Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért lepődik meg? Azt akarja,...

Miért lepődik meg? Azt akarja, hogy ne védekezzünk? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Anya ma pakolt a szobámba /ez a mániája/ és megtalálta a fogamzásgátlómat. Hazajöttem a suliból, láttam, hogy feszül. Kérdeztem, hogy mi a baja, elkezdte mondani, hogy mekkorát csalódott bennem és hogy milyen lány lett belőlem, ők nem ilyennek neveltek, nem is tudja, hogy elmondja-e apának. Először nem is értettem, mi történt, utána mondta, hogy megtalálta a gyógyszeremet és elvette.

Most nem értem, miért lepődik meg, amikor a barátom egyetemista és gondolhatja, hogyha kettesben vagyunk, akkor nem csak filmet nézünk.

Elvette, de nem értem, hogy minek.

16L

2014. febr. 28. 18:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/84 A kérdező kommentje:

Kaptam itt olyan válaszokat, amik nem tetszettek, de az 50%-os válaszadó szerint csak az ő elvei a jók és az elfogadhatóak. Most ezzel én mit kezdjek, úgy őszintén?

Ha neki jó, akkor oké, de engem hagyjon már békén velük.

Nem arra vagyok kíváncsi, hogy mikor kéne nemi életet éljek és mik a tabletta káros hatásai...

2014. febr. 28. 22:09
 72/84 anonim ***** válasza:
6%
Ez is elég gyerekes hozzá állás.
2014. febr. 28. 22:09
 73/84 anonim ***** válasza:
71%
A konkrét sztoriról nem mondanék véleményt, csak a tablettáról. 16 évesen tényleg nem kellene...később sem, mert nem tesz jót a szervezetednek, de most még főleg nem...legalábbis a saját példámból kiindulva. én is 16 évesen kezdtem, 20 évesen hagytam abba, és mindenféle hormonproblémám lett. a nőgyógyászom azt mondja, hogy valószínűleg ezért, mert korán kezdtem el szedni...most 21 vagyok és még mindig nem állt be,most pl 4 hónap után jött meg múlt héten...
2014. febr. 28. 22:12
 74/84 anonim ***** válasza:
39%

Kerdezo, sajnallak, semmikepp sem ez a megoldas anyukad reszerol... ha a tablettat ellenzi, akkor normalisan elmondhatna neked hogy miert, es hogy jobb szeretne ha gumit hasznalnatok mert abban nincs hormon (es ved a szexualis uton terjedo betegsegektol is, ami siman lehet a baratodnak ha nem vizsgaltatta ki magat miutan osszejottetek, es ha azota nem csalt meg).

En is szedtem 3 evig tablettat de nem kedveltem a hormontartalmat es visszatertem a gumira, szerintem ilyen fiatalon ne telitsd a szervezeted a hormonokkal, tenyleg... ezt szerettem volna elmondani, hogy gondold azert at, de ha megis ez a dontesed akkor legalabb van eszed, nem ugy mint sok masik fiatal lanynak... fura szulok vannak, na!

2014. febr. 28. 23:15
 75/84 anonim ***** válasza:
88%

Úristen!!!

Akik itt ezzel jönnek, hogy bezzeg régen 16 évesen..

Ha ültek volna töri órán, vagy szimplán csak tudnának nagyszüleink, dédszüleink életéről (régebbi korokról nem is beszélve), akkor tudnák, hogy mennyire fiatalon kellett férjhez menni. 20 évesen már annyira durván vénlánynak számított egy hajadon, hogy nagyon.

És ugye azt ti sem gondoljátok komolyan, hogy a 16-17 évesen férjhez adott lányok, csak férjnél voltak, de később kezdtek szexelni.

Szerintetek mennyivel volt egészségesebb gyereket kihordani ennyi idősen? Az a hormon nem borította a fejlődő szervezetet?

Gondolkozzatok már el egy kicsit..!!

Egyébként csak a mostani szülő generáció egy része jön ezzel a bezzeg régen dumával, csak azt felejtik el, hogy sok 50 éves nőnek 30 éves gyereke van. 19 évesen már szültek sokan, és még hamarabb. Úgyhogy szerintem ezt a témát ne feszegessétek, mert a bezzeg régen világ lehet még korábban kezdett. Gyereket szülni mindenképp.

Kérdező, bocs a fentiekért, csak nehéz visszafogni magam ennyi sületlenséget olvasva.

Anyukádra visszatérve én is azt mondom, hogy nem hogy örülne, hogy ennyire felelősségteljesen gondolkozol.

Pedig a jelek szerint, ha rajta múlna felelőtlenül is gondolkozhatnál.

Te tudod milyen a viszonyotok, mond el neki tényszerűen, hogy szexuális életet élsz, nyugodtan elmondhatod neki te is, hogy te is csalódtál benne, már akkor, mikor kimaradtak azok a dolgok az életetekből, hogy beszélni tudjatok ezekről a dolgokról.

