Miért kell így viselkedniük, mert eljöttem velük nyaralni? Hogy legyen elviselhetőbb?
Eljöttem apával, a feleségével és a gyerekükkel nyaralni. Igazából azért, mert hazafelé megállunk egy hatalmas bevásárlóközpontnál és ott van egy bolt, ami Mo.-n nincs és bevásárolok egy kicsit (meg a többiben is), mert online boltja meg nincs.
Már mikor elindultunk, baj volt, hogy mennyi csomagom van. Aztán elkezdték, hogy miért hoztam ennyi "kütyüt", meg töltőt (egyik rémálmom, hogy lemerül mindenem, ezért hoztam 2 power banket és akkus telefontokokat) és hogy miért netezek folyton, miért van mindig fülhallgató a fülemben, csak zenét hallgatok, netezek és a barátaimmal beszélek egész úton, mégis mekkora lesz így majd a telefonszámlám, stb. Utána hallottam, hogy arról beszélgetnek, miért kell egy kamaszlánynak ennyi 'felesleges' és drága holmi, meg a felesége mondta, hogy anyáék biztos azért vesznek meg minden első szóra, mert sose foglalkoznak velem (nem tudták, hogy ezt hallom).
Aztán az is gond, hogy én nem eszem abból, amiket hoztak, hanem inkább veszek magamnak mindig valamit, ha éhes, szomjas leszek. Sz.rul esik, hogy apa nem áll ki mellettem, mert oké, hogy nem beszélünk sokat, de azért a lánya vagyok és mikor a felesége cseszeget, jogtalanul, azért jól esne, ha nem csendben hallgatná az egészet.
Már otthon is baj volt, hogy én különszobát kértem.
Bánom, hogy eljöttem, mert ha maradok otthon, mehettem volna a Szigetre a barátnőimmel, nem késtem volna le a legjobb barátnőm szülinapját és a nevelőapám 50. születésnapi buliját... Anyának nem is mondtam ezeket, meg hogy szekál a nő, mert akkor vagy az lenne, hogy értem akar jönni (amit nem akarok, mert most ezért ne vezessen órákat), vagy az, hogy felhívja apát és jól összevesznek.
Mit csináljak, hogy ne legyen ennyire rossz?
Még 5 napot leszünk itt.
Ősszel leszek 17 éves.
Ha hazamennék, akkor valakinek durván 12-13 órát kellene vezetnie, hogy értem jöjjön és hazamenjünk.
Igen, itt, akinek jobbak a körülményei, azonnal elkényeztetett liba, ez már feltűnt. :D
Így is a szobában ülök ('fáj a fejem és a hasam'), filmeket nézek, FaceTime-ozok, zenét hallgatok, alszok, mikor tudom, hogy nincsenek a közelbe, elmegyek sétálni, nézelődni, vásárolgatni.
Nem az a gond hogy gazdag, hanem hogy elkényeztetett liba, aki semmivel nem jobb mint a környezete. Meg egy 17 éves azért ne azzal jöjjön már hogy "a kütyüim a mindenem" a nyár közepén 5 napig nehogy már ne lehessen kibírni internet meg Facebook nélkül...
De ahogy látom egyre megy az egész család, az apa leszarja, az anyuka adja alá a lovat, hogy csak azért is kocsi, meg minden.
Meg ja, a kislány annak ellenére hogy mindenki utál mindenkit, elment velük, és még ki sem veszi a részét semmiből, így meg főleg púp mindenki hátán. Meg meg lett kérdezve hogy mit csináljon, le lett írva, hogy próbáljon alkalmazkodni, de ő csak jön azzal hogy őt mindenki utálja....akkor bumm, üljön fel vonatra és menjen haza, ennyi.
Nem életképtelen vagyok, de nem fogok tök egyedül vonatozni, egy idegen országban, ahol még a nyelvet sem beszélem!
Az meg, hogy mi lesz, ha megszületik a húgom... Semmi, mert anyáék nem olyanok, mint apa, hogy ahogy lesz egy másik gyerek, a nagyobb el van felejtve.
Angolul valamennyit csak tudsz már, azzal már ellehet boldogulni mindenhol. Én 15 évesen spanyolországban intéztem úgy a nyaraláson mindent (szállast lefoglalni, idegenvezető, utazasok) hogy szinte mindenki spanyolul makogott, én meg angolul de végül mindent sikerült velük megértetni. Anyámék meg azóta is csak ott ülnének a szálloda halljában és várnák a magyar idegenvezetőt aki természetesen nem volt :)
Na mindegy, kisírtad magad hogy neked milyen rossz, nagyon sajnálunk de én azt mondom soha ne legyen ennél nagyobb problémád az életben.
