Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért viselkedik így, amikor...

Miért viselkedik így, amikor őszinte voltam és mondtam, hogy gyógyszert szeretnék szedni? Beszéljek vele még egyszer?

Figyelt kérdés

Szeretnék fogamzásgátlót szedni és ezt elmondtam anyának.

De ő úgy viselkedett, mintha legalább azt mondtam volna, hogy Afrikába akarok költözni a gimi helyett.

Feliratom magamnak így is a gyógyszert, csak gondoltam őszinte leszek vele, mert folyton arra panaszkodik, hogy semmit nem beszélek meg vele. Most megtettem és az lett belőle, hogy már 2 órája hallgatom, hogy ő nem visz el orvoshoz és nem járul hozzá ahhoz, hogy nemi életet éljek a barátommal.

De ezt úgy mondta, mintha ezáltal megakadályozhatna bármit.

2014. jún. 29. 10:09
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
35%

Higgadtan mayarazd el neki, hogy élsz mar nemi életet. A baba nem a fogamzasgatlotol lesz. A mai tabletták hormontartalma egyáltalán nem veszélyes - kiveve az esemény utáni tablettákat, amiből lehet, nehanap be kene kapnod egyet, ha mar ugyis elsz memi eletet.

Lehet, jobban esett volna neki, ha azelőtt szólsz, mielott elveszteni készülsz a szuzesseed, de ezen mar mit sem lehet változtatni.

Egyébként pedig van, aki bevallalja, h gyógyszer mellett esett teherbe, pl. én :) De annyiban hibas is vagyok, vagy a nogyogyaszok, vagy csak a sors, hogy mar 14 eve szedtem ugyanazt a gyógyszert szünet es váltás nelkul, a legtöbb orvos ram se nézet, mig siman fwlirta a fel eves-eves adagot. Lehet, hozzászoktam. Személyesen ismerek olyan anyukat, aki emlékszik is, hogy hanyos-hasmenos vírusa volt, megsem védekeztek utana maskepp, a gyógyszer pedig pont az alasony hormontartalom miatt ilyen esetekben mar nem hat. Egyszóval nincs baj a gyógyszerrel, de szedd pontosan, ha a doki nem is akar megvizsgálni, győzd meg, ha hánysz, hasmenéses van, pedig az adott hónapban vagy ne elj szexuális életet, vagy használjatok ovszert is a biztonság kedvéért.

2014. jún. 29. 10:56
 22/54 anonim ***** válasza:
81%

Tizenéves korban tessék gumit húzni, ahelyett hogy idejekorán tönkreb...nád a szervezeted a hormonokkal.

Betegségek ellen is véd, mint pl. gombák, de csökkenti a HPV elkapásának esélyét is.

2014. jún. 29. 11:01
 23/54 anonim ***** válasza:
80%

Teljesen jogos a szülői reakció. Na most mondja meg őszintén, ki örülne, hogy a gyereke 16 évesen nemi életet és hormonokkal tömi magát. Na jó a nemi élet talán belefér, de a szervezeted fejlődés alatt van. De nem papolok erről, mert nem ezt kérted. De ajánlom, hogy olvass utána a biológiai dolgainak, ne csak azt lásd hogy mit érsz el, hanem hogy mivel éred el.

De annyit hozzáfűznék, hogy azt mondod biztosabb a gyógyszer. A guminál észreveszed, ha kiszakad, tudsz a terhesség ellen tenni, de a gyógyszernél már csak akkor veszed észre, hogy gond van, mikor jön a baba.

2014. jún. 29. 11:02
 24/54 A kérdező kommentje:

Ne próbáljatok meg lebeszélni a gyógyszerről, mert már eldöntöttem. És csak azt akartam, hogy anya érezze, hogy bízok benne, de ez nem jött össze.

Jövő hétre van időpontom az orvoshoz is.

Ha pedig terhes lennék, nem tartanám meg.

2014. jún. 29. 11:02
 25/54 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk pont fordítva volt, anyám akarta nagyon, hogy tablettákat szedjek.

