Miért kell azért így kiborulni, mert elfelejtettem érte menni?
Anyának és a mostohaapámnak dolga van délután és nekem kellett volna 3-ra a féltesómért menni az oviba. Elfelejtettem és az óvónő szólt 5 előtt 10 perccel, hogy a kislányért kéne menni, mert lassan zárnak.
Anya üvöltve felhívott, hogy milyen lusta vagyok, hogy ennyit bíznak rám és ezt se intézem el, meg hogy csak várjam meg, amíg hazaérnek.
Letettem, rá 5 percre hív a mostohaapám, hogy semmirekellő vagyok, mégis mit képzelek, ezek után sose vigyázhatok rá és hasonlókat. Én pedig mondtam neki pár dolgot, erre még jobban üvöltött és rám csapta a telefont, utána hívott anya, hogy mégis mit mondtam neki, mert olyan ideges lett, hogy a parkoló közepén földhöz vágta a telefont, én meg mondtam, hogy csak az igazat. Közölte, hogyha hazaérnek, nagy bajban leszek.
16L
Azért borultak ki, mert egy kisgyerekről van szó, aki nem önellátó. Megbíztak benned, gondoták, hogy felelősségteljes vagy. Ez még fura lehet neked, mert még te is gyerek vagy valamilyen szinten. Őket is meg lehet érteni, hogy aggódtak. Hiába nem történt semmi, de történhetett volna. Egy szülőnek nagyon sok lehetőség átfut ilyenkor az agyán, hogy jesszus, mennyi minden történhet, míg te odaérsz a kicsiért. Meg lehet érteni azt is persze, hogy tanultál, de ez a szüleid szemében nem mentség. Neked ez a legfontosabb, amivel semmi probléma. Lehet, hogy túlreagálták....mivel nekik dolguk volt, és rád merték bízni, így bíztak abban, hogy nem felejted el. Azért ha megkérnek valamire, és te elfeljted, akkor ne a szüleidnek szólj vissza, hanem vállald a következményt.
Ha meg elfelejtesz dolgokat, akkor írd be a naptárba, mikor hova kell menni. Vagy írd ki jól látható helyre, állítsd be a telefonod emlékeztetőjét...
Végülis mi történt végül? Agyonütöttek?
Csak mellékzöngeként megjegyezném, hogy akkor hogy fel leszel háborodva, ha nem engednek meg ezután olyat, amihez már eléggé felnőttnek éreznéd magad. Ha mikor kötelességről van szó nem tudsz felnőttként viselkedni, akkor egyéb dolgokban se legyél...
Nem olvastam végig, mert nagyon soka válasz.
Szerintem kommunikációs probléma lehet a családban, gondolom, te sem tanúsítottál sok megbánást, illetve a szüleid sem olyan higgadtan reagáltak (bár ez bizonyos szinten érthető), ahogy mondjuk lehetett volna. Nem történt tragédia, ebben tökéletesen igazad van, de felelőtlenül viselkedtél, hibáztál, ebben meg a felnőtteknek van igazuk. Azért ennyire lazán félvállról nem kellene venni a dolgot, ahogy te kezeled vagy fogod fel a helyzetet.
Olyan ovi szerintem nincs, olyan felelőtlen ember nincs (remélem), aki az után hagy egy óvodás gyereket - ilyet csak az mond, akinek sok gőze nincs a dolgokról.
"...de a napköziből lazán elküldik a gyerekeket "
Te jó ég! Mi köze van az iskolás napközinek az óvodához??? Két külön dologról beszélsz kedves akárhanyas válaszoló és még sok hülye, aki szerencsétlen lányt cseszegeti, ahelyett hogy megnyugtatná.
Nem neki kéne 16 évesen érte menni és pont.
Én is volt hogy 13-14 évesen mentem a testvéreimért rendszeresen, igaz nem felejtettem el, de volt hogy lustaságból is 16 óra helyett 16:30-kor mentem érte, sőt olyan is volt hogy félreértésből se anya, se én nem hoztuk el a tesóékat, és utolsó pillanatban szaladott le valamelyikünk értük!
És akkor most szar alakok vagyunk? Szégyelljük el magunkat?
Ti milyen szülők lehettek? Mindig mindenhol pontosan érkeztek, sose felejtitek el a dolgotokat?
Egy 16 évesnek is lehet FONTOS dolga, például a tanulás, ami igen is elveheti a figyelmét a rábízott feladatról! Ennyi! Mehet a lepontozás, de ez nagyon gáz, hogy ennyien rászálltok szerencsétlenre!
A gyerkőt nem rakhatják ki óvodából, jelzem óvodából! Az hogy a nagy lurkókat kirakják a napköziből, az más tészta, de még ott se tehetnék meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!