Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen nagymama az, aki...

Milyen nagymama az, aki elakarja venni az 5 hónapos unokáját a szüleitől? Erre Ti hogy reagálnátok?

Figyelt kérdés

Sajnos az anyukámról van szó...

Eddig is hadilábon álltunk egymással, de most túllőtt a célon.

Tegnap összevesztünk, merthogy mit járkálok én el szórakozni a barátnőimmel, amikor van egy gyerekem, legyek itthon (nem vagyunk amúgy sem otthonülős típusok).

Én erre elmondtam neki, ami az utóbbi hónapokban gyűlt bennem, hogy mennyire nem érdekelnek minket a tanácsai. Megsértődött és közölte, hogy mindent megtesz azért, hogy a kislányunk hozzákerüljön, mert mi nem vagyunk jó szülők.

Tudom, hogy lehetetlen az, hogy elvegyék tőlünk, ez nevetséges.

Viszont az annyira nem, hogy a saját anyám képes volt ilyet mondani.

Nagyon rosszul esik, szerintem az lenne a legjobb, ha egy ideig nem tartanánk a kapcsolatot.

Vagy Ti mit tennétek?

2014. szept. 27. 09:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/77 anonim ***** válasza:
76%
Hallgattassék meg a másik fél is. Most leírtad a Te verziód, de lehet ami neked normális pl. heti rendszerességgel bulizni az már anyáknak (pl. nekem is) soknak tűnik. Egy gyerek felelősség és igenis életmód váltást kíván! Bármennyire is nem vagytok otthonülősök. Most már nem csak a buli, hanem a közös programoké kell, hogy legyen a főszerep (játszótér, ahogy nagyobb lesz kirándulás). De ennek belülről kéne jönnie! :-(
2014. szept. 27. 11:26
 32/77 anonim ***** válasza:
72%

Bocsi, tipikus tinitörténet. A szülő nevel, amibe beletartozik az is, hogy valamire nemet mond. A tinigyerek persze jobban tudja, így túl korán esik teherbe. Becsülendő, hogy nem kapartatja ki, hanem felvállalja, de azt gondolja, ugyanúgy élheti a leányéletet a gyerek mellett.

3-4 hetente kimaradsz éjszakára, elmész napokra is akár. Túl korán érkezett az a kicsi, ahogy látom, nem nőttél fel még a feladathoz :(

2014. szept. 27. 11:27
 33/77 A kérdező kommentje:

Nem "valamire" mondott nemet, hanem mindenre.

Nem járhattam sehová, mindig otthon akart tudni, minden tiltva volt. Azt sem engedte, hogy a saját Apámmal találkozzak, mert szerinte elhagyott minket, akkor ne keressen...

2014. szept. 27. 11:29
 34/77 anonim ***** válasza:
61%

Nem tudom ki-hogy van vele. De az én szüleim simán elmentek nyaralni meg fesztiválozni meg ilyesmik, mikor én vagy a nővérem is még elég kicsi volt.

Olyan is volt h (most mindenki kapaszkodjon meg a gatyájába mert az ősanyák szívrohamot fognak kapni) Apukám volt gyed-en. Mert anyumnak jobb volt a fizetése neki kellet dolgozni. Sőt képzeljétek a szüleim a nővéremet egyetem alatt szülték, ezért a vizsga időszakokban sokszor napokra a mamánál volt hagyva. Na erre varrjon gombot mindenki. És mindketten felnőttünk és egészséges emberek lettünk. Nem értem ezt a hozzáállást, hogy ha szültél az életed onnantól nem tart tovább a gyereknél, meg hogy ha apuka vigyáz rá 4 napot akkor már rossz anya vagy....

Ha amúgy egy rendben lévő családról van szó, ahol a gyereket szeretik, a házasság rendben van és enni meg számlát fizetni is van miből, akkor mi a probléma tulajdonképpen?

2014. szept. 27. 11:42
 35/77 anonim ***** válasza:
32%
Na, megérkezett a frusztrált ősanyázós.
2014. szept. 27. 11:45
 36/77 anonim ***** válasza:
74%
Én komolyan nem látom mi azzal a probléma, hogy pár hetente eljár a kérdező bulizni. Mi baja lesz attól a gyereknek, hogy az anyja elmegy, miután lefektette, és hazaér, mielőtt felkelne? Vagy ne adj isten elmegy pár napra, ahogy olvasom nagyjából évente egyszer. Ne vicceljetek már, ettől senki nem lesz felelőtlen és rossz anya, akinek el kellene venni a gyerekét. Én is járok el szórakozni (bár más jellegű helyekre, de ennek a gyerek szempontjából 0 jelentősége va), sőt a kislányomat hagytuk már anyukámmal 1,5 évesen, hogy elmenjünk egy pár napos városlátogatásra a férjemmel. A gyerek imádta, hogy a nagyinál lehet, mi meg kikapcsolódtunk, azóta is többször megismételtük, jelentem, a gyermek még nem szenvedett mentális vagy szellemi károsodást. Pedig én nem 18, hanem 32 évesen szültem. De azért hívjátok ránk gyorsan a gyivit. Azért, mert valaki nem otthon ül 3 évig a gyerekével éjjel-nappal, attól még nem lesz rossz anya vagy éretlen a szülőségre. Nem kell mindent beáldozni csak azért, mert az embernek gyermeke lesz, persze a prioritások megváltoznak, ahogy látom a kérdezőnél is így történt, de ettől még nem kell búcsút inteni a szórakozásnak, pihenésnek, karriernek sem, mert attól anyuka csak bekattan.
2014. szept. 27. 11:47
 37/77 anonim ***** válasza:
61%

"De, rossz anya.

