Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért viselkedik így, amikor...

Miért viselkedik így, amikor őszinte voltam és mondtam, hogy gyógyszert szeretnék szedni? Beszéljek vele még egyszer?

Figyelt kérdés

Szeretnék fogamzásgátlót szedni és ezt elmondtam anyának.

De ő úgy viselkedett, mintha legalább azt mondtam volna, hogy Afrikába akarok költözni a gimi helyett.

Feliratom magamnak így is a gyógyszert, csak gondoltam őszinte leszek vele, mert folyton arra panaszkodik, hogy semmit nem beszélek meg vele. Most megtettem és az lett belőle, hogy már 2 órája hallgatom, hogy ő nem visz el orvoshoz és nem járul hozzá ahhoz, hogy nemi életet éljek a barátommal.

De ezt úgy mondta, mintha ezáltal megakadályozhatna bármit.

2014. jún. 29. 10:09
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
92%

Ugyan már, a fogamzásgátló és nem kívánt terhesség közt azért vannak még lehetőségek.

És igen, én az óvszert fogom ajánlani a saját gyerekemnek is, és akár lány, akár fiú, ha látom, hogy tizenévesen komolyra forduló fiúja/barátnője van, akkor magam fogom odaadni neki a gumit, megtanítva a használatra, és arra, miért fontos ez. És aztán igen, bízva benne, hogy hazsnálni is fogja.

2014. jún. 29. 11:32
 32/54 anonim ***** válasza:
71%

Majd megnyugszik anyud, hagyjad, hogy elfogadja. Adj neki egy kis időt. Csak azért viselkedik így, mert így is félt. Azt, hogy megtartanád-e a babát vagy sem, azt akkor fogod eldönteni, mert az nem olyan egyszerű döntés.

Én sokáig tabit szedtem, amíg suliba jártam végig, és azután is egy darabig. Most már nem szedem.

Megértem, hogy nem akarsz azon idegeskedni, hogy: úristen, nem jön meg, miért nem jön meg...

Ha úgy érzed szedjed, anyud meg majdcsak elfogadja.

2014. jún. 29. 11:35
 33/54 anonim ***** válasza:
22%

" , akkor magam fogom odaadni neki a gumit, megtanítva a használatra, és arra, miért fontos ez. És aztán igen, bízva benne, hogy hazsnálni is fogja"

Reméljük nem te fogod felhúzni nekik! :-)

2014. jún. 29. 11:36
 34/54 anonim ***** válasza:
64%
Mondd meg Anyukádnak egy baba vagy egy esetleges abortusz drágább lenne, mint a tabletta nem beszélve a hercehurcáról és a szégyenről...
2014. jún. 29. 11:38
 35/54 anonim ***** válasza:
78%
Én megértem anyukádat. Nem a nemi élet miatt (én is 16 évesen kezdtem), hanem, ha lányom lesz, szeretném elkerülni, hogy tablettát szedjen. Nekem 16 évesen írták fel (petefészek cisztára), és bár nemet mondtam volna :( 4 év tablettaszedés úgy szétszedte a hormonrendszeremet, hogy a tökéletes, tankönyvi ciklusomból maradt egy többé-kevésbé rendszeres valami, sok közti vérzéssel, rossz hormonértékekkel... Azóta babát szeretnénk, és emiatt nem jön össze :( Pedig a legalacsonyabb hormontartalmúakat szedtem. Így ha a lányom azzal állna elő, hogy szeretné szedni, nem lenne őszinte a mosolyom, minden erőmmel azon lennék, hogy lebeszéljem. Ennyi idősen az óvszer a megfelelő, véd a nemi betegségek ellen, rögtön látod, ha baj van, nem csak a hónap végén szembesülsz vele...
2014. jún. 29. 11:43
 36/54 anonim ***** válasza:
84%

Komolyan az ész megáll ezen az oldalon! Felelősség teljesen szeretne dönteni a kérdező, nem az anyukája háta mögött cselekszik, 17 éves lesz, de letámadják! Ha meg más utat választ, és terhes marad lehet megint szétcincálni, hogy, hogy lehet ilyen felelőtlen!

Itt tök mindegy mit csinál az ember csak h.lye lehet!

Én beszélnék még egyszer anyukáddal a helyedben. Lehet, hogy az első döbbenet után már máshogy fogja látni a helyzetet. Érthető, hogy megijedt, de értékelhetné az őszinteséged!

2014. jún. 29. 11:44
 37/54 anonim ***** válasza:
68%

Akkor nem visz el, szrd le. De sosem értettem az ilyen szülőket. Nemhogy örülne neki, hogy beszélsz vele, elmondod, mit szeretnél.

Persze, a baba miatt is nyilván félt (meg hormonális, de nem igazán lesz tőle bajod), nehogy teherbe ess, de az nem megoldás, hogy "nem élhetsz nemi életet", és pont. Úgyis fogsz, maximum titkolózol meg hazudozol.

Én örülnék, ha a lányom elmondja, mit szeretne, és nem ignorálnám, hanem segítenék neki, amiben tudok. De mások vagyunk.

2014. jún. 29. 11:49
 38/54 anonim ***** válasza:
20%
Az én anyám is azt akarta, hogy szedjek gyógyszert, de először nem szerettem volna. Aztán nem vettük észre, hogy kiszakadt a gumi... Sajnos. Azóta is szidom magamat, hogy miért nem szedtem már akkor gyógyszert. Azóta is szedek.
2014. jún. 29. 11:50
 39/54 anonim ***** válasza:
44%

ugyanennyi voltam mikor anyu kisért el az orvoshoz hogy felirassuk a gyogyszert. igaz erőszakoskodnom kellett hogy ugyan kérjünk időpontot, de ez időhiány miatt volt szükséges.

csak az volt a bajom vele hogy mikor abbahagytam pár év múlva, hogy legyen baba kihullott a hajam.... pont mint szülés után

2014. jún. 29. 11:52
 40/54 anonim ***** válasza:
39%

Használjatok óvszert is!

Sose tudhatod ki mit szed össze!

A fiamnak mindig én veszem mert neki ciki megvenni de szerencsére elhasználja...

2014. jún. 29. 12:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!