26 éves fiunk nem akar dolgozni. Mit tennétek a helyünkben (szülőként)?
megint csak hibáztatok mikor fizetéttek neki az albérletet, meg mikor visszakönyörögte magát. a fiatok tökéletesen alkalmazza rajtatok az érzelmi zsarolást aminek ellen kell tudnotok állni.
ha nem tetszik neki az otthoni munkarend költözön a barátnőjéhez. ha a barátnője kiodbja menjen haverhoz lakni vagy a hajléktalan szállóra. ha pár nap eltöltése az utcán nem hozza meg az eszét akkor meg is érdemli...
Úr Isten!
A fiad a volt barátom??
Viccet félretéve, ugyanezt csinálta. Én egyetem mellett dolgoztam (diák munka), albérletben laktam, a szüleim persze segítettek, de én is igyekeztem. Az egyetem elvégzése után mentem dolgozni, jól is jött, hogy már volt tapasztalatom.
Ő meg otthon kényelmeskedett, nem dolgozott, ugyanúgy várta a remek neki tetsző jól fizető állást, ami az ölébe hullik, "rangon aluli csicska munkáról" hallani sem akart. Végzettség és minden nélkül.
Szakítottam, ő meg összejött egy fiatal lánykával, akinek megfelelt ez az életvitel távolabbi célok híján.
Előző vagyok.
A barátnője nem tudja motiválni? Összefoghatnátok vele.
Ok, hogy nehéz állást találni, de nem lehetetlen. 26 évesen illene már évek óta dolgozni. Én 19 éves koromtól dolgozom, most vagyok 41. Nő vagyok. El sem tudnám képzelni, hogy ne dolgozzam, és szüleimet pumpoljam!
Adj neki 2 hónapot, aztán ha nem dolgozik, szüntess be mindenféle támogatást. Légy határozott, ne engedj ebből. Akkor talán észhez tér. Hidd el, lehet nehéz neked is megtenni, de csak a javát szolgálja majd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!