Rossz szülő vagyok?

Figyelt kérdés

2 gyerekes édesapa vagyok aki egyedül neveli a gyerekeit. Az anyjuk elhagyta a gyerekeit önös érdekei miatt, képtelennek tartották szülői nevelésre, így a válóper során nekem ítélték a gyerekeket.az anyjukkal azóta sincs szinte semmilyen viszonyuk. Ez 13 éve történt. A lányom nem tűri meg a barátnőmet, a fiam szokott vele beszélgetni.

A fiam most 21 éves, nem volt barátnője, nem jár társaságba, visszahúzódó.

A lányom 25 éves, ő az ellenkezője. Tizenévesen tudom, hogy drogozott, de megjött az esze és jelesre lediplomázott.

A lányom a fejemhez vágta, hogy soha nem szerettem olyannak amilyen, és nem fogadtam el őt. Persze hogy nem, hisz mindig a legjobbat akartam belőle kihozni. Anyagilag minden megkaptak amire szükségük volt és próbáltam őket felkészíteni a kemény világra.

Tisztában vagyok azzal, hogy nem tudok egyszerre az anyjuk és az apjuk is lenni. Kemény nevelést kaptak, korlátok közé voltak szorítva, de nem vagyok az az érzelmes személyiség.

De a fiam szerint a nővére leszbikus, van barátnője.

Ez kiverte a biztosítékot, szerintetek miattam van?

2014. júl. 12. 13:42
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
95%

Leszbikusnak vagy születik valaki vagy nem, de mivel ezt sem tudod, nehéz hinném, hogy normális szülő tudtál volna lenni valaha is.

Meg, hogy "kiverte a biztosítékot", emberileg egy nulla vagy, "kemény nevelés" el tudom képzelni...

A válasz: IGEN, ROSSZ SZÜLŐ VAGY

2014. júl. 12. 16:49
 12/26 anonim ***** válasza:
4%
Szerintem se vagy rossz szülő, egyszerűen csak tökéletes sem, és követtél el hibákat. Nem nagy ügy, minden szülő ezt teszi :)
2014. júl. 12. 20:07
 13/26 anonim ***** válasza:
83%

De ez igen is nagy ügy!

Nem valami kis apróságról van szó, hanem a gyerekei lelki nyomorgatásáról.

Anyagilag mindent megkaptak? De jó! Amikor egy dicsérő, bátorító szóra volt szükségük, vagy valakire akinek elsírhatták a bánatukat, akkor a húszezres biztos nagyon megértő volt velük. Apuka meg gondolom, minden ilyen alkalommal jól vállon veregette magát, hogy micsoda férfi, aki nem mutatja az érzéseit (már ha vannak).

Ráadásul még büszkén hirdeti is, hogy milyen királyul elnyomta a gyerekeit, a személyiségüket, a gondolataikat, mert azok neki nem tetszettek.

Azt hittem én vagyok nyomorult, akivel nem foglalkoztak a szülei "csak anyagilag mindent megkaptam", de tévedtem, ennek a két szerencsétlennek sokkal rosszabb nálam.

Igen is rossz szülő vagy kérdező, de sokkal szörnyűbb, hogy még büszke is vagy rá.

2014. júl. 12. 20:25
 14/26 anonim ***** válasza:

Mi nem láthatunk bele az életetekbe,ez amit leírtál csak egy szelete.Minden szülő követ el hibát akaratlanul is,az én anyám is nagyon szigorú volt,és nem tudta kimutatni az érzelmeit,nem tűrte ha sírtam,ha gyenge voltam.Én ezt másképp csinálom a saját gyerekemmel,de eszem ágában nincs ezt anyu képébe vágni,mert tudom,hogy a legjobbat akarta nekem,még ha hibázott is egy-két dologban.Én is biztos fogok hibát elkövetni a gyereknevelés során.

Nehéz lehetett egyedülálló apaként két gyerekkel,ezt azért értékelnie kellene.

A leszbikusság meg nem miattad van,és ha tényleg az fogadd el,és szeresd mert a lányod,és kész,

2014. júl. 12. 20:52
 15/26 anonim ***** válasza:
58%

"Nem valami kis apróságról van szó, hanem a gyerekei lelki nyomorgatásáról."

nektek mi bajotok van?: most mindenki idejön kiönteni a SAJÁT lelki nyomorát erre a kérdésre?