Tiltani próbált mindentől, ezzel annyit ért el, hogy ahogy tehettem, költöztem és szinte mindenben hazudtam neki. "

És most jobbnak és okosabbnak érzed magad, hogy 19 évesen odaszültél egy gyereket a nagy büdös semmire, van egy kis gyesed, mert dolgozni azt 3 percet nem dolgoztál még életedben és végzettséged sincs, eltart a fiúd - kérdés meddig - meg feltételezem az ő édesanyja?

2014. szept. 27. 14:26
 38/77 anonim ***** válasza:
44%

Kérdező,az elején még megértettelek,hogy milyen rosszul esett,amit édesanyád mondott.Azt is,hogy egy anyának is kell a kikapcsolódás.

De a további hozzászólásaid elég negatív képet festenek rólad :(

Te nem vagy rossz anya (ezt majd kérdezd meg a kislányodtól,mikor ő is 19 éves lesz),de a te édesanyád rossz.Lehet,csak túl rossz tapasztalatai voltak,lehet,Te akartál túl sokat,ezért féltett,tiltott. 19 évesen sosem dolgoztál,most anyukád után a párod tart el,és még hangoztatod is,hogy neked mindez jár,hogy bulizni jársz,naponta kávézgatsz,ebédelgetsz,a párodra hagyod több napra az 5 hónapos kislányod,meg bébiszitterre,Te igenis egy felelőtlen anya vagy.Valószínűleg teherbe sem véletlenül estél,találtál egy balekot.Ha szeretnéd,nem a barátnőiddel mennél állandóan bulizni,hanem a családoddal szeretnél többet együtt lenni.Bár ilyen kicsi gyereknél sokalloma napot,de ha már elmentél,miért nem a pároddal?

Nyugodtan lehet lepontozni,ahogy mindenkit,aki nem veled értett egyet!

2014. szept. 27. 15:33
 39/77 zabmester ***** válasza:
63%
Lehet, hogy nem mindenkinek jön be a kérdező életmódja, de azt azért lássuk be, hogy semmi olyat nem tesz, amire rá lehetne fogni akár távolról is, hogy árt a gyerekének. Fiatal, oké. Attól még nagykorú, cselekvőképes ember, gondolom a párja úgyszintén. Ennek a babának ők a szülei, ők döntik el, hogyan élik az életüket, amíg ezzel senkinek nem ártanak. Egy nagymamától viszont elég erős az a beszólás, hogy elvenné az unokáját a szülőktől, már csak azért is, mert ahogy a kérdésből kiderül, ő maga nem tesz semmit a fiatalokért, viszont fenyegetőzik, ha nem úgy viselkednek, ahogy ő akarja. Olyan, mintha azzal fenyegetné a lányát, hogy elveszi a kedvenc játékát, ha nem viselkedik szépen. De a kedves nagyi ezzel már elkésett, a lánya felnőtt, saját családja van, és a saját életviteléről ő maga dönt.
2014. szept. 27. 15:54
 40/77 anonim ***** válasza:
49%

39 - nem nem árt a gyerekének, ez tény. Mármint fizikailag.

Lelkileg nem tudjuk, hogy viselkedik vele, de a kérdésből és a kommentjeiből többminden is kitűnik.

Én nem vagyok ősanya, a gyerek 1,5 éves korában nyugodt szívvel elutaztunk a férjemmel egy hétre nyaralni, és pár hónapos korától rendszeresen volt egy-egy éjszakát, napot a nagyszülőknél, amit mi magunkra fordítottunk. De emellett volt rengeteg hétvégi-hétköznapi közös program is hármasban.

A kérdezőnél viszont más a helyzet, ő nem a házasságát ápolja, ő nem a férjével foglalkozik, hanem magával. Nem a gyerek motiválja abban, hogy lemegy másnap sétálni, hanem az, hogy a "barinőkkel" kávécskázgat meg eszegethet meg pletyizhet. A gyerek az le van szarva, ő itt nem a lényeg, a fontos az, hogy neki mi "jár". Ő nem a férjével megy el egy hétvégére vagy hármasban, nem, hát neki jár a buli, az alkohol, a barátnők. Neki jár ez 5 napban is, 5 hónapos - normál esetben szoptatott - baba mellett.

A férjének mi jár? A babának mi jár? Mert így a leírásból semmi, de a kérdezőnek annak minden. Minden és mindenki viselje gondját helyette a gyereknek, ha ő havi x alkalommal rendszeresen úgy gondolja, hogy ő most leinná magát, partizna meg koncertezne egyet. Ez nekem kicsit durva így. Főleg egy kis 19 éves fruskától.

2014. szept. 27. 16:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!