Ha az apuka külföldön dolgozik, mennyi gyerektartást kérhetek töle?
49-es. Az apjának esik nehezére nevelni ill. finanszírozni a gyerekét. Pont ezért eszembe sem jutna, hogy ő nevelje fel, mert ezért alkalmatlan is rá. Te nem tudhatod, hogy én mire lennék képes a gyerekért, ráadásul most is pont azon vagyok, hogy neki jobb legyen. Szart sem érdekli, hogy mennyi a szállás Londonban, nekem is pénzbe kerül a szállásom és nekem is van rezsim.
Az én gyerekemnek pedig a lehető legjobbat akarom, és ha az apuka sajnálja a gyerekétől a jót, akkor nehogymár én legyek a gonosz :D
Nevetséges... Neked sem lennék a gyereked.
Az a fő probléma, hogy a válás gyakran kihozza az emberek rosszabbik oldalát. Nőből is, de férfiból is.
A gyerek közös vállalás, nem csak az anyuka felelőssége. De apuka érdeke is, hogy a közös gyereket megfelelő körülmények között tudja. Éppen ezért azt gondolom, ha apuka megteheti, hogy akár 100000 forintot fizessen, akkor bizony nem balek, hanem nagyvonalú és elég esze van hozzá, hogy tudja, a sok pénzből több jut a gyereknek.Anya is nyu
Anya is nyugodtabb, nem kell fillérezni, túlórázni és ez is jó a közös gyereknek.
De ha csak megy a gyűlölködés, hogy "megint nincs új kabátja Julikának, pedig küldtem a huszezret, meg biztos műkörömre költi az exem", az a balekság és a sóherség, pláne ha plusz 10-20 ezer forint nem vágná földhöz a másik felet.
És nem vagyok elvált, csak egy anyuka. Ismerem a másik oldalt is, évekig fizettünk nem kevés gyerektartást a férjem gyermekére és nem sajnáltam egyetlen fillért se.
Persze utolsó csak nem csak anyáknak jár válás után új élet hanem a férjeknek is.
Az meg aki válás után az exet is eltartja az balek.Mert egy gyerek sem kerül 100 ezerbe , még ha naponta programokra jár akkor sem.
A gyerektartás éves szintre van megállapítva, havi átlag. Tehát beleszámít az iskolakezdés,fogszabályzó, tábor, gyógyszer (a lista végtelen) éves költsége, leosztva.
Mi nem vagyunk gazdag család, de ha összeadnám a gyerekek költségeit, meglepődnél.És nem versenysportolnak (többtízezer havonta), még nem kell különóra, tandíj, kollégium...már most gyűjtenünk kell a későbbi tanulmányaikra.
Vajon a sok "huszezres" apuka gondol erre is?
"már most gyűjtenünk kell a későbbi tanulmányaikra.
Vajon a sok "huszezres" apuka gondol erre is?"
Én mondjuk szülőként elsősorban abban reménykednék, hogy a gyermekem nem tanul annyira szarul, hogy csak fizetősre vegyék fel...
Oké külföldön dolgozik az apa fizethetne legalább 30 ezret, de anya kifizeti a gyerek rezsi részét. Apa 20 ezres gyerektartása, 13 ezres családi és 10 ezres adókedvezmény után marad rezsin felül 43 ezer Ft a gyerekre. Hány család van ahol 43 ezer Ft nem jut egy gyerekre, mégsem éheznek. Kérdezőnél sem hiszem, hogy válás előtt rezsi és egyéb költségek után mindig maradt hármukra 130 ezer Ft.
Tandíjra meg csak annyit, hogy tanuljon és menjen államira. Ott meg kap ösztöndíjat, szociális támogatást és burshat, amiből szintén csoporttársaim haza küldtek nemhogy nem éltek meg kollégiumban belőle.
Én nem tudom de mintha az elvált nők egy külön világban élnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!