Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyereket kizárni a hálószobábó...

Gyereket kizárni a hálószobából egyenlő rossz szülőség?

Figyelt kérdés

Egy családi beszélgetés alkalmával szóba került, hogy mi bizony magunkra zárjuk a hálószoba ajtaját, ha együtt akarunk lenni, ne nyissanak be a gyerekek véletlenül sem. És a gyerekeink az első perctől kezdve külön ágyban alszanak, külön szobában, nem is volt sosem gond a nemi életünkkkel.

Azóta a sógornőm fúj rám, hogy milyen gonosz anya vagyok, bezzeg ő együtt alszik a gyerekkel; ja persze, a gyerekük szigorúan kettejük között, nehogy le kelljen feküdnie a bátyámmal. Aki egyébként azon gondolkozik, hogy beújít egy barátnőt.

Tehát mi tényleg rossz szülők vagyunk?

2014. júl. 22. 22:55
1 2 3 4 5 6 7
 1/66 anonim ***** válasza:
8%
Igen.
2014. júl. 22. 22:56
 2/66 A kérdező kommentje:
Egyes, megindokolnád?
2014. júl. 22. 22:57
 3/66 anonim ***** válasza:
90%
Nem. Én ugyan nem vagyok szülő, de mindig is külön aludtam a szüleimtől és mégse lettem lelki sérült.
2014. júl. 22. 23:00
 4/66 anonim ***** válasza:
82%

Dehogyis, ez inkább jó/normális szülőség.

Egy egészséges házasságban, párkapcsolatban egy gyereknek semmi keresnivalója a szülei ágyában. Veszélyes főleg kisbabaként, kisgyerekként (könnyen ráfeküdhetnek ugye), és lelkileg sem indokolt normál esetben. Ha a gyereknek fáj valamije, nagyon zaklatott vagy szomorú, akkor persze megengedhető néha, ha ennyire a szülei közelségére vágyik. De nem szabad belőle rendszert csinálni, mert sem a szülők kapcsolatának, sem a gyerek fejlődésének nem tesz jót.

2014. júl. 22. 23:03
 5/66 anonim ***** válasza:
79%
Én kb. 4-5 éves korom óta külön szobába alszok. Jobb is az úgy, sokszor volt olyan, hogy nyáron iszonyú melegem volt, vagy nem volt helyem :)
2014. júl. 22. 23:04
 6/66 anonim ***** válasza:
87%

Ez szerintem hülyeség. Mármint hogy az együtt-külön alvás mint minősítő legyen.

Minden családban más megoldás a jó. Aki a házastársi ágyát gyerekmentes övezetnek akarja és nem érzi jól magát akkor, ha ott rak fészket az összes csemete, akkor szívük joga ehhez.

Nálunk inkább az volt az elsődleges szempont - főleg nekem - hogy lefekvés után kuss legyen és reggelig engem ne ébresszen fel senki, különben tűzokádó sárkánnyá változom a kialvatlanságtól. A gyerekek akkor aludtak a legjobban, amikor összekucorodva együtt összebújtunk. Úgy aludtunk mint az egerek, aki ahol vackot csinált magának. Nekünk így volt a jó. Nemi életet meg nemcsak éjjel a házastársi ágyban lehet élni.

Más barátnőmnek a gyereke meg nem is szeretett együtt aludni soha azóta hogy hazavitték a kórházból, ő a saját kis ágyikóját szerette.

Egy a lényeg, hogy a család minden tagja jól érezze magát, kényelmesen aludjon. Ha nektek a külön alvás hozza meg a kiegyensúlyozott családi életet akkor ne érdekeljen, hogy másnak mi a jó.

2014. júl. 22. 23:08
 7/66 anonim ***** válasza:
15%

Ez is egy hálás vitatéma a gyereknevelés kérdéskörében. És az egyik tábor soha nem fogja meggyőzni a másikat.

Mi együtt alszunk a gyerekekkel (2 és 4 évesek), és 33 hetes várandós vagyok a harmadikkal. Szóval mi meg tudjuk oldani a szexet úgy is, hogy mellettünk szuszognak a porontyok, még nem volt belőle gond.

Engem (és a férjemet is) pl kifejezetten zavarna, ha nem lennének mellettünk a gyerkőcök, minket megnyugtat ha érezzük/halljuk őket magunk mellett, szeretünk velük elaludni és felébredni. Hiányoznának, ha külön szobában lennének. Hiszem, hogy annak is eljön majd az ideje. Egyelőre jó ez így mindannyiunknak, és a mások véleménye meg le van tojva.

Azt is elfogadom, aki azt mondja, hogy nem tudna nyugodtan aludni a gyerek mellett, mert fél hogy ráfekszik, vagy egyszerűen zavarja a férjén/feleségén kívül más ember az ágyban. Akkor ő külön altatja a gyereket, oszt' jónapot.

2014. júl. 22. 23:09
 8/66 anonim ***** válasza:
16%
Külön alvás helyes, max. néha egy-egy családi összebújás, mert arra szükségük van, hogy odavackoljon. De ez a kulcsra zárás nekem azért nem stimmel... Nem tudom, családban, kisgyerekkel, ez azért fura, bármi történhet.
2014. júl. 22. 23:10
 9/66 anonim ***** válasza:
72%
Baromira rossz szülők vagytok amiért nem osszátok meg az ágyatokat a gyerekkel és mertek házas életet élni :-D Viccen kívül abszolult nem normális,dolog ha a szülök egy ágyban alszanak a gyerekkel.A gyerek fejlődésének sem tesz jót ha megszokja,hogy anyával,apával alszik együtt.
2014. júl. 22. 23:11
 10/66 anonim válasza:
56%

Ezt a legutóbbi választ mintha egy 10 éves írta volna... Egy felnőtt ember még jó,h külön alszik,meg meleg van...Ez nem volt kérdés.

Másfelől teljesen rendben van,ha az ember külön szoktatja a gyermekét,mert utána nagyon nehéz átpaterolni a saját szobájába. Persze azt még megjegyezném,hogy szerintem a legtöbb esetben tényleg azért tartják ott a gyereket maguk közt a szülők,legalábbis az egyik,mert nem akarja,h a másik -finoman szólva-közeledjen.

2014. júl. 22. 23:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!