Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit tennétek a helyünkben? Esküvő és meghívottak, de hogyan?
Mielőtt nekikezdenék, elmondom, hogy egyáltalán nem mocskolódásból írom, amit írok, semmi ellenszenv nincs anyósomék iránt bennem. Pont ezért nehéz ez az egész...Adott a következő helyzet: Augusztusban volt az eljegyzésünk, akkor azt beszéltük meg, hogy akkor tartjuk az esküvőt, amikor meglesz a pénz az előlegekre, fizetendő dolgokra stb...Időközben úgy adódott, hogy lenne egy étterem, ahová mehetnénk kb. 4000 Ft/személy áron, a szüleim jól ismerik a tulajt. Ugyanakkor italt és süteményt vihetnénk. Szép hely. A bökkenő a dologban, hogy mindössze 60, maximum 70 személyes az étterem, s akkor már elég zsúfolt...
Nekem ez maximálisan megfelelne, azonban anyósomék szeretnék a rokonaikat és ismerőseiket meghívni, akiknek voltak már lakodalomban, illetve akit ők még "közelinek" tartanak-első unokatestvérek... (ez relatív, mert mi nem ismerjük ezeket a személyeket...). Részben megértem őket, ugyanakkor anyagi szempontból azt jelenti, hogy nem idén, hanem jövő nyárára halasztódik az esküvőnk.
Ti megpróbálnátok lebeszélni őket? Sokat segítenek bennünket és tényleg bármikor számíthatunk Rájuk, ezért nem szeretnénk megbántani őket.
Legyen mondjuk hatvan fő. Akkor harminc a te köreidből, harminc a vőlegényed köreiből. Több vendég nem fér el.
A templomi esküvőre lehet több embert hívni.
Ha ti fizetitek, akkor ti rendelitek a zenét is.
Anyósék adhatnak tippeket, de a végső listát nem ők döntik el, mivel gondolom nem is ők fizetik az esküvőt.
A pároddal kellene arról beszélni, hogy az ő családjából ő kiket szeretne meghívni, aztán vagy ő húzza meg a határt az anyja előtt, vagy el lehet nekik mondani, hogy ha a 23. unokatesókat is megakarják hívni, akkor be lehet szállni az anyagiakba...
Személyes véleményem emellett még az, hogy a saját vágyainkat és álmainkat nézném. Ha úgyérzem nekünk ez a lehetőség az álmunk, akkor ezen a nyáron esküdnénk, ha úgyérzem több embert szeretnék meghívni egy tágasabb helyre, akkor egy év ide vagy oda nem számítana.
A párom rokonságából lényegesen többen lesznek, ez engem nem zavar, egyáltalán. A szüleimnek nincs testvérük, anyósóméknak van összesen 5, az ha nagyon szűken számoljuk, akkor már 20-25 ember. Plusz keresztszülők, nagyszülők, s ezzel már el is hagytuk a negyvenet, barátokról még szó sem volt, nemhogy a szülők unokatestvérei...:-S
Szeretnénk most összeházasodni, de tényleg nem szeretnénk bántódást, próbálom megérteni az álláspontjaikat...ugyanakkor valahol ez a mi esküvőnk, én eredetileg nem is szerettem volna olyan személyt hívni az esküvőmre, akit még sosem láttam, de "rokon"...
Másik felől meg azt érzem, hálából (vagy nemistudommiből) meg kellene hívnunk a többieket is, anyósomék miatt...
Nálunk nem divat, hogy a szertartásra és a lakodalomba külön hívják az embereket. Mondjuk erről a részről én is úgy vélekedem, hogy az illem úgy diktálja vagy mind a két helyre hívom, vagy egyikre sem...
Lényegiben a kompromisszum annyi, hogy vagy igen, vagy nem. Mert a hatvan plussz, az már mindegy, hogy 40 plussz, vagy még 80...
Nem diktál ilyet az illem, hogy ha meghívod a templomira, akkor a vacsorára is meg kell hívni.
Ha nem akartok még többet költeni, akkor muszáj lesz meghúzni a határt. Vond ki a te vendégeid számát a teljes létszámból, és azt a számot írd le egy papírra az anyósjelöltnek (még nem az!). Mondjátok meg, hogy ennyi ember, nem több. Ez a ti esküvőtök, legyen beleszólásotok!
Egyrészt a TI esküvötök, ezért annyi vendéget hívtok, amennyit TI akartok.
Másrészt EZT a völegényednek kellene megbeszélni a szüleivel, hogy kiket szeretnétek meghívni, és megérttetni velük, hogy MINDENKIT nem akartok és nem tudtok vendégül látni.
Cdak annyit tudok mondani h anikor az en eskuvom volt es irtunk a listat h kik jojjenek akkor edesanyam mondott 1nevet en meg rogton rakerdeztem h oket aztan meg minek hivjuk meg?
Anyukam valasza: mert o volt ezeknek a lagzijaba
Az en valaszom meg az volt: h akkor majd ha neked lesz eskuvod anyukam akkor majd te meghivod oket. En meg most inkabb meghivom 6baratomat mint 6idegent.
Anyukam meg kozolte h maximalisan igazam van. Es....az en reszemet a szuleim alltak szoval sztornozhatott vna de kozolte h ez az en napom es azokkal unnepeljek akiket en szeretek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!