Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám lusta vagy ez a normális?

Anyukám lusta vagy ez a normális?

Figyelt kérdés
Nagyjából az összes ismerősömnek az anyukája hét közben főz. (Takarítás nem szokott téma lenni azt nem tudom.) Ezzel szemben az én anyukám hét közben gyakorlatilag semmit nem csinál. Nem takarít (hétvégén se, csak 'alkalmakkor'), nem mosogat (mosogatógépbe apa szokott bepakolni), nem főz... annyit csinál hogy a mosógépbe bepakol kitereget és vasal. Hétvégente szokott főzni de azt se mindig, és ez engem eléggé zavar. Már évek óta ez van (20 éves vagyok), de ha bármikor megemlítem, hogy jó lenne ha nem csak hétvégén lenne meleg étel akkor felháborodik, hogy és ő mit csináljon még? Nem tud minden nap főzni hát mit képzelek. Csak kíváncsi vagyok másnál is így működik-e...

2014. jún. 18. 19:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 anonim ***** válasza:
30%

20 évesen vezethetnéd az egész háztartást, ha már itt a nyári szünet.

Ne nevettess, ilyen idióta kifogásokkal jön egy felnőtt egyetemista, hogy a receptek pontatlansága miatt főz ritkán.

Igen hihető, hogy anyád keresi a bevételetek 90%-át, akkor ha tegyük fel anyád 74000 Ftot hoz haza, akkor apád 666 000 Ft-ot keres. Ha ez így van fogadjatok fel bejárónőt, rendeljetek kaját.

Ha meg ne így van, akkor ne hazudozz össze vissza lenézve anyád munkáját.

Gondolom az nem lenne olyan visszatetsző neked, ha apád feküdne le a fárasztó munka után, anyád meg takarítana.

De mondom, ha ez neked ennnnnnyire fájó, csináld meg te! Nagyon jól tudom, hogy kb. hány órát vesz el az egyetem az ember idejéből, én albérletes voltam, és az egész háztartásom vezettem egyetem alatt.

Most még a sulinak is vége, nincs kifogás, vedd le a terhet a szüleid válláról. Ilyen életképtelen gyerekem lenne, én is hagynám szendvicset enni.

2014. jún. 18. 21:20
 22/74 anonim ***** válasza:
65%
*apád
2014. jún. 18. 21:20
 23/74 anonim ***** válasza:
51%
Nem is értem...mindenki délután 4-5-6 körül ér haza, mindenki megoldja nap közben az ebédet, miért kellene még este is főzni fáradtan? Te meg most nem jársz suliba, anyád meg még mindig dolgozik. Ideje megtanulni főzni. Gondolom most semmi dolgod. Tanulmányi ösztöndíjat meg nem olyan nem nehéz szerezni, ha nincs semmi más dolgod. Én teljesen magamat tartottam el anyagilag és háztartásban is az egyetem alatt, mégis sikerült...
2014. jún. 18. 21:42
 24/74 anonim ***** válasza:
65%

Elhiszem, hogy fárasztó tanulni, de nyolc órát irodában dolgozni is az. Anyukád tippelésre minimum 45-50 éves, a fene sem akar már abban a korban naponta főzni. És ha korábban sem főzött, hát akkor is van ilyen.

Téged és a bátyádat felnevelt, ne lustázd le csak azért, mert nem főz. És hogy mi mást csinál, vagy mit hogyan kéne, na az főleg nem rád tartozik.

