Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha az apuka külföldön dolgozik...

Ha az apuka külföldön dolgozik, mennyi gyerektartást kérhetek töle?

Figyelt kérdés
Legalább 2 éve Londonban dolgozik, és 20.000 ft-ot fizet a lányára, aki már 12 éves, és egyáltalán nem elég ez az összeg. Jelenleg közös megeggyezés alapján fizet, de ha nem hajlandó emelni, a Bírósághoz szeretnék fordulni. Mire számíthatok?

2014. júl. 27. 08:29
 31/97 A kérdező kommentje:

Már említettem, hogy nem ismerhetitek a részleteket, én egy kérdésre vártam választ, megkaptam. Azt írtam, hogy egy normális cipő 20.000, nem azt, hogy én annyiért veszem neki. Nem tudhatjátok, hogy albérletben lakom-e, vagy esetleg hitelem van, mert az apuka kirakott a lakásból, mivel nem voltunk házasok. Rendes állami iskolába jár, semmi extra. Kb 10 éve egyedül nevelem a gyereket, és eddig rá hagytam mindent. Azt, hogy hogy látogatta vagy hívta telefonon ne fírtassuk.

Úgyhogy hagyjuk már a találgatásokat, oké?

És aki nem nevel gyereket, az ne kommenteljen, mert fingja nincs az egészről. Köszi

2014. júl. 27. 11:49
 32/97 anonim ***** válasza:
94%

Igazából az sem biztos, hogy a bíróság nem emelné a gyerektartást.Amit most leírok neked, csak akkor érvényes, ha bejelentett munkája van apukának Angliában.

A gyermektartásdíj alapjaként a kötelezett külföldi jövedelme is figyelembe vehető, ha az azonos időszakra belföldön megállapított munkabér és egyéb juttatás a gyermek indokolt szükségleteit nem fedezi [Csjt. 69/C. §; 4/1987. (VI. 14.) IM rendelet 10. §].

[link]

Írd össze a gyerekkel kapcsolatos INDOKOLT kiadásaidat (pl.20 ezres cipőt ne) , a bevételi oldalt és menj be egy ingyenes panasznapra a bírósághoz.

2014. júl. 27. 12:25
 33/97 anonim ***** válasza:
59%
Azért aki itt elmondja minden pénzsóvárnak a kérdezőt, megnézném, ha ő lenne a helyébe, és neki kéne azt mondani a gyereknek, hogy most nem mehetsz moziba, mert nem telik rá, közben meg tudja, hogy apuka vígan éli világát...
2014. júl. 27. 12:27
 34/97 anonim ***** válasza:
68%

Nos, holdviola, az ilyen inkabb bevállalni megegy plusz munkát es nem eszik csak kenyeret, hogy a gyereknek jobb legyen.

Aki meg irta, hogy a kulfoldi jovedelem 4szazaleka átszámítva a tartasdij: a lakbér meg, ha csak egy szobát bérel valahol, minimum 400 font havonta es akkor a legolcsóbb, legrosszabb helyen lakik. Nem véletlenül nem veszik figyelembe a kulföldi jövedelmet.

2014. júl. 27. 12:33
 35/97 anonim ***** válasza:
90%

A külföldön űzött mesterségének magyar átlagkeresetre vonatkoztatott 20-25%-át ítélik meg.

Magyarán ha gyári munkás, akkor a magyar minimálbérből pl. Ha ügyvéd, akkor a magyar átlag ügyvédi keresetből. stb.

A tényleges keresetét nem veszik figyelembe, ugyanis már egy kinti minimálbér 20%-a is irreálisan magas lenne magyar gyerektartásnak.

2014. júl. 27. 12:39
 36/97 anonim ***** válasza:
41%

Én írtam a 4%-ot.

Igazán nem értem, mit csináltál matek órák helyett.

1200 fontból 400 font (te írtad) a szállás, vagyis az egyharmada. És ez egy magyar fizetésbél nem pont így van?????????

Megint legyen 150 ezer forint magyar átlag fizetés, és Pesten ebből kb. 50 ezerért kapsz szobát, vagyis SZINTÉN AZ EGYHARMADA.

2014. júl. 27. 12:49
 37/97 anonim ***** válasza:
40%

"A tényleges keresetét nem veszik figyelembe, ugyanis már egy kinti minimálbér 20%-a is irreálisan magas lenne magyar gyerektartásnak."

Azt gondolom, a bírói gyakorlat ebben változni fog, mert egyre többen dolgoznak külföldön és azért a bíró sem hülye, hogy tudja, egy angol szaki pénze többszöröse a magyarénak. A kiadások persze nagyobbak, de nem annyival, hogy a magyar apuka 20% tartást fizessen, Angliában dolgozó apuka 1,2,3,5%-ot, mert ugye kinn sem keres mindenki minimálbért.

2014. júl. 27. 12:58
 38/97 anonim ***** válasza:
79%

"Azt gondolom, a bírói gyakorlat ebben változni fog, mert egyre többen dolgoznak külföldön és azért a bíró sem hülye, hogy tudja, egy angol szaki pénze többszöröse a magyarénak. A kiadások persze nagyobbak, de nem annyival, hogy a magyar apuka 20% tartást fizessen, Angliában dolgozó apuka 1,2,3,5%-ot, mert ugye kinn sem keres mindenki minimálbért."

Ba--szki ha a kinti minimálbér 20%-át megítélnék, az kb. 250 font, azaz kb. 95.000 ft lenne. Ne röhögtess már...

A 20.000 ft gyerektartást én is alacsonynak tartom még egy magyar keresetből is, 30-40.000-et éreznék jogosnak (úgy természetesen, hogy a gyermeket nevelő fél is legalább ennyit rákölt a gyermekre emellé), ahhoz, hogy normális körülmények között nevelje valaki a gyermekét.

Ebben az esetben viszont a kérdező igényeivel és gazdálkodásával van a gond, ugyanis 160.000 ft összbevételből, egy hitelmentes ingatlanban 1 felnőttnek és 1 gyermeknek meg kellene tudnia élni, ha nem is nagy lábon, de normális életminőségben.

Talán 20.000 ft-os cipő helyett (gyereknek, aki 1 év alatt kinövi), be lehetne érni az 5.000-essel is, és nem kellene 30.000-et elverni tanszerre minden évben (basszus 20 db A4-es spirálfüzet 10.000 ft, pár toll, ceruza és ennyi, mire megy el egyáltalán 30.000???), meg 60.000 rezsire?? Könyörgöm 30.000-es tv meg internet csomag van vagy mi? Hogyan??

2014. júl. 27. 13:04
 39/97 anonim ***** válasza:
81%

"Én írtam a 4%-ot.

Igazán nem értem, mit csináltál matek órák helyett.

1200 fontból 400 font (te írtad) a szállás, vagyis az egyharmada. És ez egy magyar fizetésbél nem pont így van??????

Megint legyen 150 ezer forint magyar átlag fizetés, és Pesten ebből kb. 50 ezerért kapsz szobát, vagyis SZINTÉN AZ EGYHARMADA."

Azert eselyes, hogy egyedulallo felnott férfiként nem a város szélen, hatodmagaval akar lakni. Arra 400font a lakbér. Az a minimum. De ha szerinted ez megfelelő életkörülményeivel, akkor anyuka is mehetne a gyerekkel egy szobát mondjuk egy kis falu szélen, ugye?

2014. júl. 27. 13:12
 40/97 anonim ***** válasza:
65%
Természetesen nem a külföldi bér 20%-át gondolnám jogosnak, de a 20 ezer forint nagyon kevés, én csak erre akartam rávilágítani.
2014. júl. 27. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!