Ha az apuka külföldön dolgozik, mennyi gyerektartást kérhetek töle?
Megdöbbentőek a válaszok, mert persze van akinek 20e ft soknak számít, gondoltam, de hogy szinte mindenkinek?? És milyen kérdés az hogy hogy lehet 60e a rezsi? Nekünk télen 60 alatt a gázszámla sincs soha, a nyári villanyról nem is beszélve, mert nem szeretjük a nagy meleget. Persze havi 150eből nem fog éhenhalni a gyerek, arra pont sok, viszont normális életre kevés. Képzeljétek, egyik barátunk 2 gyerekre 480ezret fizet itthon Mo-n, úgy hogy mindkét szülőnél ugyanannyit vannak a gyerekek, pedig anyuka nem dolgozik apukánál viszont babysitter vigyáz rájuk. Ez pont a másik véglet, a kettő között van az igazság.
Nem minden a pénz és nem is kell belőle sokra vágyni, de ha nincs az nagyon rossz lehet és egy bunkó az apuka ha még a kötelezőt se fizeti. Elvileg az lenne az érdeke hogy a gyerek ne szenvedjen hiányt, megismerjen más kultúrákat és tanuljon amíg csak lehet, erre itt olvasom hogy milyen szomorú esetek vannak, szörnyű!!! ötször is meg kell gondolni hogy kihez megy férjez az ember és kinek szül gyereket.
Kedves kérdező!
Nem olvastam el az összes választ,de látom jó sok hülyeséget írtak. Én is Londonban élek és dolgozom,ezért jobban tudom hogy mik itt a valódi költségek. Tehát nem tudom ki miből gondolja hogy itt 1100-1200 font a minimálbér? Mert nem ennyi,itt is vonnak adót és ennek levonása után kb 960 font marad. Ebből Londonban egy egész lakás bérlése nem jön ki! Ebből a pénzből csak egy szobát lehet bérelni,tehát idegenekkel kell megosztani a lakás többi részét,és az is kb 600 font egy külvárosi helyen,nem pedig 400! A megmaradt pénzből kell venni bérletet,ezt nem tudom mennyire jöhet ki a volt férjednek,mert attól függ mikkel kell utazzon (metró,busz,ez itt nem egységes mint otthon a bkv bérlet,mindenre külön van,és az ára attól függ melyik zónát/zónákat használod),mindenesetre a havi utazása minimum 100 font. Tehát a londoni minimálbérből már csak 260 fontja maradt,amiből ha levonjuk a most fizetett gyerektartást,akkor már csak 200 fontja van. És még nem fizette ki a rezsit és nem evett semmit! Hidd el kérdező,hogy nem biztos hogy tud többet adni az exed! Attól függ mit dolgozik! De ide Londonba annak érdemes jönni akinek van egy jó szakmája és nem minimálbérért kell dolgozzon egy gyárba!
A 20.000 Ft tényleg kevés, de a 108.000 Ft-os iskakezdés is nevetséges. Ráadásul ha a rezsit ise akarod osztani a gyerekre, annak is a fele tégedet, és igen, apa tegyen hozzá 50.000 Ft-ot, te is 50.000 Ft-ot+ az állam hozzáteszi a 13.300-at + a 11.000 Ft családi adókedvezményt....EZ LEGYEN MÁR ELÉG!!!!
Nem kell annak a gyereknek a legmenőbb cipőben, ruhában, ájfonnal járni, mert nem fog megbecsülni semmit az életben, téged sem!!!
És ha már ilyen szerencsés vagy, hogy a gyermeked apja Londonban dolgozik, a legnagyobb ajándék az lenne, ha nyáron egy hónapig nem fizetne semmit és kimenne hozzá a gyerek nyári suliba....
Soha az életében semmivel nem tudna ilyen jól járni ez a kislány..., ha minden nyáron kint lenne egy hónapot!
Mi "LEGYEN MÁR ELÉG"?
