Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hogy reagálnátok, ha egyik...

Ti hogy reagálnátok, ha egyik percről a másikra kiderülne, hogy nagyon gazdagok vagytok az apátok és az ő szülei, felmenői révén? Miért érzek haragot anya iránt?

Figyelt kérdés

Mindig tudtam, hogy anya férje nem az igazi apám, ez nem volt titok. De mindig úgy viselkedett velem, mintha a lánya lennék és sose hittem, hogy egyszer megismerem az "igazi" apámat. Itthon nem beszéltünk róla, amikor régebben kérdeztem, sose kaptam érdemben hasznos választ.

De felkeresett, vagyis anyával találkozott és mondta, hogy találkozni szeretne velem, az apám akar lenni, ha ez még lehetséges ennyi idő után.

Mama pedig nem bírta ki és elmondta, hogy ki az apám és hogy milyen ember...

Nem tudom, hogy mit mondjak neki, ha találkozunk, vagy egyáltalán hogy lesz.

Úgy érzem, hogy haragszom anyára, mert ennyi éven keresztül titkolt mindent, ráadásul pont a pénz miatt nem mehettem abba az iskolába, ahová szerettem volna. Ha tudtam volna, ki az apám, ez nem lett volna akadály.

Nem értem, miért nem beszélt ennyi éven át az apámról.

2014. jún. 21. 09:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/77 anonim ***** válasza:
88%
Ha sok év után felbukkan a rég nem látott szülő,akkor a legtöbb gyerek haragudni szokott rá,hogy odáig miért nem kereste és szóba sem akar vele állni.Ilyen helyzetben ez az általános reakció.Persze ahol apuci nem gazdag.Kíváncsi volnák,hogy ha pénztelenül keresett volna fel,te hogy reagáltál volna.
2014. jún. 21. 10:15
 12/77 anonim ***** válasza:
87%

Pénzéhes vagy és pont.

Tudod hány embernek kell lemondania dolgokról, mert nincs pénze? Ez a magyar valóság, el kéne fogadnod. Ha több pénzünk lenne, én is mehettem volna olyan iskolába, aminek jobb a hírneve. Ez nem kifogás.

Szégyelld magad. Anyád nem véletlenül óvott meg apádtól. Valószínűleg magára hagyta, mikor anyád terhes lett veled, és ez még a jobbik verzió.

Miért akarnád anyádat olyan adósságba kergetni, ami egyikőtöknek sem tenne jót, és itt most nem az anyagi vonzatra gondolok, de gondolom ezt sem fogod fel. Csak sajnálni tudlak, ha ebbe nem vagy képes belegondolni.

2014. jún. 21. 10:17
 13/77 anonim ***** válasza:
83%

Nem akarsz átlagos életet? Akkor tegyél szépen érte, és csináld meg Te magad a szerencséd, ne pedig a 10-20 éve nem látott vér szerinti apád pénzén akarj boldogulni. Ez szerintem undorító hozzáállás.

Nem eldobod a valós szüleidet, igazad van, csak lecseréled őket. Én is sajnálom szegényeket...

Szerintem anyukád tudta mi lesz ebből, ráadásul apád sem nagyon erőltette meg magát elmúlt pár évtizedben.

Amúgy azzal nincs baj, hogy megakarod ismerni(én is megtenném), de az, hogy érdekből,hátsó szándékból azzal már igen. Én nem akarnék tőle elfogadni pénzt, főleg nem az első időkben.

2014. jún. 21. 10:19
 14/77 anonim ***** válasza:
88%
Mérhetetlenül csalódott lennék, ha az én lányom a pénzt választaná a családja helyett. Édesanyádnak biztosan meg volt rá az oka, hogy nem kért a férfitől semmit (még pénzt sem). Gondolkodj el rajta, hogy mit érezhet a "nem igazi" apád, aki melletted volt ha beteg voltál, és mindent megtett, hogy boldog légy. Nem minden a pénz és a jólét....
2014. jún. 21. 10:19
 15/77 anonim ***** válasza:
83%
Ugye te se gondolod, hogy mostantól egy kánaán lesz az életed. Dehogyis fog téged annyira támogatni, ez csak kifogás, hogy anyukád nem engedte. Én leülnék megbeszélni édesanyámmal is, hogy mi is történt.
2014. jún. 21. 10:21
 16/77 anonim ***** válasza:
54%

"Ti nem tudjátok, mennyi mindenről kellett lemondanom amiatt, mert "nincs pénz", vagy mert más fontosabb volt."

És úgy látom azóta sem sikerült megértened, hogy a pénz nem boldogít. Most is csak a pénz körül kattog az agyad. Pénzéhes kis dög feleség leszel, aki majd váláskor mindent magának követel majd a volt férjétől...

Neked nem az igazi apád kell, hanem a pénze. Remélem édesapád is meg fogja ezt látni benned!

2014. jún. 21. 10:21
 17/77 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy ezután más lesz az életem... Tekintve, hogy még egyszer sem találkoztunk, de a névnapomra egy elég drága ajándékot sikerült küldenie és egy levelet.

Nem az ő pénzén akarok boldogulni, de akkor sokkal könnyebb az ember élete, ha vagyonos családból való, ezt mindenki tudja.

Attól, mert találkozok vele és a szüleivel, ottani rokonaimmal, még nem felejtem el anyáékat. Nem akarok rögtön majd külföldre költözni és nem fogok úgy tenni, mintha anyáék nem léteznének.

Csak kicsit jobb életem lesz, ennyi.

Ha pénzéhesnek gondoltok, oké. Nem tud érdekelni, hogy itt mit gondoltok rólam, bocsi.

2014. jún. 21. 10:27
 18/77 anonim ***** válasza:
66%
Jézusom kaptál egy drágább ajándékot és. Te tényleg azt hiszed, hogy hirtelen mindent alád tolnak. Amikor szükség lett volna rá, mert gyerek voltál, sehol nem voltak. Most se lesz semmi különösebb, kapsz egy kis apróságot, jópofiztok és kész.
2014. jún. 21. 10:31
 19/77 anonim ***** válasza:
66%

"Nem az ő pénzén akarok boldogulni, de akkor sokkal könnyebb az ember élete, ha vagyonos családból való, ezt mindenki tudja."

De mégis az ő pénzén akarsz könnyebben boldogulni...

"Nem akarok rögtön (!) majd külföldre költözni"

Azaz csak leakarod húzni apádat.

"Nem tud érdekelni, hogy itt mit gondoltok rólam, bocsi."

No comment. Ezzel bebizonyítottad, hogy te is tudod belül, hogy miféle nép vagy te csak nem akarod elhinni, és ezért aki szembesít azt megpróbálod faképnél hagyni/lerázni.

Szánalmas vagy, és soha nem lesz boldog életed, mert mindent pénzben mérsz. Soha nem fogsz őszintén örülni semminek sem, mert mindig a mögötte álló pénz fog a fejdben lenni.

2014. jún. 21. 10:32
 20/77 anonim ***** válasza:
69%
Ha nem érdekel mit mondunk ne is tegyél fel kérdéseket, pont ;)
2014. jún. 21. 10:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!