Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell így viselkedniük,...

Miért kell így viselkedniük, mert eljöttem velük nyaralni? Hogy legyen elviselhetőbb?

Figyelt kérdés

Eljöttem apával, a feleségével és a gyerekükkel nyaralni. Igazából azért, mert hazafelé megállunk egy hatalmas bevásárlóközpontnál és ott van egy bolt, ami Mo.-n nincs és bevásárolok egy kicsit (meg a többiben is), mert online boltja meg nincs.

Már mikor elindultunk, baj volt, hogy mennyi csomagom van. Aztán elkezdték, hogy miért hoztam ennyi "kütyüt", meg töltőt (egyik rémálmom, hogy lemerül mindenem, ezért hoztam 2 power banket és akkus telefontokokat) és hogy miért netezek folyton, miért van mindig fülhallgató a fülemben, csak zenét hallgatok, netezek és a barátaimmal beszélek egész úton, mégis mekkora lesz így majd a telefonszámlám, stb. Utána hallottam, hogy arról beszélgetnek, miért kell egy kamaszlánynak ennyi 'felesleges' és drága holmi, meg a felesége mondta, hogy anyáék biztos azért vesznek meg minden első szóra, mert sose foglalkoznak velem (nem tudták, hogy ezt hallom).

Aztán az is gond, hogy én nem eszem abból, amiket hoztak, hanem inkább veszek magamnak mindig valamit, ha éhes, szomjas leszek. Sz.rul esik, hogy apa nem áll ki mellettem, mert oké, hogy nem beszélünk sokat, de azért a lánya vagyok és mikor a felesége cseszeget, jogtalanul, azért jól esne, ha nem csendben hallgatná az egészet.

Már otthon is baj volt, hogy én különszobát kértem.

Bánom, hogy eljöttem, mert ha maradok otthon, mehettem volna a Szigetre a barátnőimmel, nem késtem volna le a legjobb barátnőm szülinapját és a nevelőapám 50. születésnapi buliját... Anyának nem is mondtam ezeket, meg hogy szekál a nő, mert akkor vagy az lenne, hogy értem akar jönni (amit nem akarok, mert most ezért ne vezessen órákat), vagy az, hogy felhívja apát és jól összevesznek.

Mit csináljak, hogy ne legyen ennyire rossz?

Még 5 napot leszünk itt.

2014. aug. 15. 15:53
1 2 3 4 5 6
 41/53 A kérdező kommentje:

Nem haragszom, mondtak már rám rosszabbat is, Utolsó. :)

Hogyhogy mit tudok csinálni a telefonomon?!

Beszélgetek a barátaimmal, barátnőimmel, Facebookozok, Instagramozok, Tumblr-özök, Spotify-t hallgatok, stb. Minden jobb, mint őket hallgatni.

Ennyi erővel nem csak az iPhonet lehet ellopni, hanem akár egy 60 ezres androidos telefont is... Furcsa, az évek során még egyszer se lopták el semmimet.

Mivel érdemeltem volna meg kisgyerekként, hogy valaki ilyen legyen velem??? Te normális vagy?

Az, hogy az évek során olyanok lettek nekem, mint az idegenes, nem az én hibám.

2014. aug. 15. 20:41
 42/53 A kérdező kommentje:
Az előző kommentem a 60%-osnak ment, csak közbe más válasz is jött.
2014. aug. 15. 20:42
 43/53 anonim ***** válasza:
71%

nyuszika! én normális vagyok :)

ahogy mostanában viselkedhetsz velük, megérdemled hogy így viselkednek veled

nyilván nem kiskorodra gondoltam, hanem mióta lázadsz....