Hol a vasporba olvastátok, hogy nyomorgatta, elnyomta az apa gyerekeit??? Szigorú, korlátozó - ez nem azt jelenti, hogy "elnyomta " - ennek köszönhető talán, hogy nem lett nyomorult drogos görényállat belőlük, tanultak, felnőttek.

A hiba az volt a kérdező részéről, hogy egy ilyen méltatlan némbert talált anyának, aki elhagyta két szép egészséges gyerekét - karrierért? besózott sggéért? ki tudja, de mindenképp EMBERTELEN. Egy egyszerű állat nem tenne ilyet, életét kockáztatva védi neveli, egy némber meg tehet ilyet. Ez van. Hogy torz irányt vett (lofst születik annak, mindenki természetesnek születik) az az anyjuknak terheli a "számláját".

Minden tettünkért felelnünk kell, a létesült világ ok-okozat láncolat szerint működik.

Felnőttek már, maguk alakítják már a sorsukat. Te pedig kezdj egy emberibb életet, méltó társsal.

2014. júl. 12. 20:54
 16/26 anonim ***** válasza:
72%

15ös le kéne állni a gyógyszerrel, nem tesz jót!

Am szövegértés 1es...

Ő maga írja, hogy a fia totálisan introvertált, a lánya pedig drogozott. Sőt azt is leírja miért! Mert tökéletesen tisztában vannak vele, hogy az apjuk nem őket szereti, hanem az általa elképzelt, eszményi, tökéletes gyerekeket és mivel a valóságban nem olyanok, ezért tűzzel-vassal próbálja megváltoztatni őket. Ez igenis nagyon komoly lelki sérüléseket okoz.

Könyörgöm, szó szerint leírja, hogy soha nem szerette olyannak a lányát amilyen!!!

Őszintén, én teljesen meg tudom érteni a volt feleséget, hogy elhagyta ezt a barmot. Csak azt nem értem a gyerekeit miért hagyta a karmai között.

2014. júl. 12. 21:05
 17/26 anonim ***** válasza:
35%

"ezért tűzzel-vassal próbálja"

Na menj a vasporosba de izibe 16os. Látszik, hogy a SAJÁT nyomorod öntöd itt ki - hisztérikus idiota -ki kiváncsi rád? tedd fel a saját kérdéseid -nyilván elhagytak, utálnak, mint a fost stb.

"Őszintén, én teljesen meg tudom érteni a volt feleséget, hogy elhagyta ezt a barmot."

Dugulj már el, megérted, hogy otthagyta két gyermekét???

2014. júl. 12. 21:13
 18/26 anonim ***** válasza:
5%

Szégyelld magad utolsó,de egy megkeseredett,ostoba,gonosz ember vagy.A felesége ott hagyta a gyerekeit.Milyen ember az olyan?

Nem gondolod hogy talán azért drogozott a lány,mert annyira megviselte,hogy nincs anyja?Hogy egy szülője,akinek az elsőnek kellett volna lennie az életében lelépett,és soha nem volt rá kíváncsi?

Ez a férfi,ha b@ szott is el dolgokat,de nevelte a gyerekeit,nem menekült el,nem futamodott meg,hanem a tőle telhető legjobbat próbálta adni.Biztos hibázott,MINDENKI HIBÁZIK,mert senki sem tökéletes.

Szerintem pont te ne beszélj ennyi rosszindulattal.Írt pár mondatot,de te már habzó szájjal támadod,holott nem is ismered.Éld ki máshol a frusztráltságod,ért gondolom sérelem elég ha ilyen vagy.

2014. júl. 12. 21:14
 19/26 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok,16-nak írtam.
2014. júl. 12. 21:14
 20/26 anonim ***** válasza:
Sok millió ember nő fel úgy, hogy csak egy szülője van jelen az életében mégis kiegyensúlyozott személyiséggé válik. Erre nem lehet ráfogni mindent. Egy olyan családban ahol mindegyik gyerekkel komoly problémák vannak (drogozás, antiszociális személyiség) ott bizony valamit nagyon elszúrtak a nevelésben.
2014. júl. 12. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!