Ti hogy reagálnátok, ha egyik percről a másikra kiderülne, hogy nagyon gazdagok vagytok az apátok és az ő szülei, felmenői révén? Miért érzek haragot anya iránt?
Mindig tudtam, hogy anya férje nem az igazi apám, ez nem volt titok. De mindig úgy viselkedett velem, mintha a lánya lennék és sose hittem, hogy egyszer megismerem az "igazi" apámat. Itthon nem beszéltünk róla, amikor régebben kérdeztem, sose kaptam érdemben hasznos választ.
De felkeresett, vagyis anyával találkozott és mondta, hogy találkozni szeretne velem, az apám akar lenni, ha ez még lehetséges ennyi idő után.
Mama pedig nem bírta ki és elmondta, hogy ki az apám és hogy milyen ember...
Nem tudom, hogy mit mondjak neki, ha találkozunk, vagy egyáltalán hogy lesz.
Úgy érzem, hogy haragszom anyára, mert ennyi éven keresztül titkolt mindent, ráadásul pont a pénz miatt nem mehettem abba az iskolába, ahová szerettem volna. Ha tudtam volna, ki az apám, ez nem lett volna akadály.
Nem értem, miért nem beszélt ennyi éven át az apámról.
Cak annyit fűznék az egészhez,nhogy nem te vagy gazdag, hanem az apád..
Ő valamiért eddig nem keresett, a szemében a világon sem voltál. Engem azért érdekelne, hogy mi ez a nagy fellángolás, hogy rájött van egy gyereke..
Nm vagyok álszent, nem könnyű pénztelenségben élni, mertt igaz, ogy nem boldogít, de a hiánya meg tudja keseríteni az ember életét.
De valahol én úgy gondolom az eszedet kellene hasznalnod, és nem annak kellene lebegnie a szemed előtt, hgy most kikerpt kapsz, meg milyen lehetőségeid vannak.
Tudod mindennek ára van.. Ennek mi lesz?
16 éves vagyok.
Valaki írta, hogyha jobban tanultam volna, akkor felvettek volna a jobb suliba.
8 éven át kitűnő voltam, sportban is kiemelkedő teljesítményt nyújtottam, 8.-ban középfokú nyelvvizsgám volt, versenyeket nyertem, a felvételim is jó lett.
Mégsem tudtam odamenni, ahová akartam és nem azért, mert rosszul tanultam volna. Hanem mert nem lett volna pénze fizetni anyának az ezzel járó költségeket.
Lehet gerinctelennek, pénzéhesnek és hasonlónak nevezni. Nem érdekel. Nem befolyásol az, hogy mit gondolnak rólam az emberek. Utálhatnak, szerethetnek, nekem mindegy.
Biztos vagyok abban, hogy változni fog az életem függetlenül attól, hogy itt az embereknek milyen negatív véleménye van rólam.
Sajnálom, hogy ekkora vita lett ebből, én csak normális válaszokat szerettem volna. De úgy látszik, ez nehéz dolog itt...
Kérdező nem bántani akarlak csak szeretném megkérdezni hogy mit érzel akkor ha arra gondolsz hogy apád 16évig feléd sem nézett?
Ezt most még biztos nem érzed annyira át de ez nagyon gáz dolog,anya vagyok és nem tudom elképzelni hogy ne érdekeljen a gyerekem.
Szerintem a kérdező nem pénzéhes. Az teljesen normális dolog, hogyha kinézett magának egy jó sulit és gürizett érte, - ahogy leírta, kitűnő tanuló volt, jó sporteredményei is voltak, nyelvvizsga 8-ban - mégse tud oda menni az ember, mert nincs rá pénz. Gyerekkoromban én is milliószor hallottam, hogy erre vagy arra nincs pénz és bármennyire is voltam jó gyerek és bármennyire is szerettem volna azt a valamit és azért nem kaphattam meg, mert nem volt rá pénz, az igenis fájt. Mert mindent megtettem a dologért, ami tőlem telt, mégsem értem el a célom. A kérdezőnél is is csak ebben a kérdésben jött elő a pénz. Egy szóval nem írta, hogy "Húúúú, szerintetek ki tudok csalni apámból X ezer összeget azzal, ha hatok a lelki ismeretére?" Persze, hogy dühös a suli miatt!
