Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha az apuka külföldön dolgozik...

Ha az apuka külföldön dolgozik, mennyi gyerektartást kérhetek töle?

Figyelt kérdés
Legalább 2 éve Londonban dolgozik, és 20.000 ft-ot fizet a lányára, aki már 12 éves, és egyáltalán nem elég ez az összeg. Jelenleg közös megeggyezés alapján fizet, de ha nem hajlandó emelni, a Bírósághoz szeretnék fordulni. Mire számíthatok?

2014. júl. 27. 08:29
 61/97 anonim ***** válasza:
95%

Én mondjuk szülőként elsősorban abban reménykednék, hogy a gyermekem nem tanul annyira szarul, hogy csak fizetősre vegyék fel...

Az államilag támogatott képzésre járó gyerek költségei is magasak, pláne ha nem a lakóhelyén tanul.

2014. júl. 27. 15:32
 62/97 anonim ***** válasza:
11%

Mik rajta a magasak?

Ételt ugyanannyit eszik, mint otthon. Rezsire is ugyanannyi megy el (otthon annyival kevesebb, albérletében/kollégiumában annyival több).

Ami extra költség, az a kollégium díja vagy pedig az albérlet és a hazautazás. Szobát már Budapesten is lehet találni azért bőven elérhető áron.

2014. júl. 27. 15:43
 63/97 anonim ***** válasza:
32%

Elég jól elkanyarodtunk az eredeti kérdéstől.:)

Saját tapasztalatom még nincsen (anno amikor végeztem a fősulin, természetesen mások voltak az árak), de ismerősök elmondása szerint szerény igények esetén is 60-70 ezer forintot visz el a gyerek havonta. Ebben nincsenek benne a jegyzetek (mindent nem lehet másolni), írószerek, ami sulispecifikus,hallottam már százezres atlaszról is (orvosi). Szóval ezt szorozd be kettővel és vedd figyelembe, hogy két átlagfizetésű szülővel semmilyen segély, szoctám nem jár.

2014. júl. 27. 16:10
 64/97 anonim ***** válasza:
90%

Utolsó kérdező gyereke elvált szülők gyereke marad ami szoctámnál már plusz pont. 60-70 ezer lenne akkor baromi kevés gyerek járhatna egyetemre. 15-20 ezres kollégium meg azért kifizethető, persze aki albérletbe akar élni annak kerülhet a lakás 60-70 ezerbe, csak az ne sírjon aki albérletben élnem koliba.

Másrészt azért ne az apa pénzét tegye félre az anya, továbbtanulásra. Anya meg apa is tegyen külön félre nem másik pénzét hanem sajátjából aztán majd ha továbbtanulásra kerül a sor ő odaadhatja.

2014. júl. 27. 16:34
 65/97 A kérdező kommentje:

Tényleg eléggé elkanyarodtak a témától a férfi soviniszták. Már le írtam, hogy nem kell találgatni, fantáziálni, történeteket írni.

Nem értem a negatív hozzászólókat, és nem értem mi furcsa a rezsimben.

Miután apuka kirakott minket a lakásból albérletben laktunk. De a szüleim segítségével fele önrész, fele hitel, tudtam venni egy kis házikót, 47nm. Biztos érdekel egyeseket, 7.000000 ft volt a ház. Ebben lakunk, ez az alap, és ennek költségei vannak. Van egy hitelem, hogy fel tudjam nevelni a gyerekemet. 10 éve nevelem egyedül a gyerekem, és most 12 éves. Egyébiránt az albérlet egyáltalán nem kevesebb, ráadásul bármikor kirakhatnak.

Nos, úgy hozta a sors, hogy 20 km-re van a munkahelyem. Van egy pici autóm, hogy eljussunk a suliba meg a dolgozóba. Ugyanis logikus módon abba a városba jár suliba, ahol én dolgozom hogy tudjam vinni, meg hozni. Nyilván sokakban felmerül a kérdés, miért nem járunk busszal? Mert sajnos csökkentették a buszjáratot ezért 1 járat van egész nap. Eddig érthető??? De ha járna is busz, miért utaztassam hajnalban a gyereket másfél órát? Miért keljen hajnali négykor?

Szóval van hitelem: 45.000/hó

Van áram: 9000/hó

Van gáz,(fűtés konvektorral) éves átlag: 20.000/hó

Van víz: 5000/hó

Van szemét díj: 7200/3hó

Van tv: 2800/hó

Van kommunális adó: 6300/3hó

A benzin 25.000

Össze lehet adni.

Igen? Kiszámoltad? Érdekes, mi?

Mi a tökömért probléma, ha normálisan akarom nevelni a gyerekemet???

Baromi jó sakkozni a csekkekkel...Vagy a sok okos szerint menjek a gyerekkel a híd alá, akkor több pénz marad? Vagy milyen ötlete van az okosabbnál okosabbnak?

Dolgozzak hétvégén is, mert nem elég a napi 12 óra? És a gyerekkel ki fog törődni? Vagy az nem lényeg?

Szánalmas egyes emberek hozzáállása a dolgokhoz.

Ijesztő.

Egyszóval, igenis kevés 20.000 ft gyerektartás egy olyan szülőtől, aki külföldön dolgozik. Mert nem fogja fel, hogy a gyerekétől vonja meg.

