Szülők! Ti hogyan reagálnátok erre?
Adott két fiatal felnőtt gyereked, még otthon laknak, kb 1 éve dolgoznak amiből rendszeresen félretesznek kis összeget amennyit éppen tudnak, közben nektek is adnak haza.
Támogatni annyival tudjátok őket, hogy kb 8 évig havonta raktatok nekik félre pár ezret és ebből lett egy indulótőkéjük a mostani munkával megspórolt pénz mellett.
Mit tennétek, ha ezt az összeget visszaadná a gyermek az elköltözésekor?
(tobb ok miatt adná vissza, pl. azért mert spórolt magának egy nagyjából hasonló összegű kis tőkét már, és nem szeretné később visszahallani egy ellenségeskedés alkalmával hogy bezzeg azzal a pénzzel is segítettünk)
Nekem biztos rosszul esne ha visszaadná. Hiszen jószívvel tettem neki félre, azért, hogy segítsek neki.
Ha vissza akarná adni, akkor biztos, hogy elrontottam/elrontottunk valamit, mert úgy érezném, hogy nem kér belőlem és nem akarja a továbbiakban, hogy részese elgyek az életének.
De ha azt nezzuk, 1 eve amiota dolgozom es adok haza, mar a kapott pemz felet visszafizettem igy kepletesen nekik. Tehat 2 ev alatt pomt annyit adok haza. Ha ott lakom 2 evig akkor ennyi erovel nem kellett volna sporolniuk soha nekem, hanem eleg lett volna 2 evig ha nem kernek semmit kozosbe es en azt mind felreteszem...
Most ha maradok 1 evet még itthon, akkor annyit haza is adtam. Aztan hallgassam a felhanytorgatast ?
de te két évig nem nekik adtad a pénzt, hanem a kiadásokba szálltál bele
az, hogy ők gyűjtöttek a gyerekükre, az az ők előre eldöntött gondoskodásuk, mert gondolom őket nem támogatta senki. amiről te nem tehetsz miért is hánytorgatnák fel a saját döntésüket?ők adják, nem te kéred.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!