Hogyan tudnám fejleszteni az önuralmamat, türelmemet a
gyerekekkel szemben?
Próbálj meg magnéziumot szedni vagy valami növényi alapú nyugtatót. Mennyi idősek a gyerekek? Miket csinálnak, hogy nem tudod türtőztetni magad? Ugyebár minden gyerek más, vannak elevenebbek és kevésbé azok, az én lányom inkább a kevésbé elevenek, "rosszak" közé tartozik, de én is kiabáltam már vele, nem is egyszer, igaz inkább régebben, amikor a dackorszakában volt benne. Most is előfordul, hogy megemelem a hangom, de nem ordítok vele, illetve ha lehiggadok, akkor bocsánatot kérek a hangnemért, de higgadtan megbeszéljük, hogy mi miért volt. A lányom most 6 éves.
2014. jún. 20. 10:52
Akinek nincs önuralma, annak nem csak a gyerekekkel szemben nincs!
"hirtelen történnek a dolgok, hogy akkor egyszerűen nem tudok gondolkodni"
Keress fel pszichológust. Aki ennyire képtelen az önkontrollra mint te, annak más lehetősége nincsen!
2014. jún. 20. 11:03
3/27 A kérdező kommentje:
11 hónapos, és 3 éves! A nagyobbikkal szoktam kiabálni, mikor már 20x rúgja le a takarót magáról, és behív, hogy igazítsam már meg! meg mikor fáradt mindenbe beleköt! Nem úgy teszem le a cipőjét a helyére, ahogy éppen ő szeretné, odahív, hogy segítsek, és nekiáll ordítani, hogy miért csináltam meg helyette, mikor ő akarta stb stb.
Gondolom kérdező, most azt hiszed, hogy igazad van!
Nem, nincs igazad!
Nem a 3 éves gyermek a hibás, hanem te!
2014. jún. 20. 11:22
Gondolom a nagy dackorszakos, a kicsivel meg még sokat kell foglalkozni, talán most kezd felállni, ami miatt állandóan résen kell lenned. Jobb ötletem nincs, mint hogy próbáld meg a magnéziumot, hátha segít. A nagy napközbeni alvása hogy néz ki? Alszik még? Nem lehet, hogy most tér át arra, hogy nem alszik és azért nyűgös délutántól?
2014. jún. 20. 11:26
"Minden reggel elhatározom, hogy nem fogok kiabálni velük"
Te 11 hónapos gyerekkel kiabálsz???
Inkább le sem írom a véleményemet!
2014. jún. 20. 11:30
7/27 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy én vagyok a hibás, nem a gyerekek! Épp azért kérek tanácsot! A Kicsivel nem kiabálok! Rosszul írtam!
8/27 A kérdező kommentje:
A magnéziumot mindenképpen kipróbálom!
Mi lenne ha egyszerűen nem ugrálnál neki, mikor elfingja magát? Hadd ordítson. Ha lehiggadt, elmagyarázod neki, hogy addig nem figyelsz rá amíg így viselkedik. Ha kérni szeretne valamit, mondja szépen.
A gyereket kéne megnevelni, nem az önuralmadat fejleszteni elsősorban. Az anyja vagy, nem a szobaasszonya. Következetes nevelés kéne.
2014. jún. 20. 11:51
"elfingja magát"
Érted kérdező! Ő is hasonló anyuka, mint TE!!
2014. jún. 20. 12:17
Kapcsolódó kérdések: