Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen nagymama az, aki...

Milyen nagymama az, aki elakarja venni az 5 hónapos unokáját a szüleitől? Erre Ti hogy reagálnátok?

Figyelt kérdés

Sajnos az anyukámról van szó...

Eddig is hadilábon álltunk egymással, de most túllőtt a célon.

Tegnap összevesztünk, merthogy mit járkálok én el szórakozni a barátnőimmel, amikor van egy gyerekem, legyek itthon (nem vagyunk amúgy sem otthonülős típusok).

Én erre elmondtam neki, ami az utóbbi hónapokban gyűlt bennem, hogy mennyire nem érdekelnek minket a tanácsai. Megsértődött és közölte, hogy mindent megtesz azért, hogy a kislányunk hozzákerüljön, mert mi nem vagyunk jó szülők.

Tudom, hogy lehetetlen az, hogy elvegyék tőlünk, ez nevetséges.

Viszont az annyira nem, hogy a saját anyám képes volt ilyet mondani.

Nagyon rosszul esik, szerintem az lenne a legjobb, ha egy ideig nem tartanánk a kapcsolatot.

Vagy Ti mit tennétek?

2014. szept. 27. 09:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/77 anonim ***** válasza:
32%

A kérdező koráról lehet tudni valamit?

Sok olyan család van ahol az anyuka és a nagymama nem egyezik. Jó tanácsként mondom hogy nem érdemes a kisgyereket elzárni tőle.

Az a nagymamai segítség amit ő szívesen ad az egyre növekvő gyereknek neked is nagyon jól tud jönni sokszor. Ha tőle eltiltod meglepődsz majd hogy milyen jól is jönne az eddigi magától értődő segítség. Szóval nem érdemes elmérgesíteni a helyzetet. A gyerekednek meg engedd meg hogy mindazt a szeretetet amit egy nagymama megadhat neki megkaphassa.

Gondolom neked inkább a bírálatokból és a zsarolásokból van eleged, nem pedig a nagymamáskodásból.

Meg kell értenie anyudnak hogy felnőtt ember vagy , és jögod van a saját életed fölött dönteni. El kell hinnie hogy a gyereked érdekeit is szem előtt tartod. Ha mégsem így van , akkor próbálj meg gondoskodóbb, odafigyelőbb szülő lenni hogy a támadásokat kizárd , de a felőttséged ne engedd megkérdőjelezni.

2014. szept. 27. 09:59
 12/77 A kérdező kommentje:

Most leszek 20 éves.

Ő nem ad semmilyen segítséget. Ha "segíteni" próbál, annak mindig rossz vége lesz. Nem bízzuk rá a lányunkat, mert én nem bízom meg benne, szóval csak akkor látja, ha mi visszük el hozzá és végig ott vagyunk. Ez nekem inkább szenvedés szokott lenni, mint kellemes időtöltés.

2014. szept. 27. 10:01
 13/77 anonim ***** válasza:
87%

Egy percig is komolyan vetted a fenyegetést, hogy egy olyan családi környezetből, mint amit leírsz, kiemelnek egy 5 hónapos gyermeket, s a nagymamának ítélnek?Ettől függetlenül tehet lépéseket, de akkor mentális problémái lehetnek.S ez már eleve kizáró ok.

Te ismered anyukádat: mindig ilyen volt a kapcsolatotok, vagy romlik az állapota, amiről talán nem is tehet?

A barátnős csevegések miatt ne legyen lelkifurdalásod, ezek is hozzájárulnak, hogy türelmesebb tudj lenni a gyermekeddel. Csak mindent mértékkel, ésszerűen!

2014. szept. 27. 10:09
 14/77 anonim ***** válasza:
65%
Hiába támadjátok a kérdezőt, sajnos van ilyen. Nálunk is az anyám keveri a cart. Többször hangzott el ez a kijelentés-fenyegetés volt, h azért mert mindent megadunk a gyereknek és ezzel elkényeztetjük és ez nem jó, túl sokat visszük a gyereket programokra, viszont vele nem engedjük el iskolaidőben (hétfő délelőtt) a M.etroba bevásárolni... szóval nonsense. én azt teszem, amit te. ritkán és felügyelettel lehet a gyerekkel.
2014. szept. 27. 10:13
 15/77 anonim ***** válasza:
61%
Egyébként milyen gyakran jársz el a barátnőiddel?Mennyi időre?Mert az sem mindegy.
2014. szept. 27. 10:16
 16/77 anonim ***** válasza:
42%

Ilyenkor a szülők bele se gondolnak szerintem milyen hülyeséget beszélnek.

Pl. ott van anyukám, a végtelenül rendes, önfeláldozó, de meggondolatlanul össze vissza fecsegő nő.

Tesóm, meg az akkori "párja" kitalálták, hogy gyereket csinálnak oda anyám nyakára.

