Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyereket kizárni a hálószobábó...

Gyereket kizárni a hálószobából egyenlő rossz szülőség?

Figyelt kérdés

Egy családi beszélgetés alkalmával szóba került, hogy mi bizony magunkra zárjuk a hálószoba ajtaját, ha együtt akarunk lenni, ne nyissanak be a gyerekek véletlenül sem. És a gyerekeink az első perctől kezdve külön ágyban alszanak, külön szobában, nem is volt sosem gond a nemi életünkkkel.

Azóta a sógornőm fúj rám, hogy milyen gonosz anya vagyok, bezzeg ő együtt alszik a gyerekkel; ja persze, a gyerekük szigorúan kettejük között, nehogy le kelljen feküdnie a bátyámmal. Aki egyébként azon gondolkozik, hogy beújít egy barátnőt.

Tehát mi tényleg rossz szülők vagyunk?

2014. júl. 22. 22:55
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
58%
Kedves kérdező! Te csinálod jól! Semmi keresni valója nincs ott gyereknek! Van legalább nemi életetek! Nézd meg a "minta anyukát", ő előttük csinálja... És ami nekem felháborító hogy dicsekszik vele, és számára ez a normális....
2014. júl. 23. 14:54
 52/66 anonim ***** válasza:
79%
Elképzelni nem tudom, hogy megy ez gyerek mellett. Ha nem óvszerben nyomjátok, és kicsit kifolyik a cucc, mi van akkor? Genyóban fekszik a gyerek? És ha felkel, de nem mer szólni, mert kajakra fogalma sincs, mi történik mellette, és rohadtul meg van ijedve? Mit van, ha egyszer felkel és szembenéz veled, miközben apa pénisze a szádban van?
2014. júl. 23. 15:41
 53/66 anonim ***** válasza:
36%

Nem.

18 lesz a fiam, aki szintén így nevelkedett.

Stramm, egészséges lelkű, okos, kedves emberke lett belőle.

Nem utolsósorban pedig a házasságunk sem ment tönkre attól, hogy a gyerek éjjel-nappal a "nyakunkon" van. A férjem is megkapta azt a törődést, ami megilleti, soha nem érezte magát háttérbe szorulva.

Szerintem az a hülyeség, amit a sógornőd csinál. Nem csak a házassága mehet tönkre, de a gyereknek egy bizonyos kor felett többet át, mint használ. Szerintem egy gyerek, még ha együtt is alszik a szüleivel legkésőbb 1 éves korában külön szobába kellene mennie.

MOST lehet lepontozni!

2014. júl. 23. 16:41
 54/66 anonim ***** válasza:
83%

"Áruljátok már el, hogy ha az emberiség történetében több ezer évig nem volt probléma az egymás közelében alvás, akkor az utóbbi 20-50 évben miért lett az."

Mert az utóbbi 20-50 évben óriásit ugrott az átlagember életszínvonala, így értelmiségi szintje és igényszintje is. 200 éve is külön szobában aludt az, aki tehette (tehetősek, gazdagok, középosztálybeliek), a falusiak és a szegény városiak nyomorogtak 20-an egy szobában. Csak azt felejtjük el, hogy az agykapacitásuk is olyan volt mellé, amilyen.

Ez ma sincs másképp. Az ilyen rettentően egyszerű, buta embereknek nincsenek igényeik, és úgy gondolják, a gyerekeiknek sem. Pedig ez egy tévedés. Mindenki ahhoz szokik hozzá, amibe születik,úgy szocializálódik, ahogy felnő. Ha te ennyit akarsz a gyermekednek, és nem jobbat, akkor sajnos ő is úgy fog felnőni, hogy 1 szobába 4 gyereket szülni normális dolog, az sem baj, ha az egyik a másik fején fekszik esténként, mert nem fér el, és mellette még kefélnek is a szülei.

