A lányom mostanában nagyon szokatlanul viselkedik. A leírás leírom, hogy mi az, ami megváltozott vagy csak egyszerűen furcsa, mert eddig nem ilyen volt. Mondjátok, mi lehet a lányommal?
A depressziós életunt, nem érdekli a külvilág, befelé fordul, antiszociális, el akar bújni a világtól.
Mivel nem eszik, nem iszik, én arra gondolnék, hogy étkezési zavara van ( vagy bulémia vagy anorexia). Lehet, hogy valaki bemagyarázta neki, hogy nem szép ( kövér),vagy ki tudja.
Szerintem vidd el pszichológushoz, mert az, hogy nem igen eszik, alig iszik, akkor könnyen rosszul lehet.
De, de igen, depressziós. Nem, nem tini hiszti, nem növi ki, ez egy állapot. Sokan jönni fognak a kérdéssel, hogy egy 13 évesnek mi gondja lehet az életben ... ? Lehet gondja, igen, attól függetlenül, hogy nem tart fent egy családot ... A maga kis világában , a korához mért gondjai vannak.
Nézz utána a depressziónak, ha egyedül akar lenni a lány, hagyd, had legyen egyedül, viszont próbálj meg közeledni hozzá, próbálj meg vele beszélgetni ...
De basszus, most komolyan képtelen vagy megbeszélni a lányoddal? Épp az ilyen tutyimutyi szülők miatt nőnek a gyerekek a fejükre és aztán majd csodálkoznak.
Az én anyám sosem tűrte hogy bajom legyen, folyton bejött és megbeszéltük, ha tudott akkor segitett és ha kellett akkor tartóztatott személyektől még akkor is ha akkor gyűlöltem emiatt, de utólag beláttam hogy jól tette !!
Mikor lesz már az hogy a szülő NEVELI a gyerekét és nem a gyerek "neveli" a szülőt?!
Kérdésre válaszolva még : 13 évesen már kezd lappangani a szerelem szócska is a tiniknél, tudom én is magamról, rá egy évre lettem igazán szerelmes.
És több mint valószinű hogy fiú van a dologban.
Ehhez nem pszihológus kell, ehhez az kell hogy bemenj abba a r*hadt szobába és lelkizz vele, érezze hogy ilyenkor is számithat rád.
13 évesen ilyen tüneteket bőven okozhat szerelmi bánat is.
Viszont mivel ha jól tippelek, a kérdést saját magadról írtad ki, nyilván tudnál róla, ha erről lenne szó.
Néhány nap befordulás nem feltétlenül jelent depressziót, de ha hosszabb távon fennáll, akkor legalább a háziorvoshoz el kell menni vele és elmondani a dolgot.
Okozhat ilyen viselkedést egyébként akár az is, hogy vége a tanévnek és most nem fog közösségbe menni két hónapig. Van akit ez is nagyon megvisel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!