Rossz szülő vagyok?

Figyelt kérdés

2 gyerekes édesapa vagyok aki egyedül neveli a gyerekeit. Az anyjuk elhagyta a gyerekeit önös érdekei miatt, képtelennek tartották szülői nevelésre, így a válóper során nekem ítélték a gyerekeket.az anyjukkal azóta sincs szinte semmilyen viszonyuk. Ez 13 éve történt. A lányom nem tűri meg a barátnőmet, a fiam szokott vele beszélgetni.

A fiam most 21 éves, nem volt barátnője, nem jár társaságba, visszahúzódó.

A lányom 25 éves, ő az ellenkezője. Tizenévesen tudom, hogy drogozott, de megjött az esze és jelesre lediplomázott.

A lányom a fejemhez vágta, hogy soha nem szerettem olyannak amilyen, és nem fogadtam el őt. Persze hogy nem, hisz mindig a legjobbat akartam belőle kihozni. Anyagilag minden megkaptak amire szükségük volt és próbáltam őket felkészíteni a kemény világra.

Tisztában vagyok azzal, hogy nem tudok egyszerre az anyjuk és az apjuk is lenni. Kemény nevelést kaptak, korlátok közé voltak szorítva, de nem vagyok az az érzelmes személyiség.

De a fiam szerint a nővére leszbikus, van barátnője.

Ez kiverte a biztosítékot, szerintetek miattam van?

2014. júl. 12. 13:42
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy rossz szülő és nem miattad van. Ha leszbikus se dől össze a világ, viszont ha emiatt elutasítod, akkor igaza lesz a lányodnak.
2014. júl. 12. 13:46
 2/26 anonim ***** válasza:
47%
Nehéz lehetett felnevelni egyedül őket. Ne vedd fel, hogy támadnak, ez mindenhol elérkezik egy életkorral, legjobb családokban is, majd megnyugszanak, és látni fogják, hogy nem a te nyakadba kell varrni a sikertelenségüket, hanem saját magukban kell keresni a hibát és felépíteni az életüket, felelősségteljesen élni immár felnőttként. Ha esetleg a lány természetellenes - nem biztos, most "divat " egy kicsit -, akkor az inkább a rossz anyakép, önző nem természetellenesen önző anya miatt lett, mint ahogy a drogozás is. Lassan önálló, külön élet lenne jó a felnőtt gyererkeknek, és kívánom, hogy ennyi hányattatás után te is megtaláld végre a nőt, akivel élni lehet.
2014. júl. 12. 13:50
 3/26 anonim ***** válasza:
* a rossz anyakép, a természetellenesen önző anya miatt
2014. júl. 12. 13:52
 4/26 anonim ***** válasza:
83%

Nézd, érzelemmentes, rideg szülő mellett felnőni nem jó.

Tiszteletre méltó, hogy anyagilag mindent megteremtettél, de az érzelmi vonalon elcsúsztál és sajnos az legalább annyira fontos a gyerekeknek.

A túlzott maximalizmus pedig szorongóvá, elidegenítetté teszi a gyerekeket.

Természetesen kell követelni, de a leírásod alapján ebben csúnyán átestél a ló túlsó oldalára.

2014. júl. 12. 13:53
 5/26 anonim ***** válasza:
96%
Férfipéldával: hiába van prémium minőségű motorolaj a kocsiban, ha a benzin silány minőségű, vagy fordítva. A motor tönkre fog menni.
2014. júl. 12. 13:55
 6/26 anonim ***** válasza:
79%
Tehát 12 évesen hagyta magára a kislányt az "anya", amikor pont nyílna a nőiség benne... Nem ,nem vagy rossz szülő, te nem. Szerintem jó, ha korlátokat ad az apa. A féltő-óvó az anya kellett volna legyen.
2014. júl. 12. 14:03
 7/26 anonim ***** válasza:
87%
Mondjuk anya nélkül, egy rideg, erősen irányító apa mellett csoda lenne, hogy egészséges lelkületű felnőtté váljanak.
2014. júl. 12. 14:05
 8/26 anonim ***** válasza:
88%

Ha ennyire lekorlátoztad az életüket és mindent megszabtál neki, "az ő érdekükben" (ez a legócskább szöveg a világon azoktól akik uralkodni akarnak másokon), akkor miért is csodálkozol, hogy a fiad magába fordult a lányod pedig lázad?

Nem szeretted és nem fogadtad el őket önmaguknak, mert jót akartál nekik. Csak én érzem ebben a paradoxont?

Biztosan nagyon nehéz egyedül nevelni két gyereket, de sokan csinálják szóval nem lehetetlen.

Ha a lányod leszbikus akkor mi van? Ha 25 évesen barátnője van, komoly kapcsolata, arra már nem igazán lehet ráfogni, hogy "divat-leszbi". Ha eddig nem tetted, legalább most próbáld támogatni ÉRZELMILEG.

Lehet ezért lepontozni, de tőlem biztos nem kapnád meg az "év apukája" díjat.

2014. júl. 12. 14:10
 9/26 anonim ***** válasza:
94%
Az egy dolog, hogy nem volt anyjuk, az enyém is lelépett. De ha ezek után apám annyival lerendezte volna az érzelmi nevelést, hogy ő nem érzelmes személyiség, hát nem tudom mi lett volna vele, de biztos borzalmas lehet így felnőni. Amit leírsz nekem inkább tűnik kiképzésnek, mint gyereknevelésnek...
2014. júl. 12. 14:11
 10/26 anonim ***** válasza:
90%

Tisztelet, hogy férfiként felneveltél két gyereket. (Habár sokmillió nő megteszi, anélkül hogy különösebben tisztelnék őket miatta.)

De azért valamit csak elszúrtál. A gyerekeknek, sajnos, nemmcsak anyagi biztonságra van szükségük, hanem érzelmire is. És a korlátokat is csak úgy lehet elfogadtatni velük, ha közben szeretetet is kapnak.

Ne haragudj, de a hideg kirázott, ahogy olvastam a soraidat. Minden tiszteletem mellett.

A leszbikusság viszont nem miattad van. De próbáld meg legalább most elfogadni olyannak amilyen, ha eddig nem tetted. Mert ellenkező esetben jó esélyed van, hogy teljesen elforduljon tőled a gyereked.

És az nagyobb tragédia, minthogy nem sikerült kihozni belőle a te elképzelésed szerinti legjobbat. Szerintem.

2014. júl. 12. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!