Más meg inkább törődik a gyerekeivel, és megadja nekik a VÁLASZTÁS lehetőségét. Ugyanis attól, hogy külön szobája van, még aludhat néha a szüleivel, de nincs rákényszerítve arra, hogy a szülei perverzitásának, betegességének kitéve nőjön fel...

"Mert sokan megtehetik, hogy minden gyereküket rögtön születésük után szeparálják? Beleb@sszák a kiságyba, aztán ott tölti az első életévét? Na nem, köszönöm. "

Mi baj a kisággyal? A kisgyerekeknek az a legegészségesebb, ha nyugodtan, a hátán aludhat, sík felületen. Nem az, ha a férjed heréje és a te izzadt melled között, baktériumokkal teli környezetben, hepe-hupás-forgolódó testeken sínylődik...

"Nekünk nem telik 3-4-5 szobás házra, ilyen-olyan flancos gyerekágyra, babakocsira meg bébiőrre meg istentudja mire. És nincs is rá igényünk. Cserében egész nap együtt vagyunk."

Lásd fentebb. Szarra se telik, de azért odaszülsz 3 gyereket, mert neked olyan az igényszinted, hogy ez megfelel. Nem a napon barnultál mi?

"nem mi vagyunk a Földkerekség egyetlen ilyen családja."

... Sajnos. De szerencsére elég ritka manapság az ilyen szintű felelőtlenség.

"miért is nem lehet szeretkezni 33 hetes terhesen?"

Lehet, csak nem úgy, hogy közben a melletted "alvó" 2 és 4 éves gyerekekre folyik a puncinedved.

2014. júl. 24. 13:53
 55/66 anonim ***** válasza:
62%
nyugi 54-es! velem "vitatkozott" azért töröltek engem is, és őt is :D
2014. júl. 24. 15:13
 56/66 anonim ***** válasza:
73%

55-ös! Én nem tudtam ilyen kúltúráltan megfogalmazni tegnap azért törölték tegnap a válaszaimat! Az a baj hogy annyira felhergeltem magam hogy ilyenkor kijön a kocsis vérem...:D

Tényleg igaz amit mondasz, (vmi hasonlót akartam mondani tegnap én is) hogy "ezeknek" nincs igénye többre?? Így fognak felnőni az unokák is majd? Ezt látják hogy 10-en egy szobában, és megy a picsi pacsi????

2014. júl. 24. 15:24
 57/66 anonim ***** válasza:
57%

8-as vagyok. Borzasztó vicces, ahogy felhúzzátok magatokat. :) Kár, hogy ilyen szűk látókörűek vagytok, hogy pár mondatból, félmondatból kreáltok magatoknak állítólagos tényeket.

Nem fogom leírni, hogy kik vagyunk, mik vagyunk, hogyan élünk és mennyi pénzből, mert semmi közötök hozzá, és nincs is szükségem rá hogy magyarázkodjak vagy megvédjem magamat. Nekünk van egy elképzelésünk, meg nektek is, ennyi.

És egyáltalán nem bánom azt sem, ha az összes hozzászólásomat töröltetitek. Mert marhára nem zavarna.

Úgy gondolom amúgy, hogy az első hozzászólásom teljesen korrekt volt, nem értem, miért kellett éppen belém kötni. Pont azt írtam, hogy a Kérdező által feltett kérdés tipikusan olyan, ami szigorúan két táborra osztja a szülőket, és nincs jó válasz, mert az egyik tábor nem fogja soha életben meggyőzni a másikat. Felhozhatnánk példának az egy gyerek/több gyerek, a tápszerezés/szoptatás, a rövid ideig/hosszú ideig vagy időre/igény szerint szoptatni témát, a sírni hagyás/válaszkész nevelés, a hordozás/nem hordozás, a bölcsibe adás/nem adás témakörét. Meg még ezer mást.

És aki olyan habitusú, az minden, az ő véleményével ellentétes elképzelést ugyan olyan ordenáré stílusban minősít majd, mint az én hozzászólásaimat. Szánalmas.

