Rossz szülő leszek, ha én segíteni akarom a gyerekem anyagilag, ha megtehetem? Mindneki azt mondja, :"dolgozzon csak meg érte a büdös kölök! "
Itt legalábbis, meg ismerek pár embert, aki elutazta a pénzt, elnyaralta, stb a gyerekének 1 albérletet nem fizetett, sőt munkát találni sem segített, mert "nekem sem segítettek az én fenekem se nyalták ki!"
Rossz apa leszek, ha én ha megtehetem adjak a gyerekemnek esetleg lakást, autót, munkát?
Nem hiszem, hogy ettől lesz egy büdös ingyenélő senkiházi!
23f
Nem, szerintem az a normális mentalitás, amit te "képviselsz".
Már nekem is elegem van ebből a "soha nem kapált még földön=nem ember/menne el betonozni, megtudná mi a munka/ szereti a munkáját, nem szenvedve megy be dolgozni=biztos lóg" hőbörgésből, általában ezt olyanok szajkózzák, akiknek vaj van a füle mögött.
Itt a gyakorikérdéseken a legtöbb szülő azt vallja,a gyerekből nem lesz normális,tisztességes felnőtt ha :
-csecsemőként nem töltött el legalább 2 hetet egy kőszáli sas fészkében étlen szomjan
-10 évesen még nem ad haza a családi kasszába,de minimum a saját igényeit nem fedezi saját pénzből / kojak nyalóka,xbox ,csattogós lepke stb/
-14 évesen nem kapart még ki a két kezével minimum 15 kiló szenet egy tetszés szerint ukrán/román bányában
-20 évesen szexuális életet él,ne adj isten egy pohár sört is megiszik ..stb
arra akarok célozni,hogy ez a kis "közösség" nem ad reprezentativ mintát . Jobb nem innen tájékozódni gyereknevelés témakörben . :D
Nem leszel rossz apa,de tudod nem ilyen egyszerű ez.Amúgy a szülők amúgy is minden tőlük telhetőt megtesznek a gyerekért,tehát ha valaki megteheti akkor úgy is megveszi neki a házat a kocsit.Ezen helyzetekben a gyerek valamilyen szinten életképtelen lesz mert mindent megadnak neki,nem kell megdolgoznia érte így általában nem is értékelik mert természetesnek veszik hogy anyuci meg apuci meg vesz mindent.
Amúgy nem értem honnan jön ez az hozzá állás hogy "dolgozzon csak meg érte a büdös kölök! " lehet hogy a barnábaknál ezért küldik el dolgozni.De tudod az élet része hogy az ember felnő,munkát keres,legyen saját keresete amiből magát fenn tudja tartani.Természetesen a család az mindig is segíteni fog ha rászorul az általad leírt büdös kölök ! :)
Tudod sok embert ismerek.Akik mindent megkaptak ismerőseim azok sokkal jellemtelenebbek mint akik igen is letettek az asztalra valamit.Na meg apuci és anyuci pénzére nem kell felvágni(elég sokan csinálják)
Na meg valahogy meg kell tanulni a pénz értékét,és ezt nagyon jó munkával megtanítani.
Engem segitettek a szuleim, es en is segiteni fogom a gyerekem. Nekem ez a normalis.
Es persze a szuleimet is segitenem, ha kellene, de szerencsere nem kell.
Nem ilyen egyszerű. A nevelés nem attól függ, hogy mennyi pénzt költöttél rá. Bőven el lehet rontani a gyereket akkor is, ha nem költesz rá :)
Ez szerintem csak a szegények önnyugtatása. Kábé azzal egyenértékű, amikor azt mondják, hogy nincs pénz, de legalább szeretet van, nem egymást kerülgetik a nagy házban... ismerek ötgyerekes kőgazdag családot is, ahol a gyerekek még felnőttként is nagyon összetartóaklátogatják a szülőket, stb. Meg szegény családot is, ahol folyton marják egymást.
Mindenesetre a lényeg, hogy cselekedj úgy, ahogy a legjobbnak látod. És ha nem akarsz vitázni, inkább ne mondd el az embereknek :D
"A nevelés nem csak elveken és okos taktikán múlik, mert elsősorban a lényünkkel nevelünk. A nevelés: titkos metakommunikáció. Ami jó benned és tiszta, és ami rossz és koszos, továbbadod. A gyerek remegi félelmeidet, aggódja az aggodalmaidat - de éli a nyugalmadat és derűdet is - ha valódi."
> Müller Péter <
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!