okt. 13. 20:22
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!