2014. júl. 24. 15:58
 58/66 anonim ***** válasza:
73%

15 voltam, vigyáztam az 5 éves unokatesómra. Egy szoba-konyhában laktak. Azt mondja nekem a kicsi, tudom-e, hogy kell "kukizni". Mondom neki, nem, gondoltam, valami meséből egy játék vagy valami. Ő erre, akkor megmutatja.

Hanyatt feküdt az ágyon, szétvetett, térdben behajlított lábakkal. Aztán hátravetette a fejét, behunyta a szemét, és ritmusosan összeérintette maga előtt a térdeit, közben meg kéjesen nyögdécselt. Nekem akkor egy percre leállt minden agyi funkcióm, aztán nagy nehezen rávettem, hogy játsszunk valami mást.

És ők csak egy szobában voltak a gyerekkel, nem egy ágyban.

2014. júl. 24. 16:03
 59/66 anonim ***** válasza:
57%

az hogy ellentétes véleményen vagyunk, az egy dolog...... én elfogadom mások különbözőségét, (legalábbis próbálom)

DE... hogy te még büszke is vagy rá hogy egy ágyban alszotok 4-en (5-en) és mellettük csináljátok.... ez perverzió!!!! Nem csak szerintem, láttad hányan reagáltak rá és undorítónak meg gusztustalannak titulálva téged???!!! Én szeretem a gyerekem, de hogy ha nincs helyem, nem szülök egy rakás gyereket, hogy az a szegény gyerek nyomorogjon és egy rohadt ágya ne legyen amin feküdni tudjon.... te tudod mit csinálsz? elveszed a gyerek korát a 2 gyerekednek, már most szembesülnie kell olyan dolgokkal, ami szerintem kb. 10 év múlva lenne esedékes! (a szexel, és hogy felelőtlenül viselkedtek, ezáltal ők is ezt gondolják majd normálisnak)

Tényleg te felhoztál egy témát, 1000-en fennakadtak ezen, de te csak győzködöd magad hogy te milyen szupi anyu vagy, mert a kőkorszakba így aludtak és éltek! Ma 2014 van felvilágosítalak! Nem csak én gondolom azt, amit gondolok..... nem kell luxus a gyereknek, csak emberszámba kellene hogy vegyétek végre a saját gyerekeiteket, és normális életet biztosítani nekik!

2014. júl. 24. 16:34
 60/66 anonim ***** válasza:

Én anyumékkal aludtam olyan 9 éves koromig. Persze nem mindig, de általában igen. Csak anyával, mert apa kint nézte a tv-t és mindig elaludt. Hatalmas franciaágy volt, így még össze se értünk.

Most 18 éves vagyok, érettségiztem, nyelvvizsgám van és főiskolára megyek.

Szerintem egy szülő nem attól lesz rossz, ha a gyermekével alszik vagy éppen nem velük alszik és kizárják, hogy együtt lehessenek.

Szerintem egy szülő attól lesz rossz, ha nem ruháztatja, nem eteti, nem törődik vele, veri és még sorolhatnám.

De ettől nem lesz rossz egy szülő sem. Mindenkinek megvan a saját szokása, kényelmi rituáléja.

Én nem erősítem egyik tábort sem.

Ha nekem gyermekem lesz, akkor valószínűleg lesz egy külön szobája és ott fogom elaltatni, ha már nem lesz olyan kicsi ( amikor még abban a rácsos ágyban van, addig bent lesz nálunk. :) ). De utána, ha fél, rémálma volt, avagy épp beteg, akkor vagy én megyek az ő ágyához és alszom ott vagy ő jön majd hozzánk. :)

Nem másnak kell, megmondania azt, hogy hogy altasd a gyermeked. Ahogy jól érzed. :)

Bár én tuti nem szeretkeznék a párommal akkor, ha a gyermekem a szobában lenne. :)

2014. júl. 24. 18:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!