Egy gyermekért MINDENT meg kell tenni!! És nem csak az anyának!
Mélységesen felháborít, amiket itt egyes (férfinek hitt, de nem az)ember leír, és nyilván úgy is gondol. Ezek mind mind a férfiak, apák szégyene. Undorító ez a mai világ, tele sok gonosz emberrel, mint amilyenek ide írogatnak szídva egy olyan nőt, akinek a mindennapjait igénybe veszi egy gyerek, ami mellett dolgozik. Szánalmas
De legalább jóra fordultak a dolgok, remélem minden rendben lesz, és mély tiszteletem az apukának is, amiért képes mégis segíteni abban, hogy az a gyermek jó körülmények között növögessen tovább.
ma 20:17
Olivér
Tudod ez a dolog ennél kicsivel összetettebb. Nem hiszem, hogy a kérdező is ilyen, de én ismerek nem 1 olyan nőt, aki "mindent a gyerekért" felkiáltással totál kisemmizte a volt férjét. És ez rendben van? Ez ellen miért nem emeli fel a szavát senki? Mert az ilyen eseteket is jobbára elintézik annyival, hogy "balek volt a férfi hogy hagyta magát", "így járt", "a gyereknek akkor is jár minden", stb. Tehát még itt is effektíve a férfi van lehurrogva.
Nem tagadom, vannak gerinctelen sz@r alakok is, akik nem foglalkoznak a gyerekükkel, nem segítik, de azért az is beszédes, hogy a kérdező ahelyett, hogy már a legelején kinyitotta volna a száját, és megbeszélték volna, itt szidta a férjét, meg a kommentelőket. Ez a legegyszerűbb út.
A kérdező is tanulhatna most a helyzetből, és visszafoghatná a kiadásait is, mert ha így marad, akkor pár hónap múlva ez sem lesz már elég. Igenis el kell fogadni, hogy nem lehet mindig 20ezer FT-os cipőt venni, nem lehet mindig sajnos a legjobb iskolába járatni a gyereket (108ezer FT iskolakezdésre enyhén szólva is nevetséges), hogy a 60ezer FT rezsi hogyan jön ki, azt meg már nem is vitatom.
Lehet, hogy az apuka Londonban dolgozik, de ott a lakhatás Magyarországhoz képest horror drága, hiába magasabbak a fizetések.
Jöhet a lepontozás, hogy nem szidtam a férjet, csak azért nem árt a másik szemszögből is megnézni a hasonló helyzeteket.
Mielőtt valaki képes egy regényt ide leírni, legalább értelmezze a kérdésemet és olvasná el az összes kommentemet, ahelyett, hogy fröcsögő nyállal írogatja ide a baromságait.
Hála az Univerzumnak az Apuka nem közületek való képződmény, hanem ha később is jött rá, de egy felelős apa. Vagy legalább is az akar lenni.
Azt azért be kell látni mindenkinek, hogy ezt a kérdést érdemes volt feltenni.
Az elején még "nem hajlandó emelni", "kenyéren és vízen éljen", "kirakott a lakásból", nem törődik a gyermekével...., a végére egy jóravaló "felelősségteljes ember" lett.
És csak fel kellett hívni.....(ezt a csúnya apukát)...és mindjárt segít...
Remelem kérdező ezt te is érzed....
Ezek után vesd fel neki, hogy egy júliusi gyerektartást fejében inkább te küldöd ki a gyereket, hagy ismerje meg az édesapját és alakuljon ki közöttük egy klassz apa-gyerek kapcsolat. A gyerek megtanul angolul, megismeri az édesapját és később nem kell majd pszichológushoz járatni, mert nincs apa képe. (Tudok ilyenről, nem véletlen mondom).
Persze ehez neked kell nagyvonalúnak lenned...
Nem értem ezt a ":D" fejet.
Szerintem jó ötlet, amit leírt az utolsó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!