Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha az apuka külföldön dolgozik...

Ha az apuka külföldön dolgozik, mennyi gyerektartást kérhetek töle?

Figyelt kérdés
Legalább 2 éve Londonban dolgozik, és 20.000 ft-ot fizet a lányára, aki már 12 éves, és egyáltalán nem elég ez az összeg. Jelenleg közös megeggyezés alapján fizet, de ha nem hajlandó emelni, a Bírósághoz szeretnék fordulni. Mire számíthatok?

2014. júl. 27. 08:29
 21/97 anonim ***** válasza:
21%

bocsánat, elszállt a levelem...:)

Tehát apuka kezében ott a lehetőség angol fontok formájában, hogy megkönnyítse a lánya helyzetét.

Remélem, meg tudod győzni, kedves Kérdező.

2014. júl. 27. 10:39
 22/97 anonim ***** válasza:
63%
A gyerektartás másik felét az anyukának kell állnia. Ehhez jön még a családi pótlék. Iskolakezdési támogatást is igénybe lehet venni.
2014. júl. 27. 10:40
 23/97 anonim ***** válasza:
90%

"Az utazás ugyan drága (mint nálunk),na meg persze a szállás, de minden más pont annyiba kerül mint Magyarországon, pl. Kaja, ruha, cipő... "

Ez egyértelmüen nem igaz, de akkor még a lakbérröl, rezsiröl nem beszéltél, ami azért enyegesen magasabb, mint MO-on.

2014. júl. 27. 10:41
 24/97 anonim ***** válasza:
91%

"Tehát apuka kezében ott a lehetőség angol fontok formájában, hogy megkönnyítse a lánya helyzetét. "

Ez az, ami egyáltalán nem biztos, az "angol fontok" esetében az a kérdés, hogy mennyi is az, ami "ott van", meg mennyi az, ami marad neki, ha kifizeti a szükséges havi kiadásokat, akkor marad-e egyáltalán valami.

2014. júl. 27. 10:44
 25/97 anonim ***** válasza:
13%
Nyilván jut is, marad is, különben miért is dolgozna odakinn? Több rokonunk, ismerősünk él már külföldön, akinek van munkája, egyik sem panaszkodik.
2014. júl. 27. 10:49
 26/97 A kérdező kommentje:

Bocsánat, de nekem úgy 124.000 a fizetsem, hogy minden nap lehúzok plusz 4 órát túlórában. Vagyis 12 órát dolgozok reggel 6-tól.

Valahogy el kell jutnunka suliba meg a munkahelyemig, és azt csak autóval tudom megtenni, mivel nem helyben van a suli meg a munka. Járhatnánk busszal, de itt nem jár, csak egyszer egy nap. Nem 10 percre lakunk.

Senki nem tudhatja a részleteket...éppen ezért kár olyanokba belemenni. Amit meg akartam tudni azt megtudtam, hogy a magyarországi fizetés szerint dönt a bíróság. Köszönöm.

2014. júl. 27. 10:55
 27/97 anonim ***** válasza:
75%

Tudod kérdező a gyerek nem hülye, és megérti, hogy ha nincs pénz valamire, akkor nincs. Pont.

Nekünk se volt anno pénzünk szakkörökre, különórára, így nem mentem és kész. Ebédet nem kértünk az iskolában, ettem itthon valamit, nem nagy szám. Biztos vagyok benne, hogy közelebbi, és nem túl drága iskolát is tudnál találni, ha nem arra alapoznál, hogy a volt férjed Angliában melózik. A plusz költségeket, amiket te okozol ezekkel, nem a férfin kell bevasalni. Egyetértek az egyik előző hozzászólóval, addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér.

20ezer FT-os cipő minek? Nekem pár ezer FT-os van, de azt én választottam, normális, és már másfél éves, és nem szakadt.

Az én szüleim is elváltak, és összetehetnéd a kezed, hogy a volt férjed normálisan fizeti az amúgy elég jó összegű gyerektartást. Apám egy kanyi fillért nem adott, így meg is mondtuk, hogy nem kell gyerektartás, mert úgysem fizetné. Mégis kijöttünk a pénzből, pedig nekem van egy idősebb testvérem is.

Ha a rezsi magas (60ezer FT rezsi mire megy el?? mi felét vagy kevesebbet fizetünk, pedig 2 szobás lakásban lakunk), akkor költözzetek kisebb házba. Ennyi.

2014. júl. 27. 11:06
 28/97 anonim ***** válasza:
33%
Javaslom, hogy írd ki a kérdésedet a jogiforum.hu-n, ott ügyvédtől tudsz kérdezni ingyenesen, hogy milyen lehetőségeid vannak.
2014. júl. 27. 11:07
 29/97 anonim ***** válasza:
84%

(Másik 80%-os vagyok)

Nem olvastam végig az összes választ, pereskedni felesleges, mert te állod annak a költségét, valamint már leírták, hogy mit vesznek itthon figyelembe.

Amit nem értek, és légyszi magyarázd meg:

Hogy van nektek 60.000 FT rezsitek? Mi 3-an élünk egy lakásban, és havi 25-30ezret fizetünk, pedig nem vagyunk, azok a hihetetlenül spórolósak.

A 20.000 FT-os cipővel én sem értek egyet. Vannak sokkal jobb és sokkal olcsóbb cipők is, és ha tudom, hogy havonta nagyon kevés pénzből tudok gazdálkodni, akkor nem veszek ilyen méregdrága dolgokat. A gyereknek is meg kell értenie, akármennyire "igazságtalan" a helyzet. Ebéd felesleges az iskolában, én is otthon ettem inkább.

Ha drágállod az iskolát, miért nem keresel olcsóbbat? Attól, mert az iskola drága, még nem biztos, hogy minőségi is, ha már erre gondolsz. Szakköröknél is. Ha drága, akkor nem kell járni. Én járhattam volna, de nem tettem, mert jómagam is drágállottam.

A férjnek miért kéne emelni? Csak azért, mert te plusz kiadásokba vered magad, és alig tudod fedezni, pedig nem lenne muszáj? Sokan még gyerektartást sem kapnak, de sosem értettem azokat a nőket, akiknek megadatik az a dolog, hogy a férj normálisan, ellenvetés nélkül fizeti a gyerektartást, ők pedig nekiállnak elégedetlenkedni, hogy ez semmire sem elég, amikor mások ennek a felét se kapják sokszor.

Ebből az látszik inkább, hogy nem tudod jól kezelni a pénzeteket.

2014. júl. 27. 11:29
 30/97 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem elég nevetségesek vagytok, inkább ne járjon a gyerek sehova, jó lesz neki a kínai cipő is, nem kell járni sportolni, se zene órára, minek is ez, más is felnő anélkül (kérdés, hogy hogyan)...

Ha pl. 1200 angol fontot számolunk, annak 4!!! százalékát fizeti most. Nevetségesen kevés.

Ha a 150 ezres átlag magyar fizetést vesszük, még annak is több a 20%-a.

Bezzeg, ha az új feleség tette volna fel a kérdést, rögtön írta volna mindenki, hogy semmire se elég az a pénz.

2014. júl. 27. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!