Az anyjára meg azért dühös, mert a, évekig titkolta a gyerek elől, hogy ki az apja MÉG AKKOR IS, amikor a gyerek CÉLZOTTAN RÁKÉRDEZETT! Milyen jogon? Nincs joga tudni, hogy ki az apja? Még akkor is, ha az apja leszarja, akkor is joga van tudni, hogy kitől származik! b, Az apa beszállt volna a gyereknevelés költségeibe, csak anyu éppen úrinő volt és neki nem kellett apu pénze. Majd ő önerőből. Azt szeretem, mikor az anyák úgy kezelik a gyerektartást vagy a külön élő apa pénzbeli támogatását, mintha az nekik, az anyának járna, holott állatira nem ez a helyzet, az a gyereké! Ha mondjuk anyu nem ráncolja az orrát, akkor a gyerek mondjuk mehetett volna jobb suliba, amivel mondjuk bejuthat jobb egyetemre, ezáltal jobb diplomához jut és mondjuk jobb munkahelye lesz. Esetleg. Vagy elmehet mondjuk sportegyesületbe sportolni - az sem két forint - és lehet belőle eredményes sportoló. Vagy részt vehet cserediák programban. Vagy elmehet nyáron táborokba, amik által olyan élményekhez juthat, ami nem sokaknak adatik meg, mert a tábor is drága. Az "apu támogatja a gyerekét" dolgot nem csak és kizárólag úgy kell elképzelni, hogy apu sportkocsit vesz a semmiért a gyereknek, meg iPhone-t. Azt a pénzt értelmes dolgokra is el lehet költeni, ami mind a gyerek előnyére válik.
A kérdező szeretné megismerni az apját. Az apa írt egy levelet, amiben nyilván kifejti az álláspontját és, hogy milyen kapcsolatot szeretne a jövőben a csemetéjével. Ez nyilván a kérdezőnek jól esik és esélyt lát arra, hogy megismerje a biológiai szülőjét pénztől független. Valószínűleg így érezne akkor is, ha Tescoban lenne árufeltöltő, tekintve, hogy a kérdező érdeklődött gyerekkorában az apjáról többször is, amit az anyja hárított. Az, hogy az apja tehetősebb, mint mások itthon, és a kérdező nem érzi szemét árulónak magát azért, hogyha az apja felajánlja, hogy fizet neki ezt-azt - mondjuk a jövőbeni egyetemet vagy arra a felkészítőt vagy ilyesmit - azért ne köpjük már szemen a kérdezőt, hogy milyen pénzéhes disznó. Ha megadatik neki, hogy valamivel könnyebb legyen az élete, akkor miért ne fogadja el a tulajdon apjától? Nem azt mondom, hogy holnap kapjon Audit, de ha az apja fizetni szeretné neki a jogsit, miért ne? Azért mert sokan mások ezt nem tehetik meg az országban, mert a szüleik nem keresnek annyit, hogy ennyire támogatni tudják a gyereket? Most komolyan azért vállaljon a kérdező önként szarabb életet, hogy mások ne gondoljanak negatív dolgokat róla? Mert tuti, ha más kapna ilyen lehetőséget, azt mondaná, hogy "Húúú, szeretnék ebbe a suliban tanulni, de nincs pénzem rá.... kérhetnék apámtól pénzt, mert szívesen támogatná a tanulmányaim, de nem, mert az milyen már!" Néha elképedek, milyen álszent emberek vannak, komolyan...
68-as, teljesen egyetértek veled. Majd jól le is pontoznak akiket nem érdekel a pénz!
Csak elképzelem, mi lenne ha az ember közéjük dobna pár köteget?-)))
Most 16 évesnek vallod már magad, mert sok volt már a kitalált felháborító kérdés "15/L" címén? Mikor unod már meg az ilyen lehetetlen, vérlázító, provokáló kérdések gyártását?
Le lehet pontozni, hogy hazudok, de nem most jöttem GYK-ra, felismerem. Az összes ilyen kérdésednél még a hozzáadott válaszaiddal fokozod a feszültséget, majd eltűnsz egy időre, hogy szép vita keletkezhessen. És mindegyik kérdésedben "gonosz nemtörődöm" nevelőapád van.
Unalmas vagy már. (jöhet a lepontozás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!