2014. aug. 15. 20:48
 44/53 A kérdező kommentje:
Pedig ők kiskorom óta ilyenek velem. Szóval ezt benézted, de elég rendesen
2014. aug. 15. 20:49
 45/53 anonim ***** válasza:
35%

de akkor legyél te az okosabb!

mutasd meg hogy téged nem lehet így kicsinálni!

ha elmész hozzájuk segíts a mostohádnak valamit, vagy akár főzhetnél is, vagy leülnél velük a nappaliba és kinyithatnál egy üveg bort, meginnátok...közben beszélgetnétek!

szerintem ők úgy tekintenek rád mint egy "hülye gyerekre" aki egész nap csak zenét hallgat meg nyomkodja a kütyüket, és egy értelmes mondatod nincs feléjük... sztem változtass magadon aztán hátha ők is lépnek....

2014. aug. 15. 20:58
 46/53 anonim ***** válasza:
86%
Én apukád helyében feltennélek egy intercityre, és akkor vinnélek magammal családi nyaralásra, amikor kinőtt az agyad.
2014. aug. 15. 20:58
 47/53 anonim ***** válasza:
22%

Én teljesen megértem a problémádat, a fiam is uebben a helyzetben van, mint te. Vagyunk mi a párommal jobb anyagi helyzetben és vannak az "apjáék" átlagosban. Ő is felesleges lett, mikor megszülettek a féltestvérei és nagyon bántja. Ráadásul az apja felesége látványosan féltékeny rá és utálja. Neki egy esetben van nyugta, akkor, ha bébiszittel. Tehát fogd a féltesódat és vidd el fagyizni v homokozz vele v ilyesmi. ...esetleg mutasd meg neki az egyik kütyüdet.

Kajáról csak annyit, hha én valakit elviszek magammal és gondoskodok róla, akkor olyan ételt veszek/viszek, amit ő is szeret. Tehát figyelek rá és ő is számít.

A fülbedugás, chatelés pedig teljesen normális kamasz dolog, én ezért sem haragudnék. (enyém gyerek is ezt csinálja, időnként megkérdezem, h mit hallgat, akkor megmutatja, megkérdezem, h mizu a cseten, elmeséli... a szülő dolga kinyitni a gyereket és nem fordítva)

2014. aug. 15. 22:57
 48/53 anonim ***** válasza:
70%

Te jó ég, én 13 évesnek gondoltalak a stílus és mondataid alapján...

És ha olyan gazdagok vagytok, minek vasarolsz a Parndorfban?? :D Elég gáz onnan öltözködni!!

Hogy mit csinálj? Duzzogás és látványos fanyalgás helyett tölts időt apukáddal és a féltestvéreddel. Ha nem kedveled az új feleségét, vele csak udvarias legyél, bár az eddigi írásaid alapján meg tudom érteni, hogy ő nem kedvel téged. Csak több esze van, mint neked, és intelligensen áll hozzá a témához.

A kütyük helyett inkább élj a való világban, sajnállak, hogy nem látsz tovább az Internetnél.

2014. aug. 16. 08:37
 49/53 A kérdező kommentje:

Nem szoktam hozzájuk menni, mert mikor a 4 hálószobás házban közölte a felesége, hogy hát nekem ott nem lesz szobám, mert nincs hely (??), meg neki nincs kedve még egy gyerekkel bajlódni, akkor az szerintem egy finom utalás volt arra, hogy én ne nagyon legyek a környéken. De nem is baj.

A gyerekük 10 éves, borzasztóan bunkó, folyamatosan a notebookomat, vagy az iPadet akarja elszedni, tegnap hasba vágott, mert nem adtam oda neki...

Utolsó, nem a Parndorfba megyünk. :)

Intelligens? Az a nő? Ez komoly?

Továbblátok az internetnél, de itt nem tudok mást csinálni.

Látom, a szemétkedés nagyon megy.

2014. aug. 16. 10:39
 50/53 anonim ***** válasza:
74%
Megkerdezted, mit kene tenni, hogy elviselheto legyen. Mondtuk: huzd ki a fuledbol a fulhallgatot es nyaralj. Ha te ennel nem latsz tovabb, az a te bajod. Szenvedj, amig a tobbiek nyaralnak :D es mindezt par goncert, amit ket hetig hordasz :D nagyon vicces vagy :D
2014. aug. 16. 12:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!