Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell így viselkedniük,...

Miért kell így viselkedniük, mert eljöttem velük nyaralni? Hogy legyen elviselhetőbb?

Figyelt kérdés

Eljöttem apával, a feleségével és a gyerekükkel nyaralni. Igazából azért, mert hazafelé megállunk egy hatalmas bevásárlóközpontnál és ott van egy bolt, ami Mo.-n nincs és bevásárolok egy kicsit (meg a többiben is), mert online boltja meg nincs.

Már mikor elindultunk, baj volt, hogy mennyi csomagom van. Aztán elkezdték, hogy miért hoztam ennyi "kütyüt", meg töltőt (egyik rémálmom, hogy lemerül mindenem, ezért hoztam 2 power banket és akkus telefontokokat) és hogy miért netezek folyton, miért van mindig fülhallgató a fülemben, csak zenét hallgatok, netezek és a barátaimmal beszélek egész úton, mégis mekkora lesz így majd a telefonszámlám, stb. Utána hallottam, hogy arról beszélgetnek, miért kell egy kamaszlánynak ennyi 'felesleges' és drága holmi, meg a felesége mondta, hogy anyáék biztos azért vesznek meg minden első szóra, mert sose foglalkoznak velem (nem tudták, hogy ezt hallom).

Aztán az is gond, hogy én nem eszem abból, amiket hoztak, hanem inkább veszek magamnak mindig valamit, ha éhes, szomjas leszek. Sz.rul esik, hogy apa nem áll ki mellettem, mert oké, hogy nem beszélünk sokat, de azért a lánya vagyok és mikor a felesége cseszeget, jogtalanul, azért jól esne, ha nem csendben hallgatná az egészet.

Már otthon is baj volt, hogy én különszobát kértem.

Bánom, hogy eljöttem, mert ha maradok otthon, mehettem volna a Szigetre a barátnőimmel, nem késtem volna le a legjobb barátnőm szülinapját és a nevelőapám 50. születésnapi buliját... Anyának nem is mondtam ezeket, meg hogy szekál a nő, mert akkor vagy az lenne, hogy értem akar jönni (amit nem akarok, mert most ezért ne vezessen órákat), vagy az, hogy felhívja apát és jól összevesznek.

Mit csináljak, hogy ne legyen ennyire rossz?

Még 5 napot leszünk itt.

2014. aug. 15. 15:53
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
85%
A kovetkezo 5 napban tarsaloghatsz apaddal, felesegevel es a gyerekukkel. Meg az is lehet, hogy elvezni fogod, tanulsz is valamit.
2014. aug. 15. 16:05
 2/53 anonim ***** válasza:
62%
Elkényeztetett kis kölök vagy! Az apukád feleségének van igaza.
2014. aug. 15. 16:06
 3/53 A kérdező kommentje:

A gyerekük neveletlen és hiperaktív.

A nővel mégis miről beszéljek, mikor a tudtomra adta, hogy utál, mert létezem? (fura, akkor nem zavartam, mikor még apa velünk élt...)

Apával meg nem tudok nyugodtan beszélni, mert a felesége azonnal rohan oda, ha megpróbálom.

2014. aug. 15. 16:07
 4/53 anonim ***** válasza:
75%
Próbálj meg valamennyire alkalmazkodni. A másik pedig az, hogy a kütyük helyett beszélgess velük, ezerszer többre mész.
2014. aug. 15. 16:07
 5/53 anonim ***** válasza:
80%
Te csak fújod a magadét, hogy mit nem csinálnak ők és az neked hogy esik. Szerinted nekik hogy esik, hogy egész úton a barátnőiddel beszélsz telefonon, velük nem beszélgetsz? Szerinted az hogy esik nekik, hogy nem abból eszel, amit ők adnának? Próbálj meg egy kicsit alkalmazkodni te is és ne utálj mindenkit körülötted!
2014. aug. 15. 16:11
 6/53 anonim ***** válasza:
96%

Miért nem eszel abból amit vittek?

Szerintem csak szimplán rosszul esik nekik hogy ràjuk akaszkodtál pár cucc miatt és le se tojod őket nyaralás alatt, csak a kütyüidet nyomod. Most komolyan minek mentél velük ha ennyire nem akarsz velük lenni? Ennyire fontos az a pár cucc?

Mit csinálj? Kicdit iktasd a kütyüidet ki, beszélgess velük, próbálj programokon részt venni és lehet még jól is fogod érezni magad.

2014. aug. 15. 16:12
 7/53 anonim ***** válasza:
74%
Elkényeztetett vagy és hisztis. Mi van akkor ha lemerül a telefonod? Nem bírsz ki pár órát anélkül? Agyrém... Miért nem jó az amit ők vesznek? Azért vesznek többet, mert te is ott vagy, rád is költenek... AZ meg hogy csak azért mész velük mert vásárolni akarsz... ha ennyire "nagylány" vagy, ennyi erővel ki is utazhatnál abba a plázába.
2014. aug. 15. 16:13
 8/53 A kérdező kommentje:

Nem tudok velük miről beszélgetni, apával tudnék esetleg, de vele se tudok, mert a nő tapad rá, mint egy pióca.

Rossz indulatú, gonosz. A nagymamám a világ egyik legelfogadóbb embere, de még ő is megmondta, hogy azt a nőt nem látja szívesen a háza környékén és ezt apa tartsa tiszteletben.

Mikor megszületett a gyerekük, akkor mondta apának, hogy a végrendeletében ugye én nem fogok szerepelni és hogy ami pénzt a nagyszüleim a bankban tartanak nekem, a féltestvérem mikor kapja meg (mármint az én részemet), mert anyáék már elváltak, minek tartanak nekem pénzt ott.

De amúgy közölte velem is, hogy hiába kapálózok, ők már egy család, én pedig nem illek oda, törődjek bele, hogy az apám mást választott, nem engem (ezt a ballagásom után, 2 éve).

Azért nem eszek abból, ami van, mert azok hideg kaják (szendvicsek, ropik, chipsek), amiket én nem eszek.

Ezt elmondtam apának még indulás előtt, ő megértette.

A "kütyük" pedig elég fontosak nekem, azokon csinálok mindent. Nekem ezek nem csak néhány drága porfogó...

2014. aug. 15. 16:15
 9/53 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem gáz apád új felesége, ha ilyeneket beszél, mint amiket írtál. Plusz valóban túlságosan be akarnak szabályozni. Egyébként nem vagyok tini, 33 éves vagyok, de szerintem neked van igazad és jobban jártál volna a Szigettel, de most már mindegy. Igyekezz kicsit megfelelni nekik, az érthető, hogy társaságban nem órákig csevegünk másokkal telefonon, ez illetlenség, beszélgess velük, bár félő, hogy abból is csak a konfliktus lesz.
2014. aug. 15. 16:15
 10/53 anonim ***** válasza:
83%
8 Azért ha ekkora tahó a nő, akkor mégis, hogy gondoltad, hogy jó ötlet velük menni nyaralni?
2014. aug. 15. 16:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!