2014. jún. 18. 21:57
 25/74 anonim ***** válasza:
13%
Számomra is furcsa ha egy anyuka nem főz! Nálunk a felső szomszéd nem főz (legalábbis nem érzem az illatot) pedig van egy 6 éves gyereke! Télen még nagy ritkán, bundás kenyér illat, meg sztem vmi süti! Ennyi! Esznek az oviba, munkahelyen! Hétvégén étterem, vagy szülök! Alánk is költöztek, szintén kisgyerekkel, egyszer sem éreztem ételt illatot! De ha nekik így jó?! Ki vagyok én hogy elítéljem őket?! Sőt! Hallom ha takarít valamelyik, kb 1 hónapban 1x! Nem divat a nagy rendrakás, takarítás, főzés! Én 25 éves anyuka vagyok, főzök, (nem minden nap, másnapra is marad) szoktunk kifőzdébe járni, és sűrűn takarítok!
2014. jún. 18. 22:08
 26/74 anonim ***** válasza:
56%
nálunk hétközben nincs fözés anyámék meloban mi a menzán eszünk, amúgy hideg van vagy összeüt magának valami egyszerüt aki éhes a legtöbb családban így van
2014. jún. 18. 22:19
 27/74 anonim ***** válasza:
36%
már bocs de 20 évesen ingyen laksz otthon és elnézed hogy apád takarit igazából a fözés is a te dolgod lenne már rég
2014. jún. 18. 22:25
 28/74 anonim ***** válasza:
37%
Hát ne haragudj kedves kérdező, de én 22 éves nő vagyok és mire anyukámék hazaérnek MINDIG van főtt kaja, amit én készítek el. Igaz, hogy én érdeklődöm is a gasztronómia után, de kötelességemnek érzem, hogy mire a család hazaér legyen rend, ki legyen mosva, meg legyen főzve. Anyukám bár szokott főzni, meg apukám is, de sokszor csak hétvégén, hiszen mindenki ebédel az ebédszünetben meleget, tesóm a mentán, szóval este már maximum egy meleg egyszerű leves vagy hideg kaja van. Anyukám mondta is, hogy ha én nem vagyok itthon szinte csak hétvégén főznek, max. 1x a héten, mert minek. Én most itthon vagyok és kétnaponta főzök. Jah és volt majdnem 20 ezer forintos ösztöndijam és most is lesz :)
2014. jún. 18. 23:02
 29/74 anonim ***** válasza:
9%

Jól van, akkor nem csak nekem furcsa, hogy egy húszéves lány még nem képes rendesen főzni. Mert az, hogy Uncle Ben's felmelegíted és ráöntöd a rizsre, az nem főzés.

Szét tudsz bontani egy csontos csirkemellet?

Tudod, melyik húst hívják diónak? Stefániának?

Gulyáslevest miből főzöl, marhahúsból vagy darált pulyából?

Hogy készül a rántás, a habarás? Stb stb.

Már rég meg kellett volna tanulnod. Van rengeteg Youtube videó, vagy olyan szakácskönyvek, amik a főzés folyamatát elmgyarázzák.

Tessék, itt a jó alkalom. Anyukád ritkán főz, a többi napon gyakorolj.

Menj el dolgozni nyáron, és keress pénzt az alapanyagokra. Ahogy haladsz, egész ügyes leszel, és ez növeli az önbizalmad.

2014. jún. 18. 23:21
 30/74 A kérdező kommentje:

Na jó látom kár volt kiírni normálisan, hogy kíváncsi vagyok valamire. Nem értem miért kell nekem esni. Nem lustáztam le anyámat, megkérdeztem hogy MÁSOK szerint az-e, azok alapján amiket ők tapasztalnak.

Nagyon szép és dicséretes dolog ha valaki eltartja magát huszonévesen, háztartást vezet mellette dolgozik és még kitűnő eredményei is vannak... de nem ez az alap. Az meg, hogy 20 évesen 'ingyen' itthon lakom... igen, mivel ők a szüleim, hahó... Szerintem egy normális szülő eltartja és segíti a gyerekét ameddig nem teher! (és minket eltartani nem teher), inkább ez a gyakoris felfogás a megdöbbentő, hogy a 18 éves gyereket ki kell dobni az utcára ha jár iskolába, ha nem.

Nem 'nézem el' hogy apám takarít, írtam, hogy én is segítek, de nyilván ha ő a saját szobájukat ki akarja porszívózni nem fogom kitépni a kezéből a porszívót :D Ilyenkor felmerül bennem a kérdés, hogy tudjátok-e értelmezni amiket leírok (természetesen nem azokra gondolok akik normális választ írtak, nekik köszönöm :D)

Egyébként baromi hálás vagyok a szüleimnek, hogy nem kell dolgoznom, hogy nem dobnak ki az utcára csak azért mert papíron 'felnőtt' vagyok (mondjuk az én felfogásomban óriási különbség van a felnőtt és a nagykorú között és én nyilvánvalóan csak az utóbbi vagyok még), egyszerűen a szokásokra voltam kíváncsi. Aki tudta értelmezni a kérdést és válaszolt annak köszönöm, a kötekedős embereknek pedig ajánlanám, hogy keressenek jobb programot. :)

A kedves ösztöndíjas válaszolóknak pedig szeretném mondani, hogy a szakos tárgyaimból csak négyeseim és ötöseim vannak, de léteznek általánosan kötelező tárgyak is, amik vagy nem érdekelnek, vagy a tanár megy rá a szívatásra.

2014. jún. 18. 23:25
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!