Hogy kezeljük a családjainkat? Te mit tennél a helyünkben?
Párommal hamarosan külföldre költöznénk (csak 100 km-re a szüleinktől), korábban az én családommal éltünk (párom kb. 1,5 éve lakik itt, de közben fedezte az egyetemi kiadásaimat, ruhát, ételt, segített a szüleimnek stb.). Azonban a szüleimmel nagyon megromlott a viszonyunk. Már tarthatatlan a viszony, anyám lassan 2 hónapja nem szól hozzám, nem főz ránk (nem is vártuk el, de hogy tesóm 40 éves párjára meg főz?!). Már így is a párom fedezett nekem mindent, most már teljesen az ő fizetéséből élünk (félrerakni már nem tud), ezért döntöttünk úgy, hogy ha én is elmegyek dolgozni (pár napja diplomáztam le), az én fizetésemből fizetjük az albérletet. Hozzátenném, anyám korábban is úgy beszélt velem, mint a kutyával, szóval sokat nem veszítettem. Mindenesetre mi mielőbb menni szeretnénk, így hogy végre az iskola sem köt helyhez, csak a kivitelezés kérdéses, ugyanis az én családomtól egy fillérre nem számíthatok, holott elég jól keresnek.
Párom szülei jóval szegényebbek, mint az enyémek, velük sem volt jó a kapcsolat, mégis szeretnék támogatni a fiukat. Konkrétan nem tudjuk, elfogadjuk-e vagy kérjük-e a segítségüket, mivel nagyon szeretnek mindenbe beleszólni, a felfogásunk pedig nagyon különbözik. Pl. azt sem értik, miért megyünk külföldre, nem értik, miért visszük magunkkal a cicánkat (szerintük dobjuk ki vagy ajándékozzuk el), miért tanul a párom másik szakmát (most segédmunkát végez diplomával).
De a pláne az egészben az én gyerekkori álmom, hogy az egyik európai országban éljek, messzebb innen. A nyelvet tanuljuk párommal, mint írtam, ő új szakmát tanul, úgy tervezzük, dolgozunk kicsit a szomszéd országban, majd 3-5 év múlva továbbállunk és a messzebbi országban alapítunk családot. Erről azonban egyikünk családja sem tud, mivel tudjuk, hogy akkor mindent elkövetnének, hogy ne tudjunk menni, akár zsarolással is, de megakadályoznák. Ez nem hiányzik nekünk, bár tudjuk, elkerülhetetlen. A baj még az, hogy a párom szülei azt mondogatják, hogy most oldjuk meg az albérletet nagyjából önerőből (ami szerintem nem lesz elég, kint rengeteg a kaució stb.), aztán majd a saját lakásnál később besegítenek. De nem tudják, hogy mi nem szeretnénk itthon lakást, és egy messzebbi országban fogunk letelepedni, ezért tanulunk most is.
Párom úgy gondolta, olyan fél-egy millió forintot kérne maximum, egyébként a fél milliót a nagyszülei adták neki örökség gyanánt (öccse már megkapta kocsira, ő még nem). De nem tudjuk, oda fogják-e adni a pénzt úgy, hogy az én szüleim meg nem adnak. Még attól is félünk, hogy külföldön nem tudunk majd félretenni pénzt, úgy sem, hogy mindketten dolgozunk, és ha feléljük a mostani megtakarításainkat, a párom szülei meg nem segítenek, akkor sosem tudunk annyit félretenni, amiből kiköltözhetnénk a 3. országba. De pofátlanságnak tartjuk a pénzkéregetést úgy, hogy tudjuk, hamarosan továbbállunk innen.
Annyira nehéz az egész, kicsit úgy érzem, sosem fogom megvalósítani az álmaimat, és részben a szüleink hibájából "ittragadunk". Anyám meg vígan tesóm pasijának a házát újítgatná, meg tartja a 40 éves embert, amíg az sem érdekli, én mit eszem 22 éves fejjel, frissdiplomásként. Teljesen magamra hagytak. Szerintetek mit tegyünk, hogy oldjuk meg az anyagi, illetve nem anyagi gondjainkat, mit tanácsolnátok?
...ne haragudj, de valahol az agyonra lepontozott 2. válaszolóval értek egyet (bár a stílusa tényleg nem a legjobb :)
22 éves vagy és magyarázkodsz.
Hogy tanultál (ki nem?), hogy gyenge vagy (?) hogy ki nem ad pénzt (miért VÁROD EL?), meg a nagy álmaid.
Mindenkinek vannak ehhez hasonló álmai, mégsem néptelenedik el egyik napról a másikra az ország, mert nem mindenki másoktól VÁRJA el ilyen erőszakosan a segítséget.
Felnőtt nő vagy, élettársad van- eddig a szüleid tartottak el, fizették részben vagy egészben a tanulmányaidat, most pedig az aktuális pasi, akiket még a nyakukra is vittél.
Ne is haragudj, de nekem is borzasztóan unszimpatikus a hozzáállásod.
Az egyébként mikor lesz, hogy EGYEDÜL, saját erőből nekiállsz tenni valamit MAGADért?
A szüleidet így egy nyilvános fórumon szapulni és felemlegetni, hogy kinek mit adtak vagy nem adtak (miközben úgy sejtem tisztességgel felneveltek, tanulmányaidat támogatták stb.) nekem nagyon visszatetsző.
Egyre inkább, ahogy a fröcsögő kommentjeidet olvasom.
Látom, penge vagy abban, hogy számon tartsd, hogy a családban kinek mennyi van a pénztárcájában, kinek MI JÁR, neked MIT ÍGÉRTEK stb.
nem lehetne az, hogy szerényen inkább MAGAD nekiállsz az életedet egyengeni, ha már így alakult?
Édesanyaként azért meglehetősen egyoldalúnak látom a sztoridat. Te tökéletes vagy, te nem tettél semmi rosszat, még a pasidat is odavitted- erre egyszercsak minden komolyabb előzmény nélkül az ÉDESanyád (aki addig tényleg eltartott) csak úgy kidob a házból?
Kérlek engedd meg nekem, hogy kicsit kételkedjek abban, hogy valóban mindent ilyen szépen leírtál a történtekről.
Teljesen mindegy, milyen a családi háttered: 22 éves vagy, egy remélhetőleg jó szakmával a kezedben, egy aktuális partnered is van, aki eltart- ha szépen elkezdesz dolgozni is magadért, akkor nem lesz semmi baj.
Jó reggel királylány- a felnőttség nem arról szól, hogy körbe tartjuk a markunkat és minden rokonra irigykedünk vagy leszóljuk- hanem szépen megküzdünk. Ki-ki a maga boldogulásáért és ha közben sikerül jó embernek maradnod, akkor majd a saját gyermekeidnek visszaadhatod azt a szeretetet, amit a szüleidnek nem sikerült...
Minden jót.
Na jól van, itt álljon meg a menet.
"Mire jó az ember pénze öregségére, ha nem arra, hogy támogassa a saját vérét?!"
Arra jó az ember pénze öregségére, hogy ő maga megéljen belőle!
Kezdesz elszemtelenedni!
"annyi tervünk van, de úgy, hogy még a megélhetésünkről is alig fogunk tudni gondoskodni, nem tudom, mi lesz velünk."
:D nevetséges. Keresd meg a pénzt a terveidre, vagy vegyél fel hitelt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!