Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám lusta vagy ez a normális?

Anyukám lusta vagy ez a normális?

Figyelt kérdés
Nagyjából az összes ismerősömnek az anyukája hét közben főz. (Takarítás nem szokott téma lenni azt nem tudom.) Ezzel szemben az én anyukám hét közben gyakorlatilag semmit nem csinál. Nem takarít (hétvégén se, csak 'alkalmakkor'), nem mosogat (mosogatógépbe apa szokott bepakolni), nem főz... annyit csinál hogy a mosógépbe bepakol kitereget és vasal. Hétvégente szokott főzni de azt se mindig, és ez engem eléggé zavar. Már évek óta ez van (20 éves vagyok), de ha bármikor megemlítem, hogy jó lenne ha nem csak hétvégén lenne meleg étel akkor felháborodik, hogy és ő mit csináljon még? Nem tud minden nap főzni hát mit képzelek. Csak kíváncsi vagyok másnál is így működik-e...

2014. jún. 18. 19:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim ***** válasza:
28%
kifogásgyártás az megy látom
2014. jún. 19. 12:12
 62/74 A kérdező kommentje:

59: Elmennél innen, kérlek? :)

Nem rinyálok, de ezt többször nem fogom leírni, ha nem vagy képes értelmezni akkor az a te bajod.

Nem tojnak rám magasról, a többi dologgal nincs bajom, ez a főzés-dolog érdekelt, hogy másnál hogy van, ennyi az egész. Ha sikerült megértened akkor mehetsz is, köszönöm hogy itt voltál, bár igazán nem kellett volna.

2014. jún. 19. 12:12
 63/74 anonim ***** válasza:
5%

nem tojnak rád?

dehogynem, tojják le, hogy mit eszel, azért kenyéren élni évekig nem túl tápláló és egészséges. ha tesznek a tápláló ételekre meg az egészségedre akkor biztos nagyon fontos vagy. végül is ők esznek meleg ételt, neked meg ott a kenyér.

igen, fontos vagy nekik, nagyon

2014. jún. 19. 12:14
 64/74 anonim ***** válasza:
38%

Nem szeret főzni és kész. Van ilyen. Felnőtt vagy, főzzél te. Én 12 éves korom óta sütök-főzök, szóval nem kell rinyálni...ezt már ezer éve megtehetted volna.

Nálunk régen, gyerekkoromban anyum minden nap főzött és rengeteg sütit sütött. Ez mára már nem így van...fáradt, így sem ér a dolgok végére..szóval heti 2x főz. De semmi probléma, főzünk mi hugommal.

2014. jún. 19. 13:20
 65/74 anonim ***** válasza:
13%
Sosem hordasz főtt kaját az egyetemre? Jézusom...eszel te normális ételt egyáltalán? Mindig felvágottakom, kenyéren és tojáson élni baromi egészségtelen...Egyébként meg oké, hogy nincs mikró, de tűzhely 100%, hogy van, ott simán meg lehet melegiteni a főtt kaját, csak kell egy lábas és voala..nem nagy művészet. Nagyon furcsa anyukádék viselkedése, én nem bántani akarlak, de tényleg olyan, mintha le se bagóznák, hogy te eszel vagy már éhen döglöttél. Nekem ez rosszul esne. A másik dolog meg, a főzés...ha már anyukád nem, te csináld meg. És tényleg olyan mintha csak a kifogásokat keresnéd. Aki nem gyakorol az sosem lesz jó szakács :) Bátran próbálj ki recepteket. Én most saját magamtól találtam ki egyet és nagyon finom lett: egy tepsibe önts egy kis olajat, rakd bele a megsózott megborsozott, grillfüszeres csirkemell szeleteket, majd karikára vágot paradicsommal fedd be az egészet. Ezután jó sok oregánót szórj a paradicsomra, majd szórd meg reszelt sajttal. Általában alufóliával lefedjük az ilyen ételeket, amig megpuhul a husi, majd ezután vedd le és piritsd rá a sajtot. Bonyolult? Naná, hogy nem. Finom és tápláló? Nagyon is. Tele van ilyen egyszerű ételekkel a világháló. Apukádnak meg mond meg, hogy hetente adjon neked pénzt bevásárolni, mégis csak a gyerekük vagy és illene már legalább ételre adniuk!
2014. jún. 19. 13:34
 66/74 anonim ***** válasza:
92%
Jajj, ne állítsuk már úgy be, mintha a kérdező kenyéren és vízen nőtt volna fel! 20 éves, felnevelték, valószínűleg rendesen táplálták is. Egyetemre meg senki nem visz meleg ételt. Megoldja mindenki magának napközben (felnőtt emebrekről van szó). Az egyetemeken is van menza, ahol 6-700 ft-ért rendes meleg ételes menüt lehet enni. Estére meg össze lehet ütni valami egyszerűt, bár mi sem eszünk, nem is ettünk soha kétszer meleg ételt egy nap (csak ha mondjuk hétvégén maradt ebédről annyi), hanem hideg vacsora volt. Ne állítsuk már be nemtörődöm, a gyerekeit leszró szülőknek azokat, akik két gyermeket egészségben felneveltek (gondolom a kérdező sem alultáplált, visszamaradott ember), és még egyetem alatt is maximálisan támogatják őket! Komolyan álljon már meg a menet.
2014. jún. 19. 13:41
 67/74 A kérdező kommentje:

Írtam, hogy szoktam főzni, de nem lesz belőlem csettintésre mesterszakács. :D

Ezeket a 'lesz.a.rnak' kommenteket én se értem. Normálisan együtt élünk, szerintem több közös programot csinálunk mint az ismerőseim nagy része (mozi, utazás, kiállítás). Bent az egyetemen van menza ahol tudok venni magamnak meleg ételt, viszont megmelegíteni hol tudnám? Milyen tűzhely? Adjam oda a konyhás néninek/bácsinak, hogy melegítse meg? Írtam, hogy rendelni is szoktunk kaját, ha moziba megyünk akkor ott eszünk a plázában, ott is tudok akármilyen rendeset enni (mert ugye nem csak Meki van). Támogatnak a tanulásban, ha szükségem volt rá járattak külön tanárhoz, szoktak velem foglalkozni. :D Csak ez a főzés nem jön valahogy össze. Most 2-3 hete pl. írtam, hogy apa hoz ugyanattól az ételszállító cégtől nekünk ebédet hét közben, szóval nyugi VAN MIT ENNEM. :D

2014. jún. 19. 14:00
 68/74 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mi a gond? Még egyszer kérdezem! Hogy nem anyukád a munka után fáradtan főz, hanem rendeltek normális kaját? Komolyan nem értem.
2014. jún. 19. 14:14
 69/74 anonim ***** válasza:
56%

menzán hideg ételt adnak? ez nekem új. lemész mikor kajás vagy, és megeszed MELEGEN!

na mostmár apád rendel kaját.

kamuszag!

2014. jún. 19. 14:16
 70/74 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyukám is egyszer főzött hetente, vasárnap. Hétközben mindenki menzán evett. Sajnos az én gyerekeim nem akarnak menzán enni, ezért én már kicsit többet főzök, de csakis akkor ha kedvem van hozzá. Mert én arról nem tehetek, hogy nekik nem ízlik a menza és főzni sem akarnak.
2014. jún. 19. 14:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!