Gyereket kizárni a hálószobából egyenlő rossz szülőség?
Egy családi beszélgetés alkalmával szóba került, hogy mi bizony magunkra zárjuk a hálószoba ajtaját, ha együtt akarunk lenni, ne nyissanak be a gyerekek véletlenül sem. És a gyerekeink az első perctől kezdve külön ágyban alszanak, külön szobában, nem is volt sosem gond a nemi életünkkkel.
Azóta a sógornőm fúj rám, hogy milyen gonosz anya vagyok, bezzeg ő együtt alszik a gyerekkel; ja persze, a gyerekük szigorúan kettejük között, nehogy le kelljen feküdnie a bátyámmal. Aki egyébként azon gondolkozik, hogy beújít egy barátnőt.
Tehát mi tényleg rossz szülők vagyunk?
"Mi együtt alszunk a gyerekekkel (2 és 4 évesek), és 33 hetes várandós vagyok a harmadikkal. Szóval mi meg tudjuk oldani a szexet úgy is, hogy mellettünk szuszognak a porontyok, még nem volt belőle gond."
Most nem azért meg minden, de hogy?
"A gyerek fejlődésének sem tesz jót ha megszokja,hogy anyával,apával alszik együtt."
6-os vagyok, nos az enyémeken nem látszik, hogy olyan lelki sérültek lennének. :-)
Én viszont kialudtam magam és az apjuk is az első gyerek után azt mondta, hogy éjjel olyan, mintha nem is lenne gyerek a házban.
Amikor elkezdtek nagyobbak lenni akkor egyszerre lettek kipattintva és mivel együtt mentek a gyerekszobába, cirkusz se volt belőle. Nem volt kijárkálás, hogy félek...
Most már nagyok, kötődési problémák sincsenek, nem leválaszthatatlanok rólam.
Amúgy erre én is kíváncsi vagyok, hogy hogyan oldják meg. Mármint azt eltudom képzelni, hogy egy gyors numera a zuhany alatt, vagy valami, de rendszeres, normális szexuális élet,romantikus együttlét hogyan lehetséges úgy, ha valaki együtt alszik a gyerekeivel?
Nekünk 20 hónapos a kisfiúnk, Apa elmegy reggel 7-kor, hazaér 6-kor munkából, játszik a gyerekkel, játszó, vacsora, fürdetés stb., és csak altatás után tudunk egymáshoz közel kerülni. Hétvégén is, a délutáni vagy esti alvás alatt. Hogyan oldjátok meg, amikor ébren vannak? Vagy csak gyors kanapénkufirc van? Az is jó néha, de mindig?
Van, aki írja, hogy nem csak a hálószobában oldható meg a szex. Igen, a rövid numera megoldható akár az előszobában is, de a hosszabb, kölcsönös örömöket okozó játékos szexhez kell hely és idő és az, hogy ne zavarjon senki.
És nem vonz minket a heti egyszeri ötperces szex a vécében, a saját otthonunkban! Hát ezért zárjuk be az ajtót éjszaka, amíg együtt vagyunk. Soha nem volt belőle gond.
Egyes, ne irigykedj.
15: Azért a kisgyerekes élet elég fárasztó, mi sem vágytunk minden este a kettesben töltött gyertyafényes romantikára és az átszeretkezett éjszakákra.
Ki is lehet menni ha a gyerekek elaludtak, de nálunk a nagyszülők sokszor bevállalták őket, ha már nem játszott az éjszakai szoptatás, akkor náluk aludtak. Pici koruk óta megszokták, nem volt ebből soha gond.
Mivel nyugdíjasok, közel laktak, bármikor be tudták őket vállalni. Én imádom a gyerekeimet, de nem vagyok az az anya, aki állandóan a fenekében tartaná a gyerekeit és sehová se engedi őket. Az együttalvás nem minden családban jelenti azt, hogy az anya pajzsként használja a gyerekeket, nehogy apukával kettesben kelljen lenni. Mondjuk ilyet is ismerek... illetve ismertem, mert sokáig nem tartott.
8. vagyok. Nyilván nem sikítozós-vaddisznó giga-dugásokat művelünk az ágyban, hanem viszonylag halkan és szolídan tesszük késő este, amikor a gyerkőcök mér mélyen alszanak. Vagy a konyhában szeretkezünk (van kint egy heverő). Amúgy sem szoktunk maratoni hosszúságú meneteket nyomni, a férjem elég "gyorslövetű", és az évek alatt én is hozzáidomultam. A reggeli összebújások régóta ki vannak lőve, ugyanis állatokat tartunk, nem is keveset, így reggel korán kelünk, szóval sajnos a lustulós-délelőtt ágyban heverős idők régen, még a gyerekek előtt elmúltak...
Nem értem amúgy, miért kell lepontozni azt, aki együtt alszik a gyerekkel - úgy gondolom, senkinek nincs köze hozzá, hogy mi hogyan alszunk és hogyan élünk nemi életet, és amíg én nem pofázok bele a máséba, úgy más se ítélkezzen felettem.
18: ha nektek ez megfelel, hogy gyors meneteket zavartok le, akkor rendben van. Nekünk hosszabbak az együttléteink, és nem is akarjuk lerövidíteni. Ahhoz pedig nyugalom kell és az, hogy a gyerekeink ne zavarjanak minket.
A lepontozás annak szól, hogy hasznos-e amit írsz, és ebben az esetben nem tartották hasznosnak az értékelők.
Megjegyzem, én sem - az állandó együttalvást sem, és a gyerekek melletti szexet sem.
Miért nem viszitek el mamához a gyermeket, ha hosszas, érzelem teljes szeretkezést akartok?
Szerintem mindenki a maga igénye szerint teszi, amit tesz. Mindenkinek azt kell tennie, ami neki megfelelő.
De én tényleg inkább elvinném ilyenkor valahova a piciket, mintsem bezárjam az ajtót, mert bármi történhet.
Nekem inkább fura, pedofil hajlam jut eszembe ha együtt alszik a gyerekkel. :/
23l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!