Nem a jó anya ismérve, amit csinált, nem lep meg, hogy nincs meg benne a bizalmad.

Gyógyszert meg írass fel újat, de jobban rejtsd el, hord magaddal, ha kell.

2014. márc. 1. 00:35
 76/84 anonim ***** válasza:
85%
Anyudnak kevesebb az esze, mint neked. Én sem örülnék, ha a lányom 16 évesen nemi életet élne, de, ha már él, akkor azt védekezve tegye. Valamint úgy fogom nevelni a lányomat, hogy ezeket a dolgokat elmondja nekem, és, ha eljön az ideje magam viszem el nőgyógyászhoz, ha kell 16 évesen, de jobb lenne ezt hagyni 18 éves korra. Anyud egyáltalán nem felnőtt módjára viselkedett. A gyógyszer hó közbeni abbahagyása komoly ciklusproblémákat okozhat, felboríthatja úgy a hormonháztartásod, hogy ihaj-csuhaj. Valóban ezt akarja?
2014. márc. 1. 07:24
 77/84 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező!

És akkor most visszakapod a gyógyszert? Mert valahogy szedned kéne a tablettát.

Ülj le őszintén anyukáddal beszélni, és mond el neki a dolgokat,persze ne részletesen.

2014. márc. 1. 11:49
 78/84 anonim ***** válasza:
10%

Húha. :D

Hát először is, nézz kicsit jobban utána az egész gyógyszerszedés mizériának és ami mögötte van. A gyógyszer, méreg, ha nem jönnek ki rajtad tünetek msot vagy később akkor marha nagy szerencséd van. Fejlődő szervezetet hormonokkal bombázni hatalmas ostobaság. De gondolom még nem látod az összefüggést a pénz, a gógyszeripar és az orvosok között. Majd idővel. :)

Anyád helyébe én azért lennék kiakadva, hogy hazudtál nekem és gyerekként tönkreteszed a szervezeted.

Aki 14 évesen nemi életet él, az nagyon szeretethiányos és elkeseredett lehet. Ha a szüleiddel nem tudsz beszélgetni, keress fel egy pszichilógust, biztos van a suliban is. :) Nem szégyen az, tud segíteni.

Akor ezek szerint a barátod 20 éves. Huha. Mondjuk attól függ, hogy a barátod férfi-e vagy még kisfiú. Én huszonéves nő vagyok, és azt látom, aki a korosztályunkból a tinikislányokat hajkurássza, az azért teszi mert labdába se rúghat nálunk, igazi nőknél a korosztályában. :) Azért én átgondolnám, hogy a barátom menynire szerethet, ha hagyja, hogy gyerek léterme tönkretegyem a szervezetemet. Gondold át. :) Ez sokat elárul valakiről.

2014. márc. 1. 12:47
 79/84 A kérdező kommentje:

Simán kivettem a táskájából, ahova tette, szerintem nem is tűnt fel neki és szedem ugyanúgy, csak most már nem teszem olyan helyre, ahol megtalálja.

ma 12:47

Nem mindenki számára méreg a gyógyszer és én akartam, nem erőltette senki. Én így vagyok nyugodt és kész.

Nem arra vagyok kíváncsi, hogy a gyógyszernek mik lehetnek az esetleges hatásai, nem vagyok gyp-s, ha érdekel valami, utána nézek.

Persze, ha nem szedném a gyógyszert, akkor meg terhes lehetnék. Egy abortusz mennyire tenné tönkre a szervezetemet?

Nem azért feküdtem le a barátommal 14 évesen, mert szeretethiányom volt, vagy elkeseredett lettem volna. Akartam és vágytam rá, ennyi. Ezért nem hinném, hogy pszichiáterhez, vagy pszichológushoz kellene menjek.

A legnagyobb segítség az lenne, ha végre elköltözhetnék itthonról.

A barátommal nincs semmi baj, nem azért van velem, mert az idősebbeknél nem lenne esélye. A külseje tökéletes, előttem elég sok futókapcsolata volt (idősebbekkel is), szóval ne próbáld analizálni a kapcsolatomat, mert nem lesz sok sikered. :)

Persze, tuti nem szeret a barátom, mert nem beszélt le a fogamzásgátlóról. Tényleg, ezért szakítani is fogok vele, mert mégis hogy lehet ekkora tapló, hogy hagyja, hogy az csinálja, amit szeretnék.

Úristen, ez most valami vicc?!

2014. márc. 1. 13:07
 80/84 anonim ***** válasza:
51%

Viszont a tinilányoknál meg általában a korukbéli fiuk nem rúghatnak labdába. Úgyhogy pont jól van ez hogy

mindenkinek van párja.

Jó lenne viszont utána nézni ennek a gyógyszer ügynek mert nem vagyok olyan biztos benne hogy ez méreg. A laikusok persze úgy beszélnek össze vissza hasraütésszerűen látatlanban a gyógyszerről a kérdéses gyógyszer neve ismerete nélkül, mintha évekig ezt kutatták volna...

2014. márc. 1. 13:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!