Milyen nagymama az, aki elakarja venni az 5 hónapos unokáját a szüleitől? Erre Ti hogy reagálnátok?
Sajnos az anyukámról van szó...
Eddig is hadilábon álltunk egymással, de most túllőtt a célon.
Tegnap összevesztünk, merthogy mit járkálok én el szórakozni a barátnőimmel, amikor van egy gyerekem, legyek itthon (nem vagyunk amúgy sem otthonülős típusok).
Én erre elmondtam neki, ami az utóbbi hónapokban gyűlt bennem, hogy mennyire nem érdekelnek minket a tanácsai. Megsértődött és közölte, hogy mindent megtesz azért, hogy a kislányunk hozzákerüljön, mert mi nem vagyunk jó szülők.
Tudom, hogy lehetetlen az, hogy elvegyék tőlünk, ez nevetséges.
Viszont az annyira nem, hogy a saját anyám képes volt ilyet mondani.
Nagyon rosszul esik, szerintem az lenne a legjobb, ha egy ideig nem tartanánk a kapcsolatot.
Vagy Ti mit tennétek?
Talán mert anyukád élete felborult, valamilyen szinten érthető, hogy nem nyugodt és mosolygós, nem gondolod?
Olyan könnyen ítélkezel, csak nem gondolsz bele a helyzetébe.
5 éve váltak el, de az már régóta nem házasság volt. Inkább csak lakótársként éltek egymás mellett, akik esténként veszekedtek.
Anya a földszinten, Apa az emeleten aludt, nyaralni is külön mentem velük.
Szóval nem jött olyan derült égből ez a válás, ahogy a költözésem se.
Ne rajtam és az unokáján vezesse le a felgyülemlett feszültségét.
Mindegy, te most dühös vagy rá, és nem is akarod megérteni, hogy nem olyan egyszerű neki egyedül. Haragudj rá akkor, bár ettől nem lesz jobb semmi.
És nézz magadba, hogy tényleg jól csinálsz-e mindent, és van-e igazság abban, amit mond. Szerinted rosszindulatból akar segíteni? Téged is felnevelt becsülettel, annyira rossz anya mégsem lehet.
De, rossz anya.
Tiltani próbált mindentől, ezzel annyit ért el, hogy ahogy tehettem, költöztem és szinte mindenben hazudtam neki.
Vagy szerintem jókedvemből nem engedem, hogy egyedül legyen a lányommal?
Igen, rosszindulatú.
Es a hazudozások és ellógások eredményeképp már 18-19 évesen gyorsan teherbe is estél, a gyerek mellől meg eljársz akár napokra.
No comment. Igaza van anyukádnak.
Kérdező, az anyukád az elvei szerint nevelt, te viszont mindenben ellentmondtál neki, jól gondolom? Talán ha nem hazudozol meg ellógsz, akkor most élhetnéd a gondtalan fiatal lány életét, ehelyett alig húszévesen már egy kisgyerekről kell gondoskodnod, és nem járkálhatsz el valóban állandóan mellőle.
A szülői tiltás nem azért van, hogy kicsesszen a gyerekkel, hanem mert a nevelést a szülő irányítja, nem a gyerek. Oka volt annak, amikor a szülő nemet mondott valamire. De te úgy érezted, jobban tudod, ugye? És tinilányként rögtön terhes is lettél.
Én remélem, hogy az én lányom nem erre a sorsra jut.
Igen, hamar terhes lettem. Viszont akkor már nem vele éltem, semmilyen segítséget nem kértem soha tőle.
Nem kértem, hogy adjon tanácsot, vagy hogy vegyen meg ezt-azt a picinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!