De annyira nyilvánvalóan nem volt való a gyerek annak a lánynak, de tesómnak se, hogy anyám is tett egy ilyen megjegyzést, miszerint "nem hagyja, hogy az Ő UNOKÁJÁT így neveljék fel, és kérvényezni fogja, hogy nála helyezzék el". Na én akkor szépen megmondtam, hogy az nem így megy, akkor el is szégyellte magát, mert csak dühében mondott ezt azt. (meg nem tudom mit akart, nyugdíjas :))

Pár hónapra rá kiderült, hogy a lány folyamatosan csalta fűvel fával tesómat, ezért volt mindig nőgyógyászati baja, ezért nem jött össze (hál istennek) a gyerek.

A csaj amúgy tipikus vidéki plázacica.

Szóval van ilyen, és igen, van hogy jogos.

A kérdező majd maga eldönti, hogy szépített-e a dolgain, tényleg van-e egy kis alapja, vagy az anyukája van eltévedve.

2014. szept. 27. 10:25
 17/77 A kérdező kommentje:

Nem vettük komolyan egyáltalán, viszont nagyon rosszul esett, mert nem vagyok rossz anya.

Régen is feszült volt, de az utóbbi években rosszabb lett. Azóta még ellenségesebb, amióta elköltöztem otthonról.

Szinte naponta találkozok a legközelebbi barátnőimmel, délelőttönként. Hasonlókorú kisbabáik vannak, mint az enyém, így elmegyünk együtt sétálni a picikkel, beszélgetünk, beülünk valahová kávézni, esetleg ebédelni. De ezek nem nagy programok, általában 3-4 hetente a többi barátnőmmel együtt elmegyünk "csajos estét" tartani, ilyenkor későn is érek haza (hajnalban), néha elmegyünk egy-egy koncertre (külföldre, szeptemberben 4 napot volt Apával a lányunk, de semmi gond nem volt), vagy hasonló programra.

Nekem ezekre szükségem van, megőrülnék, ha itthon kellene ülnöm naphosszat, arra várja, hogy a férjem hazajöjjön és arról beszélgessünk, mit csinált ma.

2014. szept. 27. 10:28
 18/77 anonim ***** válasza:
66%
Azzal semmi gond nincs,hogy a picivel elmentek valahova,meg havonta egy csajos este.Viszont én 4 napra nem hagynám az ekkora babámat magára,még ha az apjával lenne,akkor sem.Lehet kicsit korai volt ez a baba nem?Még élned kellett volna.Én nem voltam bulizós,de 19 évesen nem akartam volna még anya lenni.25 éves voltam mikor azt mondtam,hogy most már nem érdekes ha nem mehetek szórakozni,jöhet a baba,nem érzem úgy,hogy kimaradok valamiből.
2014. szept. 27. 10:44
 19/77 anonim ***** válasza:
86%

Pedig vannak ám olyan esetek, amikor a nagymama kezében van jobb helyen a gyerek.

Ismerős család: fiatalok összeházasodtak, két gyerek gyorsan megszületett. Szépen éltek, aztán a lány megzakkant. Elkezdett eljárni otthonról, aztán végül már csütörtök estétől vasárnapig haza sem ment. Minden buliba elment, a két gyereket otthon hagyta a férjre. Egy ideig tűrte a férj, aztán robbantott. A lány valójában bepasizott, valami együttes tagjával, úgyhogy azóta minden koncertre elmegy, legyen Szombathelyen vagy Debrecenben. A férj elköltözött, azóta a kisfiú lefogyott 3 kilót (3 éves gyerekről van szó), belebetegedett az apja hiányába, refluxa lett. A kislány 5 éves, és ő is inkább az apját hiányolja.

A kis család az anyai nagyszülőkkel lakik egy kétszintes házban, elszeparálva. Ma már a lány abszolút természetesnek veszi, hogy napokat vigyáznak a nagyszülők a gyerekekre, és ő élheti a gondtalan életét.

Hát nem. Az anyja szeretné, hogy elköltözzön, menjen a pasijához, és a veje költözzön haza. Be fogja adni a gyámhivatalnak a kérvényt, hogy vegyék el a gyerekeket a lánytól, és adják a szülő jogokat a nagyszülőknek és az apának.

Szóval igen, van olyan, amikor a nagymama jobb, mint az anyuka.

Kérdező, meghallgatnám édesanyád is, ugyanis a fenti sztoriban szereplő lány szerint minden rendben van, és mindenki hülye és senki sem érti meg őt.

2014. szept. 27. 10:52
 20/77 A kérdező kommentje:

Én nem azt mondom, hogy mindenki hülye lenne. De az anyám tényleg megkattant, főleg azóta, mióta apa elvált tőle és én is elköltöztem.

Pl. az Anyósommal félnapokat tudunk beszélgetni, mindenféle vita, kiabálás nélkül, a gyereket is nyugodtan rábízom.

Az anyámmal 15 perc után feszültek vagyunk egymás közelében.

2014. szept. 27. 10:57
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!