Anyukám lusta vagy ez a normális?

20 évesen vezethetnéd az egész háztartást, ha már itt a nyári szünet.
Ne nevettess, ilyen idióta kifogásokkal jön egy felnőtt egyetemista, hogy a receptek pontatlansága miatt főz ritkán.
Igen hihető, hogy anyád keresi a bevételetek 90%-át, akkor ha tegyük fel anyád 74000 Ftot hoz haza, akkor apád 666 000 Ft-ot keres. Ha ez így van fogadjatok fel bejárónőt, rendeljetek kaját.
Ha meg ne így van, akkor ne hazudozz össze vissza lenézve anyád munkáját.
Gondolom az nem lenne olyan visszatetsző neked, ha apád feküdne le a fárasztó munka után, anyád meg takarítana.
De mondom, ha ez neked ennnnnnyire fájó, csináld meg te! Nagyon jól tudom, hogy kb. hány órát vesz el az egyetem az ember idejéből, én albérletes voltam, és az egész háztartásom vezettem egyetem alatt.
Most még a sulinak is vége, nincs kifogás, vedd le a terhet a szüleid válláról. Ilyen életképtelen gyerekem lenne, én is hagynám szendvicset enni.

Elhiszem, hogy fárasztó tanulni, de nyolc órát irodában dolgozni is az. Anyukád tippelésre minimum 45-50 éves, a fene sem akar már abban a korban naponta főzni. És ha korábban sem főzött, hát akkor is van ilyen.
Téged és a bátyádat felnevelt, ne lustázd le csak azért, mert nem főz. És hogy mi mást csinál, vagy mit hogyan kéne, na az főleg nem rád tartozik.

Jól van, akkor nem csak nekem furcsa, hogy egy húszéves lány még nem képes rendesen főzni. Mert az, hogy Uncle Ben's felmelegíted és ráöntöd a rizsre, az nem főzés.
Szét tudsz bontani egy csontos csirkemellet?
Tudod, melyik húst hívják diónak? Stefániának?
Gulyáslevest miből főzöl, marhahúsból vagy darált pulyából?
Hogy készül a rántás, a habarás? Stb stb.
Már rég meg kellett volna tanulnod. Van rengeteg Youtube videó, vagy olyan szakácskönyvek, amik a főzés folyamatát elmgyarázzák.
Tessék, itt a jó alkalom. Anyukád ritkán főz, a többi napon gyakorolj.
Menj el dolgozni nyáron, és keress pénzt az alapanyagokra. Ahogy haladsz, egész ügyes leszel, és ez növeli az önbizalmad.
Na jó látom kár volt kiírni normálisan, hogy kíváncsi vagyok valamire. Nem értem miért kell nekem esni. Nem lustáztam le anyámat, megkérdeztem hogy MÁSOK szerint az-e, azok alapján amiket ők tapasztalnak.
Nagyon szép és dicséretes dolog ha valaki eltartja magát huszonévesen, háztartást vezet mellette dolgozik és még kitűnő eredményei is vannak... de nem ez az alap. Az meg, hogy 20 évesen 'ingyen' itthon lakom... igen, mivel ők a szüleim, hahó... Szerintem egy normális szülő eltartja és segíti a gyerekét ameddig nem teher! (és minket eltartani nem teher), inkább ez a gyakoris felfogás a megdöbbentő, hogy a 18 éves gyereket ki kell dobni az utcára ha jár iskolába, ha nem.
Nem 'nézem el' hogy apám takarít, írtam, hogy én is segítek, de nyilván ha ő a saját szobájukat ki akarja porszívózni nem fogom kitépni a kezéből a porszívót :D Ilyenkor felmerül bennem a kérdés, hogy tudjátok-e értelmezni amiket leírok (természetesen nem azokra gondolok akik normális választ írtak, nekik köszönöm :D)
Egyébként baromi hálás vagyok a szüleimnek, hogy nem kell dolgoznom, hogy nem dobnak ki az utcára csak azért mert papíron 'felnőtt' vagyok (mondjuk az én felfogásomban óriási különbség van a felnőtt és a nagykorú között és én nyilvánvalóan csak az utóbbi vagyok még), egyszerűen a szokásokra voltam kíváncsi. Aki tudta értelmezni a kérdést és válaszolt annak köszönöm, a kötekedős embereknek pedig ajánlanám, hogy keressenek jobb programot. :)
A kedves ösztöndíjas válaszolóknak pedig szeretném mondani, hogy a szakos tárgyaimból csak négyeseim és ötöseim vannak, de léteznek általánosan kötelező tárgyak is, amik vagy nem érdekelnek, vagy a tanár megy rá a szívatásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!