Azóta is áldom az eszem, hogy nem mentem bele!

2014. jún. 29. 11:14
 26/54 anonim ***** válasza:
55%

Ha terhes lennél nem tartanád meg. Értem, de ha ezt ilyen könnyen kijelented, akkor miért is nem húzol inkább gumit, ami még biztosabb, és az esetleges balesetnél nem kell mindjárt kikapartatni magad, hanem belefér egy esemény utáni tabletta?

Abortusz után meg majd kínlódhatsz 30 évesen, amikor a fél karod odaadnád egy gyerekért, de az istennek nem jön össze, és kérdezgeted magad, hogy "miért pont én???".

2014. jún. 29. 11:17
 27/54 anonim ***** válasza:
71%

Eszem- f..szom megáll!

Ti tényleg inkább örülnétek egy nemkívánt terhességnek, minthogy a lányotok fogamzásgátlót szedjen, gondolva erre az eshetőségre???

Kérdező, a jó hír, hogy nem kell anyukád hozzájárulása a tablettához és kb.a zsebpénzedből ki tudod spórolni!

Azok nagy része,akik ezen az oldalon azt állítják, hogy "védekezés mellett estek teherbe" , azok tényleg fizikálisan a tabletta vagy gumi mellett esnek teherbe, mert van az éjjeli szekrény mellett felejtik a gumit, vagy nincs is vagy a tablettát nem megfelelően szedi, hányik-fo.sik és mellette nem gondol a kiegészítő védekezésre!

2014. jún. 29. 11:19
 28/54 anonim ***** válasza:
11%
Hol láttad, hogy bárki azt írta volna, hogy védekezés nélkül csinálja, ha már csinálja?
2014. jún. 29. 11:27
 29/54 anonim ***** válasza:
45%

A fogamzásgátlónak a legnagyobb a htásfoka, de figyelni kell, antibiotikum szedésekor, emésztőrendszeri gondok esetén kell gumi is. A gumi nem véd annyira.

A hormonrendszert visszaállítani még midnig jobb, mint abortusz, mert a méhben maradnadnó sebek lehetnek. Esemény utánit se lehet havonta minden félelemnél beszedni...

tudta eddig, hogy van pasid, és szexelsz, vagy most ez is megijesztette? Biztos, csak megijedt, hogy felnőtt a gyereke, és ilyeneket csinál. Ha akarod, mond meg neki, hog azért mondtad, hogy bízzon benned. Vagy nincs felnőtt (apukukád, nagynénid, nagyid) aki bezsélhetne vele?

2014. jún. 29. 11:28
 30/54 anonim ***** válasza:
67%
26-os. Nem a 60-as években élünk, csak orvosilag indokolt esetekben (pl. Down kor kiderul a 16. héten) végeznek kaparást. Korai terhességmegaszakitas orvosi szmpontbol veszélytelen, de ugy 1980 utan olyanról sem igen hallották, hogy orvosilag indokolt késői megszakítás miatt ne lehetett volna bárkinek is gyereke. Persze Félreértés ne essék, ettől nem tartom jónak az abortuszt, sőt, viszont tevinformaciokkal kar ijesztgetni a népet. Itt a kérdés lényege nem is az volt, hogy jó választás-e a gyógyszer. Hanem az, hocy anyuka mert gondolja azt, ha a lánya nem szed gyógyszert, akkor nem is el szexuális életet. Mert egy mai 17 eves el. Nagyanyám meg 3 gyerekes anyuka volt Ennyi idősen, bar o ma 100 év körül lenne, ha elne. Lehet, hogy volt egy köztes generáció, ahol kicsit kitolodott a dolog, de ez itt es most megint csak nem releváns. Én az anyuka helyében ertekelnem, hogy a lányom felnőttként, a következményeket is mérlegelve akar nemi életet élni, nem pedig védekezés nelkul összevissza kufircol, mint sok kortársa.
2014. jún. 29. 11:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!