Egyébként is a kérdésemből egyértelműen látszik,hogy csupán tanácsot kértem, hogy mihez tartsam magam.

És itt tartunk. Hihetetlen...

2014. júl. 27. 17:20
 66/97 anonim ***** válasza:
39%

20.000 ft fűtésre télen-nyáron nagoyn sok. 35 fok van télen is, vagy mi? napi 3x sütsz-főzöl? Ez iszonytatos gázfogyasztás egy 46m2-es lakásra...

9.000 áram se semmi, kb. a fele lenne reális. Megy a tv egész nap? Napi 2x mosol??

Mindenesetre a 60.000 rezsit nem tudom hogy számoltad ki, ez akárhogy is számolom havi kb. 40.000 ft.

Az autód 6 liter felett fogyaszt, ha ekkora a kiadásod, érdemesebb lenne kisebbre cserélni. A nissan micra, fiat 500, opel agila, stb. kisautók 4-4.5 között fogyasztanak, hosszútávon jelentős pénzt spórolnál ezzel.

De ha mindezt összeadom, 45 hitel, 40 rezsi, 25 benzin, még mindig marad 50.000 ft ételre és ruházkodásra. Szűkös, de nem értem, hogy ha nem telik rá, miért veszel 20.000-es cipőt?

Ha az ilyesfajta igényeidből lejjebb adnál, és nem a márkát néznéd, hanem azt, hogy mondjuk több egészséges ételt adhass a gyermekednek abból a pénzből, jobb anya lennél. Egy kisgyereknek semmi szüksége puma meg adidas cipőkre ennyi pénzért, értékelni sem tudja. Ezt csak a te hiúságod igényli...

2014. júl. 27. 17:38
 67/97 anonim ***** válasza:
50%

Sokakat még mindig meglepetésként ér, ezét bemásolom a törvényt: 4:216. § [A gyermektartás módja]

(1) A gyermeket gondozó szülő a tartást természetben, a különélő szülő elsősorban pénzben teljesíti (a továbbiakban: gyermektartásdíj).

2014. júl. 27. 18:03
 68/97 anonim ***** válasza:
63%

az a nevetséges, hogy mikor én feltettem a kérdést, hogy havi 250-300e ft-ra, amiből 150e az, amire szükség van (kaja+számlák) vállalnátok-e gyereket, mindenki el volt halva, hogy nyomorba minek akarok szülni, ennél sokkal több kell egy gyerekre....

Kérdező, teljesen igazad van, kevés ez az összeg, akárki, akármit mond, egy sóher büdös dög az apja, hogy magasról szarik a gyereke fejére.

2014. júl. 27. 18:22
 69/97 anonim ***** válasza:
42%

"Nevetséges... Neked sem lennék a gyereked."

Nezd kerdezo. Lehet hogy eddig nem fogtad fel, de leirom: en is neveltem egyedul gyereket. A birosag 10800 ft tartasdijat itelt meg. Apuka baxta fizetni, atiratta az osszes vagyonat masra es nem vallalt bejelentett munkat, igy se vegrehajtani, se letiltani nem lehetett tole. Az en keresetem a tied fele volt, sot, voltak evek,a mikor munkanelkuli voltam, de mindig megoldottam, hogy a gyereknek meglegyen mindene es hogy a lehetosegekhez kepest a maximumot adjam neki. Nem volt penz strandra? Elmentunk kirandulni helyette. Nem volt penz fagyira? Csinaltam neki otthon. Mozi? Csinaltam pattogatott kukoricat es megneztunk egy dvdt otthon. Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell. Valo igaz, nem jart draga szakkorre -iskolaban ingyenes furulyaszakkorre jart, szinten ingyenes gimnasztikara es rajzra. Mindet az iskola biztositotta, ingyenesen. A felszerelesere vigyaz, max meretvaltozas miatt kellneki ujat vennem, de nem igenyel 10ezerert tornacuccot - mondjuk nalunk az iskolai szabalyzatban benne is van, hogy mi kell neki: 1 db rovidnadrag, 2 db polo, egy db vaszon tornacipo. Ez 10e-tol messze van. Persze lehetne neki venni Adidast, vagy Pumat, de minek, ha nem kell es mibol, ha nincs ra. Volt olyan, hogy egyik munkabol a masikba mentem, hetvegen szinten masodallasban dolgoztam, hogy igenis el tudjon menni kirandulasra es legyen zsebpenze is. Volt kepzeld, hogy en tenyleg eknyeren es vizen eltem, hogy neki meg tudjam venni a taplalo, egeszseges eteleket. En inkabb jartam gyalog dolgozni, mint busszal, hogy arra se menjen el a penz. De soha, egyetlen egyszer azota, hogy egyedul maradtam vele, sosem azon porogtem, hogy az apja miert enm segit. Mert baxik ra. Akkor nekem is kene? Attol lennek jo anya? Hat nem.

"Nevetséges... Neked sem lennék a gyereked."

Hat nekem se kellene ilyen anya, mint te, aki csak sirankozik, akinek semmi sem eleg.

2014. júl. 27. 18:36
 70/97 anonim ***** válasza:
84%

# 71/73

Pontosan és az elsősorban nem kizárólagosságot jelent,mint sokan akarják érteni.

2014. júl. 27. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!