Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hogy reagálnátok, ha egyik...

Ti hogy reagálnátok, ha egyik percről a másikra kiderülne, hogy nagyon gazdagok vagytok az apátok és az ő szülei, felmenői révén? Miért érzek haragot anya iránt?

Figyelt kérdés

Mindig tudtam, hogy anya férje nem az igazi apám, ez nem volt titok. De mindig úgy viselkedett velem, mintha a lánya lennék és sose hittem, hogy egyszer megismerem az "igazi" apámat. Itthon nem beszéltünk róla, amikor régebben kérdeztem, sose kaptam érdemben hasznos választ.

De felkeresett, vagyis anyával találkozott és mondta, hogy találkozni szeretne velem, az apám akar lenni, ha ez még lehetséges ennyi idő után.

Mama pedig nem bírta ki és elmondta, hogy ki az apám és hogy milyen ember...

Nem tudom, hogy mit mondjak neki, ha találkozunk, vagy egyáltalán hogy lesz.

Úgy érzem, hogy haragszom anyára, mert ennyi éven keresztül titkolt mindent, ráadásul pont a pénz miatt nem mehettem abba az iskolába, ahová szerettem volna. Ha tudtam volna, ki az apám, ez nem lett volna akadály.

Nem értem, miért nem beszélt ennyi éven át az apámról.

2014. jún. 21. 09:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/77 anonim ***** válasza:
92%
Ha szegény lenne akkor is ilyen dühös lennél,h nem beszélt róla anyukád? Biztos,h megvan az oka annak,h miért nem beszélt róla,az is lehet,h az apád nem volt rád kiváncsi eddig.
2014. jún. 21. 09:46
 2/77 anonim ***** válasza:
93%
Valószínűleg azért nem beszélt róla, mert téged akart megóvni a csalódástól. Nem véletlen,hogy most tűnt fel a színen, most esett le neki,hogy van egy gyereke. Sok pasinál van ilyen. Ne gondold,hogy jobb lett volna, ha anyád megmondja ki az igazi apád, te felkeresed, ő meg jól rádcsapja az ajtót. Egyébként meg egy olyan embernek a pénze nem kéne SOHA aki egyszer lemondott rólam!
2014. jún. 21. 09:49
 3/77 anonim ***** válasza:
97%
Ne az anyukádat hibáztasd, ha olyan nagyon akart volna az apád, nem csak most jelentkezik. Sok férfi, aki korábban nagy ívben tojt a gyerekére, amikor idősödni kezd, akkor jön rá, hogy mégis csak az ő vére, és akkor kezd közeledni. Az apádnál is ez lehetett. És azért azt se felejtsd el, hogy mégiscsak az anyukád párja volt az, aki felnevelt, aki végig melletted volt, akire számíthattál. Gyanítom, fele annyira nem lelkesednél most az apádért, ha nem lenne pénze. Szóval ne az anyukádra haragudj, ő csak meg akart kímélni egy embertől, aki a jelek szerint egyáltalán nem volt kíváncsi rád, meg akart védeni a visszautasítástól. Ha egy apának kell a gyereke, tűzön-vízen keresztül is eléri, hogy rendszeresen láthassa, tarthassa vele a kapcsolatot, szerethesse, adhasson neki. Nem sok év múlva tűnik elő a semmiből.
2014. jún. 21. 09:51
 4/77 anonim ***** válasza:
85%
De kis pénzsóvár ember vagy. Nem azt nézed, hogy ki szeretett és ki nevelt fel, hanem azt, hogy nem árulták el, hogy az igazi apád gazdag és nem részesülhettél az ő gazdagságából. Nem volt ki megvegyen neked mindent... Szánalmas vagy, mert nem tudod értékelni azt, amid van, és neked a pénz körül forog a világ a szeretet helyett.
 5/77 anonim ***** válasza:
97%

CSak a pénze miatt lett volna jó? Szomorú.

REmélem, belegondoltál, vajon mit érez most az, aki helyette felnevelt és eltartott a sajátjaként :(

6/77 anonim ***** válasza:
97%
Nem tudom,h feltűnt-e, de nem anyád szállt ki az életedből... Egy szülő, ha valóban akarja, akkor tudja tartani a kapcsolatot a gyerekével. Azt pedig nem hiszem, h nem tudta, h létezel...
 7/77 A kérdező kommentje:

Nem vagyok pénzsóvár, de ez nem ugyanaz, mintha az apám egy irodai alkalmazott, vagy árufeltöltő lenne a Tesco-ban.

Ti nem tudjátok, mennyi mindenről kellett lemondanom amiatt, mert "nincs pénz", vagy mert más fontosabb volt.

Tudom azt, hogy apa (az igazi) akart anyagilag támogatni, csak anya nem engedte, mert soha többet nem akarta látni és a pénze se kellett neki.

2014. jún. 21. 09:59
 8/77 anonim ***** válasza:
79%
Sajnálom szegény anyád, hogy ennyi év szeretet után így eldobja a lánya pár ezer ft-ért. Tudod sztem tudjuk milyen lehet az ha nem kap meg vmit az ember, mert mi se kapunk meg mindent.
2014. jún. 21. 10:05
 9/77 A kérdező kommentje:

Attól, mert találkozom az apámmal, még nem dobom el őket.

Ha lenne esélyetek arra, hogy mindent megkapjatok, amit akartok, ti is élnétek a lehetőséggel szerintem. Nem tudom elképzelni, hogy valaki azt mondaná egy könnyebb, jobb életre, hogy "Köszi, inkább nem, jobb nekem az átlagos élet.".

2014. jún. 21. 10:07
 10/77 anonim ***** válasza:
9%

Kérdező, megértelek, teljesen igazad van. Ragaszkodj a saját döntéseidhez, ne hagyd, hogy az itteni szirén hangok befolyásoljanak!

Minden okod meg van rá, hogy haragudj egy ilyen anyára.

2014. jún. 21. 10:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!