Lehet,hogy az apukád és az új családja tényleg "gonosz",ahogy fogalmaztál. Bár a másik oldalt nem ismerjük,ezért feltételezzük. Lehet,hogy utál a felesége. De gondolj bele: ha ott ülsz és zenét hallgatsz,miért szeretne meg? Próbálj meg nyitni felé,és lehet,hogy aztán ő is fog feléd. De ha csak a telefonodat nyomkodod,lehet azt érzik,hogy nem tudnak egyszerűen hozzád férni.
És ne csak arra gondolj,hogy neked rossz? Nekik milyen? Az unott fejedet kell nézzék egész nap,nemde? Ha jót akarsz MAGADNAK próbálj meg beszélgetni velük egy kicsit. A féltesódat próbáld megismerni,próbálj játszani vele. Ő nem ártott neked.
Neked jó lenne,ha apukád fülhallagatóval a fülében kizárná a külvilágot? És vajon anyukád díjazná? Ha vele vagy akkor is csak zenét hallgatsz?
Szegénykém, ősz helyett csak november-decemberben tudsz elmenni anyukáddal vásárolni. Micsoda tragédia!
Ezért tényleg érdemes tönkretenni egy család várva várt nyaralását a duzzogásoddal és a flegmaságoddal.
Te 17 éves vagy? Azt hittem valami 10 éves rinyál itt....
Kb. olyan szinten is vagy, ne haragudj meg ezért, de így nyávogni mint egy dedós.... Sosem értettem mit lehet annyit nyomkodni a telefont, főleg ha társaságban vagy! Tudod mit, neked a jogsi előtt illemtanra kellene járnod, de vegyél fel belőle jó párat :) A másik meg hogy nem kell itt játszani a gazdag kislányt, mert a legtöbb korodbelinek nincs ennyi mindene mint neked.... majd egyszer kirabolnak, aztán sírhatsz!
Lehet meg érdemled hogy így viselkednek veled.... )bár a gyerektartást azért fizethetné apád)
Neked az a rossz hogy jó dolgodban nem tudod mit kezdj magaddal....
Az én véleményem: 1., egy 16 éves alapból nem normális, szóval nem kell tőle azt várni, hogy majd minden illemszabályt be fog tartani, úgy mintha 26 éves lenne, ez így természetes.
2., Valóban sokaknak savanyú a szőlő és internet-előfizetésre még éppen futja, hogy legalább a gyk-n tudjanak írogatni, de ha azt meghallják, hogy valaki külföldön vásárol, vagy egyáltalán külföldre ki tud jutni, az már kib...sza a biztosítékot. Szomorú, de úgy tűnik ez a magyar rögvalóság.
3., Nem lehet mindig azzal takarózni kedves kérdező, hogy csak 16 éves vagy. Néha van olyan, hogy az embernek van annyi önbecsülése, hogy ha a nevelőanyád akkora gyökér amilyennek leírtad, akkor idén bizony kihagyod Parndorfot, mert gusztustalan dolgokat mondott rólad, és normális ember az ilyennek a kocsijába sem ül bele és nem viteti magát sehova.
4. Most már totális hülyeség vonattal hazajönni, bevállaltad, végig kell csinálni. Nekem soha nem ért volna meg egy vásárlást, az, hogy ezt bevállaljam, de ezt a helyzetet, amit végülis te magad hoztál létre, nem ezzel a kislányos daccal kellene kezelni, hogy akkor majd jól levegőnek nézed apádat és az új feleségét, mert nekem ne mondd, hogy nálad az a normális viselkedés, hogy le se lehet vakarni a tabletről 6 napig, valószínűleg ha édesanyádékkal nyaralnál akkor most nem így viselkednél. Ez csak egyszerűen a te válaszod arra, hogy haragszol apádra, azért, mert új családja van.
5., Szerintem se gond, hogyha nem az általuk hozott kaját eszed, vásárolj nyugodtan magadnak amit szeretsz, én sem szoktam megenni az otthonról hozott aszott szendvicset, ha éppen megtehetem, mert van annyi pénzem, akkor én is frisset vásárolok. Az is teljesen oké, hogy különszobát kérsz. Mivel ezekből konfliktus van, kicsit úgy érzem, hogy annyira nem vagy a kiskedvence az új nőnek.
6., Ettől függetlenül kapd össze magad és igenis vele is keresd a kapcsolatot, egyrészt mert tényleg bunkóság teljesen kivonnod magad a társaságból, másrészt még érdekes infókat is megtudhatsz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!