26 éves fiunk nem akar dolgozni. Mit tennétek a helyünkben (szülőként)?
Egyetek határozottak és drasztikusak: kap 2 hónapot, vagy időt szeptemberig. Addig találjon magának munkát. Utána el kell költöznie. Ha nem keresett, nem talált semmit: így járt. Kijelentitek a lakcímetekről.
Nyilván anyaként nehéáz ilyet meglépni, de ezek szerint már jó ideje vártok arra, hogy tegyen valamit.
Nem tett. És nem is fog, amíg ti nem léptek. Neki így kényelmes. Bocs, de 26 évesen olyan, mint egy tinédszer.
Segíteni otthon, főzni, takarítani, mosni legalább szokott, vagy te6ti végeztek el mindent a férjeddel?
azért bő egy év alatt tényleg lehet találni munkát ha az illető tényleg akar is dolgozni... (másnem egy hónap mulva kirugják mint engem, de legalább volt valmai)... az első válaszolóval értek egyet. itt sajnos már drasztikus lépés kell. a fiatok túlságosan kényelmesen él...
az okj-s képzésekhez való viszonya is ezt mutatja, ti meg támogatátok... már az első nem befejezésénél meg kellet volna neki mondani hogy vagy befejezed vagy elmész dolgozni, vagy mész az utcára édes fiam...
Sajnállak, hogy még szinte neked van lelkiismeretfurdalásod és te magyarázkodsz itt nekünk. Nincs miért.
De legyetek most már határozottabbak. Még ő szid titeket és közli, hogy utál ott lakni? Könyörgöm már nem lázadó tinédzser, akinek a szülei a legfőbb ellenségei!
Ha továbbra sem léptek, akkor már tényleg hibáztathatjátok önmagatokat.
Utál ott élni? Akkor segítsetek neki összepakolni.
Ultimátum: 2hónap, melót keres (komolyan!) vagy mehet amerre lát!
21 éves voltam, levelezőn végeztem a főiskolát és nagyon nem akartam úgy élni, mint a szüleim. Akik rengeteget dolgoznak, mindent megadnak nekünk, de bizony nem tehetősek. Különb életre vágytam. Édesanyám közölte, hogy a főiskola mellett nincs kec-mec, melóznom kell, mert NEM BÍRNAK ELTARTANI. Lázadtam (magamnban), hogy másnak dejó! nem kell dolgozni, járhat nappali egyetmi képzésre, a szülei eltartják. De mit volt mit tenni, találtam munkát, elkezdtem melózni. Először hostessként, később jobb és jobb munkám lett. Szüleimre nehezteltem akkoriban, később persze mindent megértettem.
Nézz rá magatokra egy kicsit kívülről. A fiad egy élősködő, agresszzív!, lusta felnőtt férfi, aki a felelősséget is rátok tolja és titeket hibáztat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!