Ti hogy reagálnátok, ha egyik percről a másikra kiderülne, hogy nagyon gazdagok vagytok az apátok és az ő szülei, felmenői révén? Miért érzek haragot anya iránt?
Mindig tudtam, hogy anya férje nem az igazi apám, ez nem volt titok. De mindig úgy viselkedett velem, mintha a lánya lennék és sose hittem, hogy egyszer megismerem az "igazi" apámat. Itthon nem beszéltünk róla, amikor régebben kérdeztem, sose kaptam érdemben hasznos választ.
De felkeresett, vagyis anyával találkozott és mondta, hogy találkozni szeretne velem, az apám akar lenni, ha ez még lehetséges ennyi idő után.
Mama pedig nem bírta ki és elmondta, hogy ki az apám és hogy milyen ember...
Nem tudom, hogy mit mondjak neki, ha találkozunk, vagy egyáltalán hogy lesz.
Úgy érzem, hogy haragszom anyára, mert ennyi éven keresztül titkolt mindent, ráadásul pont a pénz miatt nem mehettem abba az iskolába, ahová szerettem volna. Ha tudtam volna, ki az apám, ez nem lett volna akadály.
Nem értem, miért nem beszélt ennyi éven át az apámról.
Én viszont nemrég regisztráltam, de már meg is bántam, amekkora bunkó banda van itt (tisztelet a kivételnek).
"Bocsánat", hogy nem ültem a gép előtt egész nap és nem gyönyörködtem ezekben a szívet melengető válaszokba... :)
Hol olvastál itt olyat, hogy a nevelőapám nemtörődöm, gonosz lenne? :D
Pont azt írtam, hogy mindig is jó volt vele a kapcsolatom és olyan volt, mintha tényleg az apám lenne.
Szánalmas, hogy pár embernek az jelenti a napi boldogságot, hogy egy kamasz lányt próbálnak oltani.
Egészségükre, úgyse tudnak rám hatni.
Ez a kérdés szerintem nem kamu. Mert rendesen reagál a válaszokra, vagy tanult a korábbi hibáiból... :D
Visszatérve. Nincs rossz érzésed, amikor arra gondolsz, hogy 16 évig nem kellettél neki, most pedig hirtelen megkeres és szó szerint megveszi a szeretetedet?
Gondolj bele anyukád helyzetébe, hogy mégis mi vezethette el odáig, hogy meg akart óvni ettől a ténytől. Mi van, ha tényleg rá akarta venni, hogy vetessen el téged? Ezekbe nem gondolsz bele? Kérlek, válaszolj.
Annak, hogy apád csak most, évekkel később keresett meg, biztos, hogy valami nyomós oka van, és kizártnak tartom azt, hogy téged hirtelen ilyen fontosnak tart.
Például ismertségi körömben is volt hasonló. Az apa a büdös életbe rá se nézett a gyerekeire se válás előtt, se után. Nem törődött velük, a létezésük számára ténylegesen mindegy volt. Aztán mikor ketyegett a biológiai óra, megijedt, hogy neki öreg korára nem lesz senki támasznak, nem fogja senki segíteni, stb.
Megkereste a gyerekeit, akik elküldték a fenébe. És igazuk is van. Nem törődött velük soha, akkor nekik miért kéne vele?
Ha én a te helyzetedben lennék, szóba sem állnék apámmal. Minek? Ott a nevelőapád, aki felnevelt, aki vigyázott rád, mert a vér szerinti apád nyomott egy csavarosat a fejedre. (már bocsánat) És itt a pénz SEMMIT nem számít. Nem rúgnám fel azért a családi állapotokat, mert kiderült, hogy a biológiai apámnak sok pénze van. Na és? Kit érdekel? Azt hiszi, hogy téged pénzzel megvehet, mert gondolom tudja, hogy anyukád nem tehetős. Aki pénzzel akarja a másikat "megvenni", az egy undorító gerinctelen ember. Ezért próbál téged anyukád védeni apádtól. Mert ő tudja milyen.
Szerintem gondolkozz el ezen. Aztán ha apuci ismét úgy dönt, hogy neki mától megint nincs gyereke, és otthagy téged akkor mi lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!