Gyereket kizárni a hálószobából egyenlő rossz szülőség?
Egy családi beszélgetés alkalmával szóba került, hogy mi bizony magunkra zárjuk a hálószoba ajtaját, ha együtt akarunk lenni, ne nyissanak be a gyerekek véletlenül sem. És a gyerekeink az első perctől kezdve külön ágyban alszanak, külön szobában, nem is volt sosem gond a nemi életünkkkel.
Azóta a sógornőm fúj rám, hogy milyen gonosz anya vagyok, bezzeg ő együtt alszik a gyerekkel; ja persze, a gyerekük szigorúan kettejük között, nehogy le kelljen feküdnie a bátyámmal. Aki egyébként azon gondolkozik, hogy beújít egy barátnőt.
Tehát mi tényleg rossz szülők vagyunk?
Dehogyis, ez inkább jó/normális szülőség.
Egy egészséges házasságban, párkapcsolatban egy gyereknek semmi keresnivalója a szülei ágyában. Veszélyes főleg kisbabaként, kisgyerekként (könnyen ráfeküdhetnek ugye), és lelkileg sem indokolt normál esetben. Ha a gyereknek fáj valamije, nagyon zaklatott vagy szomorú, akkor persze megengedhető néha, ha ennyire a szülei közelségére vágyik. De nem szabad belőle rendszert csinálni, mert sem a szülők kapcsolatának, sem a gyerek fejlődésének nem tesz jót.
Ez szerintem hülyeség. Mármint hogy az együtt-külön alvás mint minősítő legyen.
Minden családban más megoldás a jó. Aki a házastársi ágyát gyerekmentes övezetnek akarja és nem érzi jól magát akkor, ha ott rak fészket az összes csemete, akkor szívük joga ehhez.
Nálunk inkább az volt az elsődleges szempont - főleg nekem - hogy lefekvés után kuss legyen és reggelig engem ne ébresszen fel senki, különben tűzokádó sárkánnyá változom a kialvatlanságtól. A gyerekek akkor aludtak a legjobban, amikor összekucorodva együtt összebújtunk. Úgy aludtunk mint az egerek, aki ahol vackot csinált magának. Nekünk így volt a jó. Nemi életet meg nemcsak éjjel a házastársi ágyban lehet élni.
Más barátnőmnek a gyereke meg nem is szeretett együtt aludni soha azóta hogy hazavitték a kórházból, ő a saját kis ágyikóját szerette.
Egy a lényeg, hogy a család minden tagja jól érezze magát, kényelmesen aludjon. Ha nektek a külön alvás hozza meg a kiegyensúlyozott családi életet akkor ne érdekeljen, hogy másnak mi a jó.
Ez is egy hálás vitatéma a gyereknevelés kérdéskörében. És az egyik tábor soha nem fogja meggyőzni a másikat.
Mi együtt alszunk a gyerekekkel (2 és 4 évesek), és 33 hetes várandós vagyok a harmadikkal. Szóval mi meg tudjuk oldani a szexet úgy is, hogy mellettünk szuszognak a porontyok, még nem volt belőle gond.
Engem (és a férjemet is) pl kifejezetten zavarna, ha nem lennének mellettünk a gyerkőcök, minket megnyugtat ha érezzük/halljuk őket magunk mellett, szeretünk velük elaludni és felébredni. Hiányoznának, ha külön szobában lennének. Hiszem, hogy annak is eljön majd az ideje. Egyelőre jó ez így mindannyiunknak, és a mások véleménye meg le van tojva.
Azt is elfogadom, aki azt mondja, hogy nem tudna nyugodtan aludni a gyerek mellett, mert fél hogy ráfekszik, vagy egyszerűen zavarja a férjén/feleségén kívül más ember az ágyban. Akkor ő külön altatja a gyereket, oszt' jónapot.
Ezt a legutóbbi választ mintha egy 10 éves írta volna... Egy felnőtt ember még jó,h külön alszik,meg meleg van...Ez nem volt kérdés.
Másfelől teljesen rendben van,ha az ember külön szoktatja a gyermekét,mert utána nagyon nehéz átpaterolni a saját szobájába. Persze azt még megjegyezném,hogy szerintem a legtöbb esetben tényleg azért tartják ott a gyereket maguk közt a szülők,legalábbis az egyik,mert nem akarja,h a másik -finoman szólva-közeledjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!