Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell azért így kiborulni...

Miért kell azért így kiborulni, mert elfelejtettem érte menni?

Figyelt kérdés

Anyának és a mostohaapámnak dolga van délután és nekem kellett volna 3-ra a féltesómért menni az oviba. Elfelejtettem és az óvónő szólt 5 előtt 10 perccel, hogy a kislányért kéne menni, mert lassan zárnak.

Anya üvöltve felhívott, hogy milyen lusta vagyok, hogy ennyit bíznak rám és ezt se intézem el, meg hogy csak várjam meg, amíg hazaérnek.

Letettem, rá 5 percre hív a mostohaapám, hogy semmirekellő vagyok, mégis mit képzelek, ezek után sose vigyázhatok rá és hasonlókat. Én pedig mondtam neki pár dolgot, erre még jobban üvöltött és rám csapta a telefont, utána hívott anya, hogy mégis mit mondtam neki, mert olyan ideges lett, hogy a parkoló közepén földhöz vágta a telefont, én meg mondtam, hogy csak az igazat. Közölte, hogyha hazaérnek, nagy bajban leszek.

16L

2014. márc. 4. 17:31
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 anonim ***** válasza:
82%

Hát, én sem dicsérnélek meg érte. Felelőtlen vagy, tényleg!

Ugyanakkor ez a kérdés attól is függ, hogy ez volt-e a legelső alkalom, hogy valaha neked kellett volna elmenni a tesódért, mert akkor előfordulhat, hogy az ember elfelejti, mert nem rutinszerű a dolog. Eddig mindig más csinálta, téged meg lekötött pl. a tanulás.

Mennyire szoktál részt venni a családi életben, a kistestvéred körüli teendőkben? Szoktál rá amúgy vigyázni, játszani vele, vagy nem is érdekel egyáltalán, és ő csak ott van?

2014. márc. 4. 17:45
 12/67 anonim ***** válasza:
60%

Látom, nem érted.

"De nem viselte meg, semmi baja nem lett tőle"

Persze, a kicsit miért is viselné meg, semmi rossz nem történik vele.

Hanem az a gondozónő, akinek tovább kell maradnia miatta (miattad) és neki is kéne menni a családjához, gyerekéhez, mert várják, dolga, elintézendője van, vele van a gond!

2014. márc. 4. 17:45
 13/67 anonim ***** válasza:
39%

A jelenlegi helyzeten az változtatna ha belátnád, hogy h*lye vagy.

Igen, tudom, nehéz az előrehozott érettségi, képzeld én is tettem spanyolul ráadásul.

De nem felejtettem el semmilyen hasonló kaliberű dolgot.

Hogy tudtad elfelejteni a testvéredet?

Lefoglalt a facebook mi? A 3. válaszolónak tök igaza van.

2014. márc. 4. 17:46
 14/67 anonim válasza:
34%
Nem nagy cucc, engem is ott szoktak hagyni a suliban...ilyenkor fogom magam és hazasétálok..ugyan már mit számít 35km........
2014. márc. 4. 17:49
 15/67 A kérdező kommentje:

Párszor már mentem érte, de ez nem rendszeres és nem vagyok túl sokat itthon velük, leginkább este jövök haza, vagy ha napközben itthon vagyok, akkor is csak futólag, nincs időm foglalkozni, játszani vele túl sokat.

Én is hibás vagyok, de nem értem, miért kell úgy üvölteni és káromkodni velem, ahogy a mostohaapám tette, utána meg még ő van kiborulva, hogy nem hagyom magam és elmondom neki a véleményemet.

2014. márc. 4. 17:50
 16/67 anonim ***** válasza:
69%

16 èvesen, akármi dolgod van, lehetne annyi felelősèg èrzeted, hogy elvègzed, azt amit rád bíznak. Mèg ha a világ megmentèsèn dolgozol, akkor is.

Enny felelősègèrzettel pár èv múlva elkezdesz főzni, otthagyod a tűzhelyet, mert le kell menni a boltba. Mire visszaérsz minden leègett.

Erre meg azt fogod mondani, hogy hoppá, ez van, bocsi. Èlek, nem törtènt semmi baj...

2014. márc. 4. 17:53
 17/67 anonim ***** válasza:
69%

Azért 16 évesen már nem vagy annyira gyerek, simán el tudtál volna menni érte az oviba. Mondjuk ez tényleg gáz, hogy elfelejtettél érte menni, pedig csak ezzel lettél megbízva. Máskor figyelj erre jobban oda, ennyi.

De az mondjuk erős, hogy a földhöz vágta a nevelőapád a telefont, azért kicsit kontrollálhatná magát.

2014. márc. 4. 17:55
 18/67 My Conserve ***** válasza:
64%

Hát mit csináltál helyette? És mondtál a mostohaapádnak? :)

Előfordul az ilyesmi, többek között ezért sem számítasz még nagykorúnak. A jövőben igyekezned kell, hogy ne felejts el efféle fontos dolgokat.

Amúgy ha nem megy senki a gyerekért az oviba, az szégyen, a család számára. Nem lesz semmi következménye, ez rendszeresen előfordul, de főleg a szegényebbek körében. Nem számít rendes dolognak, ezért akadtak ki a szüleid annyira. Az ő renoméjukat rontottad, még ha csak az óvónők előtt is.

Sok család szégyelli a problémáit, és irtózatosan fél attól, hogy ezek kiderülnek róla. Ha mégis kiderülnek, lelepleződnek, akkor meg rettentően idegesek lesznek tőle.

2014. márc. 4. 18:02
 19/67 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem pedig nem a 16 éves testvér dolga a féltesót pesztrálni, főleg, ha tanulnia kell. A szülők dolga megoldani. És gondolom nem direkt fekejtette el. Netán mások sosem hibáztak?
2014. márc. 4. 18:03
 20/67 anonim ***** válasza:
26%
Hogy lehet ilyesmit elfelejteni??? :DDD
2014. márc. 4. 18:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!