A lányom mostanában nagyon szokatlanul viselkedik. A leírás leírom, hogy mi az, ami megváltozott vagy csak egyszerűen furcsa, mert eddig nem ilyen volt. Mondjátok, mi lehet a lányommal?
Utolsó!
Én is ezt akartam írni!Lehet,hogy valaki bántotta...
Ha hirtelen változott meg ennyire, nekem is a szexuális zaklatás jutott eszembe.
Ne hagyd magára. És ne legyen igazam.
Bingó. 13 évesen depressziós lettem, ugyanezekkel a tünetekkel. Besötétített szoba, nem beszélek, nem eszek, nem iszok... Na, hát nálam is úgy gondolkodtak a szülők, minek pszichológus? Ha nekik nem mondom el, majd idegennek sem fogom... Aha, talán volt okom, hogy velük miért nem beszéltem meg soha. Mert nem tudtam.
Pár évre rá pszichiátriára utaltak be, olyan állapotba kerültem. Miért kell megvárni? Egyértelmű jeleket ad, szinte sikít róla a segítségkérés. Vidd orvoshoz !!! ÉS igen, én azóta is járok pszichológushoz, és vele meg tudom beszélni, segíteni is tud. Annak ellenére is, hogy a szüleimmel sosem sikerült.
Igen, egy idegennek elmondja. Sokkal előbb, mint neked, mert te szubjektív vagy. Felfújod, nem határolódsz el a problémájától, vagy épp legyintesz rá, kiakadsz, nem tudod reálisan nézni a dolgot.
Vagy lehet, szégyelli neked elmondani, de másnak (akár egy rokon) simán kitálal. Én apának szinte semmit nem mondtam - tudtam, milyen nem volt szükségem meddő vitákra -, nagynénémnek viszont mindent, ő ítélkezés nélkül segített bármiben.
Ha az egészsége nincs toppon, akkor már az orvosnak így is úgy is látnia kellene.
A pszihológussal nem csak beszélgetni lehet, hanem elég,ha rajzol valamit.
A menstruáció miatt nem kellene nagyon aggódni, mert még csak 13 éves, ezek után áll majd be neki. Nekem még 16 évesen is szeszélyesen jött meg.
Ha esetleg a nőgyógyász is látná akkor meg lehetne nyugodni, hogy nincs ilyen téren gond.
Akárhogy próbálod a homokba dugni a fejedet, ez márpedig depresszió, az összes tünetet produkálja. Csinálj vele valamit, vagy egyszer azt veszed észre, hogy öngyilkosságot követ el.
Ha ennyire elzárkózik a családtól, az már nagyon nem jó.
Próbálj meg közeledni felé, ahogy többen is írták, hátha valamit megtudsz, hogy mi történt, ne hagyd annyiba a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!